Kun vanha kohtaa uuden – italialainen spesialisti yrittää tuoda 1960-luvun tyyliä moderniin Alfa Romeo Giuliaan

Vuonna 1962 lanseerattu Alfa Romeo Giulia on yksi sporttisedanien luokan perustajista, jonka kantikas ulkoasu on paljon viattomampi kuin pellin alla piilevä eksoottinen tekniikka. Nykypäivänä samoilla apajilla kärkkyy vuonna 2015 esitelty moderni Giulia.

Kulmikkaat linjat ovat enää kaukainen muisto, mutta omalla tavallaan myös uudesta Giuliasta saa melkoisen sleeperin. Neliovisen sedanin Quadrifoglio-huippuversiota vauhdittaa nimittäin Ferrari-pohjainen 2,9-litrainen tuplaturbo-V6, joka tuottaa 510 hevosvoiman huipputehon ja 600 newtonmetrin maksimiväännön. Kantikasta tyyliä kaipaavillekin on nyt tarjolla ratkaisu, jonka takana on torinolainen pikkupaja nimeltään ErreErre Fuoriserie.

Firma esitteli äskettäin Sardiniassa pidetyssä klassikkoautotapahtumassa alkuperäisen Giulia Tipo 105:n henkeä kunnioittavan korisarjan uuteen Giuliaan. Ajankohta ei varmasti ole sattumaa, koska alkuperäinen Giulia täyttää tänä vuonna pyöreät 60 vuotta. ErreErre Fuoriserien korisarja on tehty kokonaan hiilikuidusta, ja sen suunnittelutyössä on kuulemma vierähtänyt 5 000 työtuntia.

Tätä ei välttämättä uskoisi lopputulosta katsoessa, joka on kauniisti sanottuna persoonallinen. Suoraan edestäpäin katsottaessa linjat ovat vielä melko sopusuhtaiset, koska 1960-luvun klassikkoa muistuttava naamailme on saatu sovitettua integroiduilla puskureilla varustettuun moderniin koriin aivan siedettävästi. Modernisoinnin yhteydessä myös kromiosat on korvattu nykysporttiin paremmin sopivilla kiiltävän mustilla osilla.

Suosittelemme

Sivulta katsottuna lopputulos alkaa kuitenkin mennä melkoiseksi linjojen sekamelskaksi, ja monet taitokset sekä pokkaukset ovat kuin kirveellä veistettyjä. Ehkäpä parasta auton kylkidesignissa ovat CNC-sorvatut 19-tuumaiset vanteet, jotka tuovat 1960-luvun sporttivanteiden tyylin onnistuneesti nykypäivään.

Takapään osaltakin Alfaa voisi ensin luulla Fast & Furious -leffasta karanneeksi autoksi, vaikka suunnittelijoilla on ollut aivan muuta mielessään. Katon takareunan spoilerimaisilla elementeillä toteutetun korotuksen sekä takaluukun kannen keskiosan syvennyksen on tarkoitus tuoda mieleen alkuperäinen Giulia, jossa ei kuitenkaan tarvittu päälle liimatun oloisia palikoita. Tarpeeksi yksinkertaisen oloisia leditakavaloja on ollut varmasti hankala löytää, mutta G-Mersusta lainatut umpiot istuvat retrotyyliin yllättävän hyvin. Peräpää viimeistellään massiivisen oloisella diffuusorilla, jossa ei ole enää häivähdystäkään retrohenkeä.

Tekniikka ja sisusta jätetään muuten ennalleen, mutta sisätiloihin saa haluttaessa uusia materiaaleja. ErreErre Fuoriserie kuvaa luomustaan isoäidin mekkoa käyttäväksi tyttärentyttäreksi, mikä kuvaa kieltämättä hyvin autojenkin sukupolvien välistä kuilua. Muutostyön kustannuksista ei ole vielä mitään tietoa, ja sekin on vielä epäselvää, jääkö tämä auto yksittäiskappaleeksi vai onko luvassa jopa piensarja.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat