Onko tässä maailman kallein liikkuva taidegalleria – Bugatti Chiron Super Sportin Golden Era -yksittäiskappale on täynnä käsityönä tehtyjä piirroksia

Ranskan Molsheimissa päämajaansa pitävä Bugatti toi julkisuuteen Chiron Super Sportin pohjalta tehdyn yksittäiskappaleen, joka on saanut nimekseen Golden Era. Kalifornian Montereyn ”autoviikolla” debytoiva uniikkiyksilö on kuin pyörien päälle nostettu taidegalleria.

Bugatilla on oma metrologi, koska jokaisen Bugatin on oltava täydellinen

Bugatin erikoisella työnkuvalla ei ole mitään tekemistä sään ennustamisen kanssa, mutta sitäkin enemmän komponenttien erilaisten mittausten kanssa.

Bugatti Chiron saa ensi vuonna seuraajan – voimanlähteenä toimii ”hullu” polttomoottori hybridinä

VW-konsernin kruununjalokivi Bugatti fuusioitiin äskettäin kroatialaisen sähköautospesialisti Rimacin kanssa. Monet odottivat Bugattinkin siirtyvän tämä myötä täyssähköiseksi, mutta näin ei käy.

Hilseenpoistoa takuuteholla – Bugatti W16 Mistral Roadster yltää 420 km/h:n huippunopeuteen

Bugatti esitteli elokuussa Kalifornian Montereyn "autoviikolla" Chironin pohjalta kehitetyn W16 Mistral Roadsterin, jota mainostettiin maailman nopeimmaksi avoautoksi. Tarkka lukema jäi tuolloin vielä hämärän peittoon, mutta nyt se suostuttiin kertomaan julkisuuteen.

Bugatti osti takaisin viisi historiallista autoa sveitsiläiseltä keräilijältä

Jotkin automerkit ovat viime aikoina myyneet yksityisille keräilijöille omien kokoelmiensa helmiä. Näin syntyi esimerkiksi ennätyskorkeaan summaan johtanut kauppa Mercedes-Benz 300 SLR:stä, mutta Bugatti ui tässä suhteessa vastavirtaan.

Neliturboisen W16:n joutsenlaulu – lähes kuuden miljoonan euron hintainen Bugatti Mistral aikoo olla maailman nopein avoauto

Bugatti on siirtymässä Chironin seuraajassa kahdeksanlitraista W16:ta pienempään polttomoottoriin, joka saa myös sähköapua. Lähes 20 vuoden ikään ehtineen massiivisen myllyn yksi viimeisistä käyttökohteista on Chironin pohjalta kehitetty supernopea avoauto.

Bugattit ovat usein keltamustia – väriyhdistelmän historia ulottuu merkin perustaneeseen Ettore Bugattiin saakka

Kun ihkaensimmäinen Bugatti Chiron toimitettiin vuonna 2017 Pohjois-Amerikan markkinoille, auton takaosan ja katon kiiltävän musta pinta sai kontrastia keltaisesta keulasta ja kyljistä sekä vanteista. Kolmisen vuotta myöhemmin Bugatti hyödynsi samaa väriyhdistelmää myös Chiron Pur Sportissa merkin perustajaa kunnioittaen.

Tyyliniekan uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.