Bugattin uudet design-aurinkolasit voivat maksaa jopa 15 000 dollaria

Hopeasta, kullasta, eebenpuusta ja hiilikuidusta valmistetut aurinkolasit ovat jotain ainutaatuista.

Kuva: Bugatti.

Nopeista autoistaan paremmin tunnettu Bugatti ilmoitti hiljattain, että se on tehnyt yhteistyötä legendaarisen suunnittelijan Larry D. Sandsin kanssa luodakseen silmälasimalliston, joka sisältää yhdeksän erilaista tyyliä, ja kaikkiaan 37 vaihtoehtoa. Collection One, kuten mallistoa kutsutaan, on autonvalmistajan ensimmäinen aluevaltaus silmälasien maailmaan.

Kuten jo arvata saattaa, ei mikään Bugatti- tuotenimellä myytävä tuote ole halpa, mutta näiden aurinkolasien vähittäismyyntihinnat vaihtelevat 1 295 dollarista 15 000 dollariin, mikä päivän kurssilla tekee vain hieman vähemmän euroissa. Bugattin hinnoista on vaikea nillittää, koska ne ovat pääsääntöisesti tehty varsin pullean lompakon omistajille. Silti kalleimmillaan lasien hinnalla saisi Suomessakin autoliikkeestä vaikkapa Toyota Aygon!

Puolustaakseen melkoista hintalappua Bugatti sanoo käyttävänsä harvinaisia materiaaleja, kuten palladiumia, 925 sterlinghopeaa, hiilikuitua, kultaa ja Macassar-eebenpuuta. Lasit valmistetaan myös Japanissa, mikä tuo sentään sekin vaihtelua kiinalaisille rihkama-aurinkolaseille.

Kuva: Bugatti.

Lasien ulkonäöstä päävastuun kantava Larry Sands on viettänyt kunnioitettavat 60 vuotta muotiteollisuuden parissa. Hän on uransa aikana suunnitellut silmälaseja ja malleja myös maailman johtaville muotitaloille. “Kun sain puhelun Bugattilta, olin hieman yllättynyt, mutta oli kunnia päästä maailman ylellisimmän autonvalmistajan kanssa työstämään silmälasit”, Sands kuvailee yhteydenottoa. “Kaikki mitä teen, on yllätyksellistä, ja Bugatti Eyewear on yksi yllätyksellisimmistä töistäni tähän mennessä. Ennalta-arvattavuus on luovuuden vihollinen.”

Bugatti paljastaa, että osa tämän malliston aurinkolaseista on valmistettu tekniikoilla, joita ei ole koskaan aikaisemmin hyödynnetty silmälasien valmistuksessa. Näihin kuuluu Positive Vapor Deposition -nimeä kantava menetelmä, jossa kiinteä materiaali höyrystetään tyhjiössä, ja kerrostetaan tuotteen pinnalle. Viimeistely on näin erityisen kulutusta kestävää, ja vastaavaa menetelmää onkin käytetty myös nykyaikaisten Bugattin automallien valmistuksessa.

Suosittelemme

“Päätös tehdä yhteistyötä Larry Sandsin kaltaisen arvostetun ja kokeneen taiteilijan kanssa on osoitus yhteisistä suunnitteluihanteistamme, ja näkemyksestämme erinomaisesta laadusta todella ikonisten tuotteiden saavuttamiseksi”, sanoo Bugatti Internationalin toimitusjohtaja Wiebke Ståhl. ”En voisi olla enempää innoissani lanseerattuani vihdoin uudet Bugatti-silmälasimme!” Bugattin mallisto esiteltiin äskettäin MIDO Optical Trade Show -messuilla Italian Milanossa. Tuotteita on pian saatavilla erikoisliikkeistä, ja osoitteesta bugattieyewear.com.

Kuva: Bugatti.
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat