Mazda on valmistanut kaksi miljoonaa wankelmoottoria – lisää on tulossa

Mazda on pitänyt käytännössä ainoana merkkinä wankelmoottorin lippua korkealla aivan viime aikoinakin. Japanilaismerkin seikkailut kiertomäntämoottorien maailmassa alkoivat vuonna 1961, ja tähän mennessä Mazda on valmistanut tasan kaksi miljoonaa wankelmoottoria.

Mazdan katumaasturien menestys poikii yllättäviä hedelmiä – Mazda6 saattaa palata markkinoille takavetoisena sporttisedanina

Automaailmassa huhuttiin muutama vuosi sitten, että Mazda6 muuttuisi takavedolla ja suoralla kuutosella varustetuksi BMW:n haastajaksi. Näistä suunnitelmista kuitenkin luovuttiin, ja japanilaismerkin upouutta takavetopohjaista perusrakennetta päädyttiin hyödyntämään ainoastaan katumaastureissa.

Italialainen Gorgona Cars muuntaa vanhan Mazda MX-5:n kisatyyliseksi barchettaksi – vain 800-kiloista autoa vauhdittaa 220-heppainen neloskone

Italiassa toimiva Gorgona Cars esitteli viime vuonna ensimmäisen sukupolven Mazda MX-5:n pohjalta tehdyn Naked Monoposton (NM), jossa oli nimensä mukaisesti tilaa vain kuskille. Nyt vuorossa on NM+, johon voi ottaa kyytiin myös kaverin.

Mazda CX-80 debytoi loppuvuodesta Euroopassa – uutuus on seitsemänpaikkainen versio CX-60:stä

Mazda esitteli viime vuonna Euroopan markkinoilla upouuden takavetopohjaisen perusrakenteen varaan tehdyn CX-60:n, ja äskettäin samalta pohjalta lanseerattiin isompi CX-90 USA:ta varten. Samoista lähtökohdista on tulossa vielä kaksi uutta katumaasturia, joista toinen on tarkoitettu Eurooppaan.

Oppilastyö japanilaisittain – Tokion Auto Salonissa esiteltävä avomallinen Mazda RX-3 on todellisuudessa tuore MX-5

Mazdan mallistoon kuului takavuosina useita wankelmoottorisia autoja, joista yksi oli 1970-luvun 818-sarjan pohjalta tehty RX-3. Euroopassa se on jäänyt paljon tunnetumman RX-7:n varjoon, mutta Japanissa Savannana tunnettu auto nauttii kulttimaineesta.

Mazda suunnitteli sydämenlyöntiä muistuttavan LED-vilkun

LED-valojen jyrkkä päälle/pois -vaihtuminen on liian kylmää kyytiä Mazdan makuun, joten yritys on tuonut vilkutteluun hieman inhimillisyyttä.

Mazda 6 täyttää 20 vuotta – merkkipaalua juhlistetaan ylellisellä erikoismallilla

Siitä on jo 20 vuotta, kun Mazda korvasi kilpailijoidensa kelkasta pudonneen 626:n paljon pätevämmällä 6:lla. Kuutosen ensimmäinen sukupolvi oli suoranainen vertailutestien kestovoittaja, eikä nykyinen kolmannen sukupolven mallikaan ole mikään huono auto.

Tyyliniekan uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.