Onko tässä maailman kallein liikkuva taidegalleria – Bugatti Chiron Super Sportin Golden Era -yksittäiskappale on täynnä käsityönä tehtyjä piirroksia

Ranskan Molsheimissa päämajaansa pitävä Bugatti toi julkisuuteen Chiron Super Sportin pohjalta tehdyn yksittäiskappaleen, joka on saanut nimekseen Golden Era. Kalifornian Montereyn ”autoviikolla” debytoiva uniikkiyksilö on kuin pyörien päälle nostettu taidegalleria.

Hyperauton pinnasta löytyy nimittäin peräti 45 käsin piirrettyä luonnoskuvaa Bugattin historian eri vaiheilta, ja sisätiloissa niitä on vielä lisää. Bugattin Sur Mesure -yksilöintiohjelman avulla toteutetun auton tilasi VIP-tason asiakas USA:n Connecticutin Greenwichissä sijaitsevan liikkeen kautta. Bugattin mukaan kyseessä oli merkin yksilöintiosaston ehkäpä tähän mennessä vaativin projekti, jossa pelkkään ulkokuoreen upposi yli 400 työtuntia.

Kuva: Bugatti

Molsheimin hyperautobrändin muotoilujohtajan paikalta äskettäin eläkkeelle jäänyt Achim Anscheidt kertoi, että näin pitkälle menevät yksilöintiprojektit ovat entistä harvinaisempia. Vastaavia töitä toteutetaan hänen mukaansa vain yksi tai kaksi vuodessa. Tässä tapauksessa asiakas halusi Chiron Super Sportinsa edustavan jotakin ainutlaatuista, ja Bugattin design-tiimi ehdotti hänelle käsin piirrettyjä luonnospiirroksia auton koriin.

Asiakas kuulemma suorastaan rakastui ideaan, ja jokaisen piirroksen kokoa sekä muotoa mietittiin pitkään ennen kuin ne piirrettiin auton kylkiin. Bugattin piti jopa kehittää aivan uusi tekniikka kuvioiden piirtämiseksi käsin kynällä, koska niiden piti olla viimeistelyltään huippuluokkaa mutta myös kestää auton koko elinkaaren ajan.

Kuva: Bugatti

Chironin matkustajan puolelta löytyy 26 piirrosta Bugattin vanhemmista malleista, kuten Type 41 Royalesta ja Type 57 SC Atlanticista. Kuljettajan puolta koristaa puolestaan 19 luonnostelmaa Bugattin uudemmista malleista yli 30 vuoden takaisesta EB110:stä viime aikojen Centodieciin sekä La Voiture Noireen. Autosta löytyy myös luonnostelma W16-moottorin kaikista 3712 komponentista sekä Golden Era -teksti aktiivisen takaspoilerin alta. Bugattin korinvärinä toimii räätälintyönä sekoitettu kullan sävy nimeltään Doré, joka muuttuu keulaa lähestyttäessä vähitellen Nocturne Black -metallimustaksi.

Kuva: Bugatti

Sama teema jatkuu sisustassakin. Kuskin oviverhoilua koristavat kolmen uudemman Bugattin piirrokset, kun taas matkustajan puolelta löytyy kolmen 1930-luvun klassikon kuvat. Ohjaamon verhoilumateriaalina on käytetty kahta eri sävyistä nahkaa, ja kontrastia saadaan vielä mattapintaisista hiiliikuituosista. Lisäksi istuimissa on Golden Era -brodeeraukset, keskikonsolia koristaa one-of-one-teksti, ja kynnyslistoihin on ikuistettu Bugattin historian kaksi eri ajanjaksoa.

Suosittelemme

Kuva: Bugatti

Montereyssä omistajalleen luovutettavan yksittäiskappaleen hintaa ei ole kerrottu julkisuuteen, mutta se on varmasti rutkasti enemmän kuin ”perusmallisesta” Chiron Super Sportista perittävät 3,2 miljoonaa euroa ennen veroja. Jokainen Super Sport on muutenkin harvinaisuus jo syntyessään, koska niitä valmistetaan vain 60 kappaletta kaikkiaan 500 Chironin tuotantomäärästä. Seuraavaksi Bugattilta odotetaan jo Chironin seuraajaa, joka on luvattu esitellä joskus ensi vuoden mittaan.

Kuva: Bugatti
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat