Bugatti Chiron saa ensi vuonna seuraajan – voimanlähteenä toimii ”hullu” polttomoottori hybridinä

VW-konsernin kruununjalokivi Bugatti fuusioitiin äskettäin kroatialaisen sähköautospesialisti Rimacin kanssa. Monet odottivat Bugattinkin siirtyvän tämä myötä täyssähköiseksi, mutta näin ei käy.

Ennen fuusiota Bugatti kaavaili seuraavaksi mallikseen Ferrari Purosanguen kaavalla tehtyä superluokan katumaasturia, joka olisi saanut täyssähköisen voimalinjan. Bugattinkin johtoon noussut Rimacin perustaja Mate Rimac heitti kuitenkin nämä suunnitelmat välittömästi roskakoriin. Rimac halusi Bugattin jatkavan hyperautojen parissa, joten merkin seuraava uusi malli on jossakin vaiheessa ensi vuotta esiteltävä Chironin seuraaja.

Kuva: Bugatti

Jo kehitystyönsä loppuvaiheessa oleva auto on viimeistä osaansa myöten täysin uusi, joten siinä ei käytetä sen paremmin Chironista kuin Rimacin täyssähköisestä Neverastakaan tuttuja komponentteja. Uutuus ei myöskään saa sähkövoimalinjaa, vaan se on hybridi. Hybridivoimalinjan polttomoottoria Rimac kuvaa hulluksi, joten sen pitäisi jättää jopa Chironin neljällä turbolla terästetty kahdeksanlitrainen W16 varjoonsa. Myllyssä on varmasti aiempaa vähemmän sylintereitä, mutta tehoa lienee jopa enemmän kuin Chironin 1500 hevosvoimaa.

Vaikka Rimac on tunnettu ennen kaikkea sähköautospesialistina, firma alkoi kehittää Bugattin uutta polttomoottoria jo kaksi vuotta ennen fuusiota. Mate Rimac vakuuttaa, että Bugattin ja Rimacin mallit tulevat moottorin ulkopuolellakin eroamaan riittävästi toisistaan merkkien luonteiden mukaisesti. Bugattilla on paljon pidemmät perinteet, ja se on näistä kahdesta ylellisempi sekä aristokraattisempi vaihtoehto.

Kuva: Bugatti

Niinpä Ranskan Elsassissa päämajaansa pitävän brändin tavaramerkkeihin kuuluu myös lähitulevaisuudessa polttomoottori, jota täydentävät kauniimmaksi kuvattu design ja analogisten mittarien kaltaiset varusteet. Bugatti on kuulemma kuin kaunista taidetta, kun taas Rimacilla keskitytään fysiikan lakien venyttämiseen ja autonomisten driftausmoodien kaltaisiin futuristisiin ratkaisuihin pelkkien sähkömoottorien voimin.

Kuva: Bugatti
LähdeCarscoops

Lue lisää