Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Brittiläinen TWR tekee comebackin – Jaguar XJS:n pohjalta tehty modernisoitu tulkinta on Magnus Walkerin ja Khyzyl Saleemin käsialaa

Vuonna 1976 perustettu TWR eli Tom Walkinshaw Racing toimi aikanaan tiiviissä yhteistyössä Jaguarin kanssa sekä kilpureiden että sporttisten katuautojen parissa. Yhteistyön hedelminä syntyivät esimerkiksi vuoden 1988 ja 1990 Le Mansin yleiskilpailun voitot sekä Jaguarin XJ220-superauton tuotantoversio, mutta vuonna 2002 TWR joutui valitettavasti laittamaan lapun luukulle.

Tehdasentisöityjä Jaguar E-Typejä tarjolla pareittain – erikoismallit kunnioittavat klassikon kilpailuhistoriaa

Autotehtaat ovat viime vuosina kunnostautuneet klassikkomalliensa tarjoamisesta ”uusina” restomodeina. Nyt tähän sarjaan liittyy Jaguarin kilpailuhistoriaa kunnioittava E-Type ZP Collection.

Jaguar toi julkisuuteen sähkö-crossoverinsa pienen faceliftin – hillittyjä ulkoisia muutoksia säestävät tietoviihdejärjestelmän päivitykset

Jaguar oli aivan nykyisten sähkö-crossovereiden eturintamassa, kun ensimmäiset I-Pacet toimitettiin asiakkaille jo vuonna 2018. Nyt on mallisarjan keski-iän päivitysten vuoro, jotka eivät täytä kattavan faceliftin tunnusmerkkejä.

Tyyliniekan uusimmat

Vippaa mulle Viitonen – Renaultin pikkuautoklassikko syntyy uudelleen sähköautona

Renault esitteli kolmisen vuotta sitten konseptin täyssähköisestä retrotyylisestä 5:stä. Tutkielma sai sen verran positiivisen vastaanoton, että tämänvuotisessa Geneven autonäyttelyssä ensi-iltansa saava tuotantomalli näyttää lähes identtiseltä konseptiauton kanssa.

Käytettyjen autojen hinnat lähestyvät Yhdysvalloissa jo pandemiaa edeltänyttä tasoa

Käytettyjen autojen markkinat ovat Yhdysvalloissa vahvassa syöksykierteessä, sillä hinnat ovat jatkaneet jyrkkää laskuaan vuoden 2024 alkupuolella. Yleinen hintataso ei ole kuitenkaan vielä saavuttanut pandemiaa edeltävää tasoa tavallista suuremman kysynnän vuoksi.

Asuminen 2020-luvulla – mikä on muuttunut?

Miten suomalaiset asuvat 2020-luvulla? Kaupungistuminen, tiivis rakentaminen, pienemmät asuinneliöt...