Volvo nostaa rekkakuskin konttorin uudelle mukavuustasolle

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, eli rekkakuski viettää usein päiviä, jopa viikkoja tien päällä ja useimmiten rekan ohjaamo toimii kuljettajan väliaikaisena kotina lepotauoilla. Ei siis ole aivan sama minkälainen makuusija penkin selkänojan takaa löytyy.

Volvo on alkanut kiinnittää yhä enemmän huomiota kuljettajan oleskelutiloihin ja tarjoaa pitkänmatkan rahtareille VNL-sarjan, jonka ohjaamosta on pyritty tekemään mahdollisimman kodikas ja ehkä hieman luksustakin sisältävä. Reilunkokoisten säilytystilojen lisäksi, ohjaamosta löytyy mukavuuksia, kuten suuri jääkaappi, mikroaaltouuni, TV, äänentoistojärjestelmä, monipuolinen valaistus ja ilmastointi.

Teleskooppitikkaita pitkin pääsee kapuamaan sänkyyn, jonka selkänoja on nostettavissa ylös, esimerkiksi lukuhetkeä varten. Sängyn viereltä löytyy helposti käytettäviä säilytystiloja ja sekä yö- että työpöytä. Turvallisuus on myös otettu huomioon, sillä seinästä löytyy ovien turvalukituksen ja hälytyslaitteen säätimet. Vaikka tila on kotiin verrattuna pieni, niin kyllä tämän näköisessä ohjaamossa nukkuu mieluummin, kuin nuhruisessa motellissa.

VNL-sarja on suunnattu Amerikan markkinoille ja siitä löytyy peräti viisi erikokoista mallia. Lippulaiva VNL 860 on malliston suurin ja mukavin, ja Volvon myyntiesite kertoo sen olevan luksusta ilman kompromissejä. Tilaa ainakin on, sillä ohjaamon mitat, kantti kertaa kantti, ovat 195 x 212 cm. Korkeutta ohjaamossa on noin 2,5 metriä, joka vastaa kokolailla normaalia talon huonekorkeutta. Melkoinen kabiini!

Lue lisää