Volvo nostaa rekkakuskin konttorin uudelle mukavuustasolle

Yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, eli rekkakuski viettää usein päiviä, jopa viikkoja tien päällä ja useimmiten rekan ohjaamo toimii kuljettajan väliaikaisena kotina lepotauoilla. Ei siis ole aivan sama minkälainen makuusija penkin selkänojan takaa löytyy.

Volvo on alkanut kiinnittää yhä enemmän huomiota kuljettajan oleskelutiloihin ja tarjoaa pitkänmatkan rahtareille VNL-sarjan, jonka ohjaamosta on pyritty tekemään mahdollisimman kodikas ja ehkä hieman luksustakin sisältävä. Reilunkokoisten säilytystilojen lisäksi, ohjaamosta löytyy mukavuuksia, kuten suuri jääkaappi, mikroaaltouuni, TV, äänentoistojärjestelmä, monipuolinen valaistus ja ilmastointi.

Teleskooppitikkaita pitkin pääsee kapuamaan sänkyyn, jonka selkänoja on nostettavissa ylös, esimerkiksi lukuhetkeä varten. Sängyn viereltä löytyy helposti käytettäviä säilytystiloja ja sekä yö- että työpöytä. Turvallisuus on myös otettu huomioon, sillä seinästä löytyy ovien turvalukituksen ja hälytyslaitteen säätimet. Vaikka tila on kotiin verrattuna pieni, niin kyllä tämän näköisessä ohjaamossa nukkuu mieluummin, kuin nuhruisessa motellissa.

VNL-sarja on suunnattu Amerikan markkinoille ja siitä löytyy peräti viisi erikokoista mallia. Lippulaiva VNL 860 on malliston suurin ja mukavin, ja Volvon myyntiesite kertoo sen olevan luksusta ilman kompromissejä. Tilaa ainakin on, sillä ohjaamon mitat, kantti kertaa kantti, ovat 195 x 212 cm. Korkeutta ohjaamossa on noin 2,5 metriä, joka vastaa kokolailla normaalia talon huonekorkeutta. Melkoinen kabiini!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat