Tyyliniekka LIVE: Sähköautot -kirjan julkkarit

Tyyliniekan sähköautotoimittaja Joose Luukkasen kirja ”Sähköautot” löytyy nyt kaupoista. Kirjan julkistamistilaisuutta on mahdollisuutta seurata Tyyliniekka LIVE:ssä.

Uusia sähköautoja esitellään ennätystahtia. Sähköautoilun yleistyessä ennakkoluulot ja -asenteet ovat pitäneet jalansijaa faktatiedon rinnalla. Sähköautot -kirjan kirjoittaja Joose Luukkanen kyllästyi siihen, että jopa autoalan julkaisut kirjoittivat vähintäänkin arveluttavia artikkeleita aiheesta.

Tuore kirjailija on aktiivinen kommentoija sähköautoaiheisissa keskusteluissa. Sosiaalisen median kanavissa myllää vieläkin “juupas-eipäs” väittely, johon Joose halusi tuoda omia kokemuksiaan ja faktapohjaista tietoa, jonka avulla kukin voisi itse miettiä onko sähköautoilu sitä mitä julkisuudessa väitetään. Hän toivoo, että kirjan avulla ihmiset oppisivat aiheesta lisää.

Kirja kertoo kansantajuisesti, miksi sähköautoilu kannattaa ja mitä se vaatii. Se tarjoaa vihdoinkin kattavan tietopaketin sähköautoilusta, ja siinä murretaan yleisiä sähköautoiluun liittyviä myyttejä, esitellään sähköautojen tekniikkaa ja verrataan eroavaisuuksia hybridi- ja polttomoottoriautoihin. Kirja kertoo kaiken, mitä sähköautoilusta täytyy tietää.

Kun huomaa kommentoivansa jo kuudetta kertaa siihen, että sähköauto ei sovellu pitkien matkojen ajamiseen, tai auton lataamiseen menee liikaa aikaa, toivoo, että ihmiset saisivat jostain oikeaa tietoa sähköautoilusta.

Kirjan tarkoitus ei ole käännyttää koko kansaa sähköautoilijoiksi, mutta oikean tiedon jakaminen yksilön valintojen pohjaksi on yksi kirjan tavoitteista. Kaikkien sähköautoilijoiden ei myöskään tarvitse olla näin intohimoisia harrastajia, riittää kun nappaa uutukaisen kirjan lukuunsa. Sähköautokirjan Facebook-sivulta löytyy myös lisämateriaalina useita videoita, joiden avulla sähköautoilun saloihin on helppo perehtyä.

Joose on kirjoittanut Tyyliniekkaan autoaiheisia artikkeleita jo useamman vuoden ajan. Ensimmäisen sähköauton hän haki ulkomailta vuonna alkuvuonna 2018 (Teslan osto Hollannista), eikä ole sen jälkeen polttomoottoriin palannut. Joose on kerännyt kahden sähköautonsa mittariin reilussa kahdessa vuodessa yli 110 000 kilometriä, jotka on kerätty arkiajojen lisäksi ympäri Eurooppaa. Pitkistä matkoista voit lukea lisää Tyyliniekasta löytyvistä artikkeleista, esimerkiksi viime kesän Madridin reissusta tai kuningasideasta ajaa Nordkappiin keskellä talvea löytyy useampikin juttu.

Suosittelemme

Julkistamistilaisuus suorana lähetyksenä

Sähköautot -kirjan julkistamistilaisuutta vietetään Hyvinkäällä Hotelli Sveitsissä perjantaina 9. lokakuuta kello 9 alkaen. Vallitsevan tilanteen vuoksi tilaisuus pidetään pienenä, mutta tapahtumasta on tulossa Tyyliniekka LIVE, joten etäosallistuminen on mahdollista. Kannattaa tulla linjoille, sillä tapahtumassa kuullaan sähköautoilun tuoreita kuulumisia.

Ohjelmassa tuoreen kirjailijan tunnelmien lisäksi kolme sähköautoaiheista, ajankohtaista puheenvuoroa:

  • Timo Kenttälä, Oomi Energia: 5 vinkkiä työpaikkalataamiseen
  • Pasi Pönkänen, Inchcape Motors: Jaguar ja Land Rover siirtyvät sähköön
  • Janne Tapio: Pitkän matkan ajo sähköautolla

Liity mukaan livelähetykseen tästä linkistä.

Lue lisää