K-Lataus-verkoston sähköautojen pikalatauspisteet muuttuvat maksullisiksi – sovellus helpottaa asiointia

Lataaminen K-Lataus-verkoston pikalatauspisteillä muuttuu pian maksulliseksi. Toukokuun 2. päivästä alkaen hinta pikalatauspisteellä on K-Latauksen rekisteröityneelle käyttäjälle 0,20 € / minuutti, ja lataamisesta alkaa kertyä Plussa-pisteitä. Lataaminen peruslatauspisteillä säilyy rekisteröityneille käyttäjille maksuttomana.

K-ryhmä on myös julkaissut uuden latausasemilla asiointia helpottavan mobiilisovelluksen. Sovelluksen avulla sähköautojen lataajat voivat hoitaa kaikki lataamiseen liittyvät käytännön asiat: latauksen aloittamisen ja lopettamisen, pikalatauksen maksamisen, K-Lataus-verkoston latausasemien sijaintien tarkistamisen sekä vapaiden latauspisteiden tarkistamisen. Sovellusta kehitetään jatkuvasti yhdessä asiakkaiden kanssa, ja lähiaikoina siihen lisätään esimerkiksi aiempien lataustapahtumien seurantaloki.

– Sähköautoilu on kovaa vauhtia irtautumassa marginaalista ja tulossa vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi yhä useammalle. Tavoitteemme on alusta alkaen ollut, että sähköautojen lataamisesta tulee menestyvän palvelun lisäksi vähitellen myös liiketoimintaa, joten pikalataamisen maksullisuus on luonteva askel. Uskomme K-ryhmässä vahvasti sähköautoiluun ja panostamme monella rintamalla sen yleistymiseen Suomessa, sanoo K-ryhmän autokaupan uusista liiketoiminnoista ja latausverkosta vastaava johtaja Heikki Ahdekivi.

Lataamisen voi maksaa K-Lataus-sovelluksella tai tilaamalla käyttäjätiliin liitettävän veloituksettoman K-Lataus-tunnisteen (RFID). Rekisteröitymättömille käyttäjille lataaminen onnistuu kertamaksulla K-Lataus-mobiilisovelluksen tai K-Lataus.fi-sivuston kautta. Rekisteröitymättömät käyttäjät maksavat lataamisesta pikalatauspisteillä 2.5. alkaen 0,20 € / minuutti + 1 € aloitusmaksun, ja lataamisesta peruslatauspisteillä vain 1 € aloitusmaksun.

Asiakkaat ovat ottaneet K-ryhmän latauspisteet omakseen

K-ryhmä rakentaa parhaillaan kauppojensa yhteyteen valtakunnallista sähköautojen latausverkostoa. Jokapäiväisten kulkureittien varrella oleva latausverkosto helpottaa sähköautoilijan arkea ja madaltaa kynnystä sähköauton hankkimiseen, kun lataustarpeet voi täyttää jopa kauppareissun aikana.

Uusille latausasemille tulee pääsääntöisesti neljä peruslatauspistettä ja kaksi pikalatauspistettä, joten K-ryhmän latausasemat parantavat paikallisesti huomattavasti sähköautojen latausmahdollisuuksia.

– Suomen laajimman kauppaverkoston avulla K-ryhmällä on ainutlaatuiset mahdollisuudet palvella sähköautoilijoita. Jo alkutaival osoittaa, että asiakkaat ovat ottaneet konseptimme omakseen. Latausasemillamme on satoja latauksia päivittäin, ja keskimääräinen lataaja viipyy latausasemalla puolesta tunnista tuntiin. K-ryhmän latauspisteistä ladatulla uusiutuvalla sähköllä on taitettu Suomen teillä tänä vuonna yli miljoona kilometriä, Ahdekivi sanoo.

Sähköauton lataaminen onnistuu jo 50 K-kaupan yhteydessä eri puolilla Suomea. Seuraavaksi kevään aikana uusia latausasemia avataan pääkaupunkiseudulle, Kirkkonummelle, Joensuuhun ja Rovaniemelle. Vuoden loppuun mennessä K-ryhmällä on jo lähes 400 latauspistettä yli 70 K-kaupan yhteydessä.

Näin lataat sähköauton K-Lataus-pisteellä 2.5.2019 alkaen:

  • K-Lataus-sovellus on ladattavissa Applen App Storesta ja Googlen Play Storesta. Sovellusta voi käyttää myös verkkoselaimella. Sovelluksen käyttökieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti.
  • Lataaminen kaikilla K-ryhmän sähköautojen latauspisteillä onnistuu 2.5.2019 alkaen K-Lataus-sovelluksen kautta. Rekisteröityneille käyttäjille pikalatauspisteiden hinta on 0,20 € / minuutti ja peruslatauspisteet ovat veloituksettomia. Lataamisesta pikalatauspisteillä kertyy Plussaa. Lataaminen on mahdollista myös veloituksettomalla ja erikseen tilattavalla K-Lataus-tunnisteella (RFID). Lataaminen onnistuu myös aiemmin tilatulla tunnisteella, kun tilin tietoihin päivittää maksukortin numeron.
  • Rekisteröitymättömät käyttäjät voivat ladata kertamaksulla K-Lataus-sovelluksen tai K-Lataus.fi-sivuston kautta. Lataamisen hinta rekisteröitymättömälle käyttäjälle on 2.5.2019 alkaen pikalatauspisteillä 0,20 € / minuutti + 1 € aloitusmaksu. Peruslatauspisteen käytöstä maksetaan vain 1 € aloitusmaksu.
  • Lataamisen voi maksaa yleisimmillä luottokorteilla (Visa, Mastercard) ja kortista riippuen credit- tai debit-ominaisuudella.

Uusimmat

Flippaaja.fi – kelloharrastajan markkinapaikka

Kelloharrastamiseen kuuluu olennaisena osana flippaaminen, eli kellojen myyminen ja vaihtaminen toiseen. Kellojen flippaamista varten löytyy useita kansainvälisiä palveluita, sosiaalisen...

Retrotyyliä uuteen Porscheen – tässä 911 Targassa on jopa vakosamettiset penkit

Porsche on esitellyt viime vuosina monia erikoismalleja, joiden inspiraatio on haettu menneiltä vuosikymmeniltä. Nyt tähän joukkoon liittyy upouuden 911...

Automaailman ikonin ensimmäinen EV malli markkinoille aikaisintaan 2025

Ferrarin tehdessä julkistuksia automaailmassa katseet ovat siirtyneet melko nopeasti merkin edesottamusten suuntaan. Nyt Ferrari, tuo automaailman yksi ikonisimmista merkeistä...

Yllytyshullut sähköautoilijat Lapissa

”Sähköautolla ei pääse Lappiin” on lause, joka saa sähköautoilijan miettimään että joko taas. Todellisuudessa harva ajaa Lappiin edes joka...

Tässä naamassa riittää sulattelemista – uuden BMW 4-sarjan ensimmäiset kuvat vuosivat julkisuuteen

BMW:n klassinen munuaismaski on muuttunut viime vuosina yhä suuremmaksi erityisesti isojen mallien, kuten 7-sarjan ja X7:n keulalla. Ne eivät...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...