Jenkkiviskit

 

Amerikkalaiset viskit ovat perinteiseen jenkkityyliin hyvin tarkkaan määritelty eri luokkiin ja niiden valmistusta koskee tiukat säädökset. Yksi näistä säädöksistä, se että vain uusia tammitynnyreitä saa käyttää viskin valmistuksessa, on saanut aikaan sen, että muun maailman ja etenkin Skotlannin viskituotannossa käytetään hyvin laajasti amerikkalaisia, kertaalleen käytettyjä tynnyreitä.

Amerikkalaisille viskeille on tyypillistä muita viskejä lyhyempi tynnyrikypsennys, vain muutamista kuukausista pariin vuoteen. Juomat ehtivät kuitenkin tässä ajassa imeä tuoreesta tynnyristä itseensä runsaasti amerikkalaisen tammen ominaista vaniljan, hunajan ja pähkinöiden makua.

americanAmerikkalaiset viskit on jaettu seuraaviin ryhmiin:

Rye whiskey: ruisviski, vähintään 51% ruista
Rye malt whiskey: ruismallasviski, vähintään 51% ruismallasta
Malt whiskey: mallasviski, vähintään 51% ohramallasta
Wheat whiskey: vehnäviski, vähintään 51% vehnää
Bourbon whiskey: bourbonia, vähintään 51% maissia

Ja jos bourbonia on tuotettu Tennesseessä, saa se olla nimeltään Tennessee Whiskey kunhan se on paikallisen kauppakamarin hyväksymää.

Koska muuten olisi liian helppoa, on olemassa vielä yksi virallinen luokka, nimittäin Corn whiskey: maissiviski, jonka tulee sisältää vähintään 80% maissia. Tätä “viskiä” ei tarvitse kypsentää tynnyrissä lainkaan, mutta jos joku haluaa sitä kypsentää, tulee siihen käyttää vain käytettyjä tai uusia, muttei missään nimessä sisältä poltettuja tynnyreitä. Koska muutenhan se menisi aivan väärin.1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.