Ferrari esitteli ultrakalliin rata-auton, hinta neljä miljoonaa euroa

Ferrari valmisti ja myi neljäkymmentä LaFerrari FXX K -rata-autoa noin kolmen miljoonan euron kappalehintaan, mutta koska aina voi tehdä paremman ja nopeamman auton, niin nyt on tullut tarjolle noin neljän miljoonan euron hintainen FXX K Evo.

Evo on vieläkin kevyempi, aerodynaamisempi ja tehokkaampi, kuin FXX K. Evon tehoja on nostettu muutamalla kymmenellä hevosvoimalla ja niitä on nyt yhteensä 1050. Teho tuotetaan 6,3 litraisen V12 polttomoottorin ja sähkömoottoreiden avulla, eli kyseessä on hybridikilpa-auto.

FXX K Evo on ulkoisesti helppo erottaa FXX K:sta, sillä evossa on muun muassa massiivinen kaksiosainen takailmanohjain, joka on jaettu keskeltä sivuilmanohjaimella, ja keulan sivuille molemmin puolin on ilmestynyt kaksoissiivekkeet. Evon downforce on niin hyvä, että se on jo lähes GT3 ja GTE -luokan kilpa-autojen tasolla.

Vaikka viikonlopun Lotto-arvonta toisikin Ferrarin ostoon riittävät varat, FXX K Evo voi olla silti vain haave, sillä Ferrari tulee tapansa mukaan valikoimaan asiakkaansa tässä luokassa. Eihän sitä nyt ketä tahansa uusrikasta voi päästää tällaisen raketin rattiin.

Suosittelemme

 

Lue lisää