ZenBook on tyylikäs ASUSte

Asus lähestyi kaltaistani “mäkkimiestä” haasteella. He halusivat, että kokeilen miten hyvin ZenBook istuu käteeni. Tarkemmin sanottuna kyseessä on heidän uutuutensa, mallimerkintää UX305 totteleva ultrakevyt Windows-kannettava. Otin haasteen mielenkiinnolla vastaan ja pistin läppärin töihin. Viimeisen viikon ajan ZenBook on kulkenut matkassani kaikkialle ja olen tehnyt Tyyliniekkaan ja Kellofoorumiin liittyvät tehtävät sillä.

Asus ZenBook UX305

Asus ZenBook UX305

Teknisesti ZenbBook täyttää kaikki kriteerit, joilla voin pyörittää verkkolehteä ja sen sisällöntuotantoa. Näytön resoluutio on erinomainen ja saan siihen riittävästi taustavaloa. Näppäimistö on puolestaan riittävän tunnokas kirjoitustyöhön. ZenBookin tehot riittävät omaan työhöni mainiosti, eli kymmenkunta selainikkunaa ja kevyt kuvankäsittely samaan aikaan eivät kyykytä konetta. Mikään kun ei ärsytä enemmän kuin odottelu.

 

[quote type=”center”]Arjen nopeutta arvostavana ZenBook miellyttää. Kone on heti käyttövalmis, kun avaan kannen.[/quote]

 

Suosittelemme

Asus ZenBook on oivallinen kevytkannettava.

Tyylillisesti ZenBook on onnistunut tuote ja tällaiselle hipsterikahviloissa pyörivälle etätyöläiselle se on suoranainen välttämättömyys, sillä omenoiden seasta on mukava erottautua positiivisesti. 🙂 ZenBookin hillitty ulkoasu antaa tähän oivalliset eväät, sillä se ei sananmukaisesti pidä melua itsestään. ZenBook täyttää paikkansa eleettömästi, samaan tapaan kuin nappikauluspaita ja chinot.

Tästä aasinsillasta pääsenkin ZenBookin yhteen suurimpaan ilonaiheeseen eli hiljaisuuteen. Tämä sinänsä pieneltä kuulostava asia on minulle todella tärkeä keskittymistä vaativissa tehtävissä, kuten kuvankäsittelyssä. Normaalisti kuvio menee niin, että kun avaan kuvankäsittelyohjelmaan muokattavan kuvan, alkaa tuulettimen hurina. ZenBook pysyy hiljaisena, sillä siinä ei ole tuuletinta. Tämän huomaan toki koneen pohjan pienimuotoisena lämpiämisenä, mutta näin se on muillakin käyttämilläni läppäreillä.

 

[quote type=”center”]ZenBook on tyylikkäästi muotoiltu kevytkannettava. [/quote]

 

Liikkuvan ihmisen työkaveri

Ääntä koneesta sen sijaan saa irti kokoonsa nähden sopivan reilusti, sillä äänentoisto on toteutettu Bang & Olufsenin tekniikalla. Volyymi riittää mainiosti pienen neukkarin tarpeisiin, joten esimerkiksi videoneuvottelujen pitäminen luonnistuu ongelmitta. Hauskana yksityiskohtana esitystilanne on aiheuttanut keskustelua siitä, että “onpas tyylikäs kannettava, onko se oikeasti Windows-kone?”.

Asus ZenBook UX305 sujahtaa nätisti Mujjon asiakirjakansioon.

Liikkuvassa työssä tärkeitä ominaisuuksia ovat paino (tai tarkemmin sanottuna keveys), sekä akunkesto. Painon suhteen ZenBook on loistava työkaveri ja ohuena se sujahtaa nätisti Mujjon nahkaiseen asiakirjakansioon. Päivän mittaisiin reissuihin virtalähde on otettava mukaan, sillä kuvankäsittelyä vaativassa käytössä akku ei kestä aivan kokonaista työpäivää. Akun saa kuitenkin ladattua nopeasti esimerkiksi lounastauon aikana täyteen latinkiin.

Lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna ZenBook on positiivinen kokemus.

 

Lue lisää