Mujjo Macbook Folio

Kaupallinen yhteistyö: Mukama

Tyyliniekan lukija kysyi minulta jokin aika sitten vinkkejä nahkaisen asiakirjakansion (portfolio, document folder) löytämiseksi. Koska asia oli itselläkin ajankohtainen, otin asiakseni tutustua tarjontaan ja testata eri valmistajien tuotteita käytännössä. Kenttätestin viitekehyksenä toimii mainostoimisto, jonka asiakkuustehtävissä mukanani kulkee kannettava tietokone tai tabletti vga-adapterilla, läjä papereita ja kynä.

Lähtökohtana olen pitänyt sitä, että tuotteen tulee olla laadukas ja tällä perusteella olen jättänyt testistä pois ns. tusinaliikelahjoina myytävät asiakirjakansiot, joille en lähtökohtaisesti odota vuosien elinikää päivittäisessä käytössä. Toinen kriteeri on puhtaasti tyylillinen, eli tuotteen pitää näyttää hyvältä. Kolmas kriteeri on ollut se, että olen etsinyt erilaisia variaatioita tuotesegmentistä. Toisin sanoen en ole hankkinut täsmälleen samanlaisia kilpailevia tuotteita.

Mujjo Macbook Folio

Ensimmäisenä esittelyvuoron saa suosikikseni kohonnut Mujjon valmistama ja Mukama-verkkokaupan myymä Macbook Folio, joka tarkoitettu 13-tuumaisen Macbookin kuljettamiseen. Oma kannettava tietokoneeni on 11-tuumainen Air, joka on juuri passeli Macbook Folioon, koska tällöin siihen mahtuu mainiosti myös paperikansio papereineen, sekä muut tykötarpeet. Näppituntuman perusteella käyttökokemus on hyvä myös 13-tuumaisen ohuen kannettavan kanssa.

Mujjo Macbook Folioon mahtuu näppärästi kannettava tietokone ja pieni määrä asiakirjoja.
Mujjo Macbook Folioon mahtuu näppärästi kannettava tietokone ja pieni määrä asiakirjoja.

Macbook Foliossa viehättää persoonallisesti yhdistetty nahkan ja huovan liitto. Uskoakseni huovan käyttö on vaikuttanut myös tuotteen suhteelliseen edulliseen hintaan, sillä laatunahka on tunnetusti hinnoissaan. Macbook Folion tapauksessa ratkaisu on kuitenkin toimiva, sillä huopa on nahan lailla laadukkaan tuntuista ja työnjälki on ensiluokkaista. Tikkaukset ovat suoria, eikä mikään repsota.

Asiakirjakansion takapuoli on tehty jämäkästä huopakankaasta.
Asiakirjakansion takapuoli on tehty jämäkästä huopakankaasta.

Ainoa puute koskee vetoketjua, joka voisi olla kolmen sivun pituinen, jolloin asiakirjakansion saisi avattua pöydälle kansion tapaan. Nyt vetoketju kulkee kahdella sivulla muodostaen Macbook Foliosta taskun. Ymmärrän kuitenkin teknisen ratkaisun, koska tuote on tehty ompelemalla huopa ja nahka toisiinsa.

Macbook Folion käyttäminen on herättänyt spontaaneja kyselyitä siitä, minkä valmistajan tuotteesta on kyse.

Asiakirjakansion sisältä löytyvät tarvittavat taskut pientavaroille.
Asiakirjakansion sisältä löytyvät tarvittavat taskut pientavaroille.

Mujjon Macbook Folion käyttöönotto johti myös siihen, että käytössäni oleva nahkalaukku osoittautui sille liian pieneksi. Onneksi varastosta löytyi Banana Republicin nahkalaukku, jonka ostin häämatkalla Milanosta. Kyseinen laukku jäi käytöstä, kun hankin pienemmän nahkalaukun joka pysyy lattialla pystyssä. Nyt kun käyttötarve on muuttunut, kokeilen taas käyttää Bananan laukkua.

Mujjon asiakirjakansio mahtuu näppärästi Banana Republicin laukun sivutaskuun.
Mujjon asiakirjakansio mahtuu näppärästi Banana Republicin laukun sivutaskuun.

Lue lisää