Vuoden kellomallisto 2020 – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards 2020

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden kellomallisto -kategorian ehdokkaat ovat: 

Breitling Chronomat

Breitling esitteli vuonna 2020 uudistuneen Chronomat-sporttikellomalliston, joka sisältää kronografeja ja perinteisempiä kolmiosoittimisia malleja niin miehille kuin naisille, useissa kokoluokissa – teräksisinä ja jalometallisina.

42 millimetrin kronografit herättivät tuoreeltaan huhtikuussa ostavan yleisön kiinnostuksen ja hyvästä syystä. Näyttävä kuoridesign oli täydennetty uudistetulla ja niin ikään näyttävällä Rouleaux-teräsrannekkeella, ja konepellin alta löytyy kronometriluokiteltu 70 tunnin käyntivaran tarjoava Caliber 01 -automaattikoneisto.

Chronomat-mallisto täydentyi marraskuussa 32 ja 36 millimetrin kolmiosoittimisilla malleilla. Breitling ei erikseen linjaa erillisiä mallistoja, ja uusien Chronomatien kohdalla mainitsee niiden soveltuvan sekä naisille että miehille, mutta pienemmät Chronomat-mallit lanseerattiin vahvalla naiskärjellä. Yhtä kaikki, mallistosta löytyy kattavasti hillittyjä ja näyttäviä rannekelloja.

Katso lisää: https://www.breitling.com/fi-en/watches/chronomat/

Suosittelemme

 

G-SHOCK GBD-H1000

G-SHOCK tunnetaan toiminnallisista digitaalisista kelloistaan, mutta vuonna 2020 esitelty GBD-H1000-mallisto on valmistajan ensimmäinen vakava älykellomallisto. Askel tähän suuntaan otettiin alkuvuodesta Pro Trek -mallilla, mutta vasta GBD-H1000 yhdisti palaset kohdalleen kokonaiseksi älykellomallistoksi GPS-paikannuksineen ja sykemittauksineen, muita G-SHOCK -ominaisuuksia ja designia unohtamatta.

Se millä G-SHOCK on erottautunut muista älykellovalmistajista on kellotaulussa olevasta aurinkokennosta johtuva poikkeuksellisen pitkä toiminta-aika. G-SHOCK GBD-H1000 -malliston vastaanotto on ollut Suomea myöten positiivinen, joka on näkynyt ajoittaisina toimitusvaikeuksina tiettyjen värimallien osalta. Tämä kertoo siitä, että G-SHOCK on saanut houkuteltua älykellomallistollaan brändinsä pariin uusia kuluttajia.

Katso lisää: https://gshock.perkko.fi/g-squad-gbd-h1000/

 

Seiko 5 Sport

Vuonna 2019 uudistunut Seiko 5 -mallisto on poikkeuksellisen laaja ja siihen tulee koko ajan lisää uusia malleja. Vuonna 2020 esiteltiin myös ns. “no bezel”-sarja, joka puhutteli hieman klassisempaa tyyliä ja hillityn kokoista kelloa arvostavaa asiakaskuntaa. Lisäksi mm. Brian May -erikoismalli myytiin loppuun ennakkoon.

Seiko 5 Sport -malliston vahvuus korostui pandemiavuoden kahdella tapaa: ensiksikin malliston saatavuus oli pitkin vuotta hyvä ja uutuuksia tuli säännöllisesti. Tämä katkeamaton toimitusvirta toi samalla alan kelloliikkeille kaivattua kassavirtaa. Ja mikäpä oli asiakkaiden ostaessa, sillä muutaman sadan euron hintaluokkaan asettuva Seiko 5 Sport -mallisto tarjoaa rahalle hienosti vastinetta ja oli.

Katso lisää: https://www.seiko.fi/tuotekategoria/seiko5/

 

TAG Heuer Carrera

TAG Heuerin legendaarinen sporttikellomallisto Carrera koki merkittävän uudistumisen vuonna 2020. Heinäkuussa markkinoille tulivat uudet 44 millimetrin kokoiset Carrera Sports -kronografit ja syyskuussa 42 millimetrin Carrera-kronografit. Näiden lisäksi vuonna 2020 esiteltiin lukuisia rajoitetun erän malleja TAG Heuerin 160-vuotisen taipaleen kunniaksi.

Yhteistä uudistuneelle Carrera-mallistolle on Heuer 02 -koneiston käyttöönotto, joka tarjoaa kelloille 80 tunnin käyntivaran. Tyylilltään (ja nimeltään) sporttisin Carrera Sports -kronografien kellotauluissa on kolme pikkutaulua, kun taas hillitymmissä Carrera-kronografeissa pikkutauluja on kaksi. Tyyliltään erilaiset Carrera-mallit ovat nousseet kuluttajien suosioon myös Suomessa.

Katso lisää: https://www.tagheuer.com/fi/en/collection-carrera/collection-carrera.html

 

S.U.F Helsinki 180

Stepan Sarpanevan kellomerkki S.U.F Helsinki esitteli vuonna 2019 pienempikokoisen 180-malliston, josta muodostui kaupallinen menestystarina. Mallisto täydentyi vuonna 2020 kahdella fiilikseltään erilaisella mallilla, jotka molemmat osoittautuivat myyntimenestyksiksi.

Näistä ensimmäinen oli vihreätauluinen “Studio Sarpaneva” -malli, jonka pystyi ostamaan vain suoraan Sarpanevan verstaalta. Toinen uutuus – kantaa mallinimeä M180 – toi “field watch” -kategoriaan kuuluvan malliston lähimmäksi kenttäkelloa pelkistetyllä military-henkisellä kellotaulullaan (ei päivyriä, patinoidut luminoinnit). M180-malli toimitetaan kahdella rannekkeella, joista toinen on vannoutuneen fanikunnan omaavan, suomalaisen rannekeartesaanivalmistaja POSTALE:n kierrätysmateriaaleista tehty tekstiiliranneke. Kello toimitetaan myös POSTALE:n tekemässä kankaisessa kellotaskussa.

Katso lisää: https://www.sufhelsinki.com/products/180

 

Longines Conquest Classic

Longines kohdisti vuonna 2020 markkinointipanostuksensa uuteen Spirit-mallistoon, sekä yksittäisiin Master Collection- ja Heritage -mallistojen uutuuksiin, joiden varjoon jäi kesällä päivittynyt Conquest Classic -mallisto naisille, joka tarjoaa kelloja kolmessa kokoluokassa; 29,5 / 32 / 36 millimetriä.

Longines Conquest Classic -malliston kantavana teemana on tarjota kuluttajille noin tuhannen euron hintaluokassa (timantteja omaavat kellot ovat luonnollisesti arvokkaampia) kauniita ja käytännöllisiä kelloja arkeen ja juhlaan. Tämä klassisen kellodesignin omaava mallisto oli vuonna 2020 suomalaisen ostajakunnan suosiossa.

Katso lisää: https://www.longines.com/watches/elegance/conquest-classic

 

Rolex Oyster Perpetual

Rolex tunnetaan siitä, että se uudistaa mallistojaan hienovaraisesti ja varsin harvoin. Vuonna 2020 uudistuksen kokivat mm. Oyster Perpetual, jossa huomio kiinnittyi värikkäisiin kellotauluihin. Uudistukset eivät rajoittuneet vain kellotauluihin, vaan samalla kertaa mallistoon päivitettiin valmistajan uusin inhouse-koneisto 3230. Myös kokoluokkaan tuli muutos, sillä 39 millimetrin mallit korvattiin 41 millimetrin malleilla.

Rolex Oyster Perpetual on hintansa puolesta valmistajan ns. entry-level -kellomallisto, jonka saatavuus on sporttimalleihin nähden erinomainen. OP:n uudistaminen teknisesti valmistajan eturintaman tuotteeksi on erinomainen veto, jolla houkutellaan uusia asiakkaita Rolexin maailmaan. Markkinat ovat myös antaneet “tuomionsa”, sillä uudistunut OP-mallisto on käynyt hyvin kaupaksi.

Katso lisää: https://www.rolex.com/watches/oyster-perpetual.html

 

Äänestä suosikkiasi

Voit äänestää suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Äänestys on auki 14.2.2021 kello 18 saakka.

[gravityform id=”3″ title=”false” description=”false”]

 

Yhteistyössä

Tyyliniekka Watch Awards järjestetään yhteistyössä Suomen Kelloseppäliitto ry:n ja Courtyard by Marriott Tampere Cityn kanssa.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat