Breitling Chronomat -kellomallisto naisille

Breitling teki onnistuneen lisäyksen esittelemällä naisille suunnattuja kellomalleja keväällä esiteltyyn Chronomat-kellomallistoon.

Sveitsiläinen Breitling julkaisi huhtikuussa 2020 päivitetyn klassisen Chronomat-malliston ja nyt syksyllä se sai ehkä kiinnostavimman lisäyksensä, erityisesti naisille suunnatut kellomallit 32 ja 36 millimetrin koossa.

Steel & Gold with diamonds

Breitling Chronomat -mallisto naisille

Teknisiin ajanottoinstrumentteihin ja pilottiokelloihin erikoistunut Breitling on julkaissut perinteiseen Chronomat-mallistoonsa uuden naisten linjan hillitymmässä koossa ja eritoten mielenkiintoisissa väreissä, niin teräksisenä kuin jalometallisena. Uusi linja on raikas tuulahdus Breitlingin mallistoon ja se onkin otettu mielenkiinnolla vastaan.

Kellomerkkien linjaukset koskien naisten mallistoja ovat erilaisia; joillain merkeillä on selkeästi erikseen naisten ja miesten mallit, toisilla taas pidetään lähtökohtana sitä, että periaatteessa kaikki malliston kellot soveltuvat kaikkiin ranteisiin. Breitling ei erikseen linjaa erillisiä mallistoja, ja uusien Chronomatien kohdalla mainitsee niiden soveltuvan sekä naisille että miehille. Näkemykseni mukaan mallisto on kuitenkin suunnattu ensisijaisesti naisasiakkaille.

Breitling Chronomat Steel Blue
Breitling Chronomat Steel Blue
Breitling Chronomat Steel Blue Full Gold
Breitling Chronomat Steel Blue Full Gold

Breitlingin Chronomat-mallisto julkaistiin alun perin vuonna 1984 juhlistamaan Breitlingin satavuotista tarinaa, silloin kronografina. Nyt sama mallisto toimii alustana tyylikkäille unisex-kelloille. Kokovaihtoehtoja on kaksi, 36 millimetrin versio tulee ETA 2892- automaattikoneistoon pohjautuvalla Breitling Caliber B10- koneistolla (COSC-sertifioitu) ja 32 millimetrin versio Breitling Caliber 11 Superquartz- koneistolla.

Molemmissa kokoluokissa on vaihtoehtoina teräksinen, teräskultainen ja kokokultainen kello eri tauluvaihtoehdoilla, timantein tai ilman. Uudessa Chronomatissa on rannekkeena Breitlingin oma (uus)vanha Rouleaux-metalliranneke, joka on tunnettu erittäin hyvästä ja miellyttävästä rannetuntumasta.

Suosittelemme

Breitling Chronomat - naisten kellomallisto.
Naisille suunnatut kellomallit täydentävät näyttävää Chronomat-mallistoa hienosti.

Breitling on onnistunut uudessa lanseerauksessaan. Mallisto on monipuolinen, moderni ja leikittelee väreillä ja muilla yksityiskohdilla. Kello on sporttinen, mutta soveltuu erittäin hyvin oikeastaan mihin tahansa tilanteeseen ja tilaisuuteen. Hinnoittelussa ollaan myös onnistuttu, sillä halvimmillaan kvartsimalli irtoaa 3.850 eurolla. Breitlingin suomalaiset jälleenmyyjät löydät täältä.

Breitling Chronomat 36 mm Green
Vihreätauluinen Chronomat 36 millimetrin koossa.

Pähkinänkuoressa

  • Mallisto: Breitling Chronomat
  • Koneisto: Breitling Caliber 11 Superquartz (32 mm), Breitling Caliber B10 COSC (36 mm)
  • Käyntivara: 5-6 vuotta (Superquarz), 42 tuntia (automaatti)
  • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs, 18k ruusukulta
  • Kuoren halkaisija: 32/36 mm
  • Kuoren paksuus: 8,54 mm (32 mm), 10,01 mm (36 mm)
  • Lasi: heijastesuojattu safiiri
  • Vesitiiviys: 100 m (10 atm)
  • Ranneke: Breitling Rouleaux (teräs)
  • Hinta: alkaen 3 850 € (32 mm), 4 740 € (36 mm)

Lue lisää