Breitling esitteli päivitykset Chronomat, Navitimer ja Superocean -mallistoihin

Iso osa kelloalan kevään uutuusmalleista on totuttu tähän asti näkemään Baselworldissa, mutta koska tapahtuma on tältä vuodelta peruttu, esitteli sveitsiläinen Breitling uutuutensa webcastin muodossa. Uutuuksista ehkä odotetuin oli päivityksen saanut Chronomat-mallisto.

Breitling Chronomat 42 mm

Ensimmäinen Breitling Chronomat -sporttikello esiteltiin vuonna 1984, ja sillä on merkittävä asema koko Breitlingin historiassa. 80-lukua hallitsivat ohuet ja sporttiset kvartsikellot, mutta Breitling toteutti oman visionsa sporttikellosta mekaanisella koneistolla. Tämä osoittautui onnistuneeksi liikkeeksi, ja Chronomat-mallista tuli huippusuosittu kellomalli niin ammattilaisten kuin harrastajienkin keskuudessa. Nyt, lähes 40 vuotta myöhemmin, Breitling on suunnitellut Chronomat-kellon uudelleen useampana mallivariaationa.

Breitling Chronomat B01 42
Chronomat B01 42

Breitling Chronomat B01 42 on varustettu halkaisijaltaan 42 millimetrin kokoisella ruostumattomalla teräskuorella, ja se on saavissa hopean-, kuparin-, sinisen- tai mustan värisellä taululla, sekä perhoslukolla varustetulla Rouleaux-teräsrannekkeella. Chronomat B01 42 -mallista on saatavilla myös jalometallein koristeltuja variaatioita.

Breitling Chronomat B01 42 18 karaatin punakultasomisteilla
Chronomat B01 42 18 karaatin punakultasomisteilla

Chronomat Bentley -malli juhlistaa Breitlingin ja luksusautovalmistaja Bentleyn pitkää yhteistyötä. Teräskuorinen, vihreällä taululla ja mustilla apunäytöillä varustetun erikoismallin lasiseen takakanteen on kaiverrettu “BENTLEY” -teksti. Mukana perhoslukolla varustettu Rouleaux-teräsranneke.

Chronomat Frecce Tricolori Limited Edition tekee kunniaa Italian ilmavoimien Frecce Tricolori -taitolentoryhmälle, ja sitä myydään vain rajoitettu 250 kappaleen erä. Teräskuorisessa kellossa on apunäyttöjä myöten sininen taulu, jota koristaa lennokas kolmivärinen taitolentoryhmän tunnus. Teräksistä takakantta koristaa kaiverrettu “ONE OF 250.” -teksti, ja kellossa on niin ikään Rouleaux-teräsranneke.

Kaikissa Chronomat -kelloissa on Breitling Caliber 01 -automaattikoneisto, mikä tarjoaa päivämääränäytön, kronografitoiminnot, ja 70 tunnin käyntivaran. Uuden Chronomatin hinnat alkavat noin 8300 eurosta ylöspäin.

Suosittelemme

Breitling Navitimer Automatic 35 – naisille

Perinteikkäistä Breitlingin 50-luvun kellomalleista inspiraationsa saanut Navitimer Automatic 35 on suunniteltu aktiivisen ja tyylitietoisen naisen yleiskelloksi, arkeen ja juhlaan sopivaksi. Kellon tunnistettavin elementti on kellotaulua kiertävä, ilmailuun tarkoitettu laskukehä ja sen pyörittämistä helpottava hammastettu ulkoreunus. Koneistona kellossa on laadukas COSC-sertifioitu Breitling Caliber 17, mikä tarjoaa 42 tunnin käyntivaran. Kellon kuoren halkaisija on 35 millimetriä.

Breitling Navitimer Automatic 35
Breitling Navitimer Automatic 35

Breitling Navitimer Automatic 35 -naistenkello on saatavilla neljänä eri versiona. Ensimmäinen versio on varustettu ruostumattomalla teräskuorella, ja sen yhteyteen voi valita joko sinisen-, kuparin-, tai hopean värisen kellotaulun. Alligaattorinnahkaisen rannekkeen väri mukailee taulun väriä, ja siihen saa joko neula- tai taittolukon. Kelloon saa halutessaan myös taittolukollisen teräsrannekkeen.

Toisessa Navitimer-mallissa on vaalea helmiäisenvärinen mother-of-pearl kellotaulu ja timantein koristellut tuntimerkinnät. Kelloon saa joko Burgundin värisen ja alligaattorinnahkaisen neula- tai taittolukolla varustetun rannekkeen, tai taittolukollisen teräsrannekkeen.

Breitling Navitimer Automatic 35 mother-of-pearl
Breitling Navitimer Automatic 35 mother-of-pearl

Kolmas Navitimer-malli on edellisen kaltainen, mutta vieläkin näyttävämpi. Edellä mainittujen ominaisuuksien lisäksi, kellon kehä on 18 karaatin punakultaa ja kellon kaveriksi voi valita joko ruskean alligaattorinnahkaisen rannekkeen, tai 18k punakulta/teräsrannekkeen.

Mikäli edellinenkään malli ei vielä tunnu riittävältä, löytyy hinnaston ylimmältä tasolta vielä malli, jossa sekä kuori että kehä on 18 karaatin punakultaa, ja mukaan voi valita joko ruskean alligaattorinnahkaisen rannekkeen, jossa punakultainen neulalukko, tai kokonaan punakultaisen rannekkeen.

Navitimer Automatic 35:n hinnat alkavat noin 4200 eurosta ylöspäin.

Breitling SuperOcean Heritage ’57 Capsule

SuperOcean Heritage ’57 Capsule -sukeltajankello tekee kunniaa alkuperäiselle vuonna 1957 julkistetulle esikuvalleen. Rento ja sporttinen kello on hakenut muotonsa ja fiiliksensä 50- ja 60-luvun elämäntyylistä, ja niinä aikoina suosituksi nousseesta lainelautailusta.

Capsule-kellon tunnistettavin piirre on sen bezel, eli kellon kehä, joka on muotoilultaan täysin päinvastainen muihin verrattuna. Kehä muistuttaa muotoilultaan koveraa lautasen reunaa, joka nousee ulkoreunaa kohti mennessä ylöspäin. Positiivisesti valtavirrasta poikkeava kehä on pirteä poikkeus, ja herättää varmasti huomiota.

Breitling Superocean Heritage '57 -rannekello sinisellä taululla.
Superocean Heritage ’57

Kooltaan 42 millisen Superocean Heritage ’57 Capsulen kuori on ruostumatonta terästä, kuten myös kellon kehä, jossa keraaminen taulun väriä mukaileva rengas. Capsulen perusmallia on saatavana joko mustalla taululla ja vintage-tyyppisellä nahkarannekkeella, tai sinisellä taululla ja ruskealla nahkarannekkeella. Molempien kaveriksi on tarjolla myös perhoslukolla varustettu ruostumaton teräsranneke.

Lisää luksusta hakevalle on tarjolla vielä näyttävämpi malli, missä mustatauluisen kellon kehä on 18 karaatin kultaa, jota kiertää musta keraaminen rengas. Rannekkeeksi voi tämän mallin yhteyteen valita joko kullanruskean vintage-nahkarannekkeen tai Ocean Classic -ruostumattoman teräsrannekkeen.

Superocean Heritage '57
Superocean Heritage ’57 -mallisto

Superocean Heritage ’57 Limited Edition -mallin mustaa taulua koristaa sateenkaaren värit, joilla tuntimerkinnät ja osoittimet on koristeltu. Tämä hippimäinen väriläiskä vie rennon asenteen vielä hieman pidemmälle, ja asettuu valmistajan mukaan johonkin Beat- ja Woodstock-sukupolvien välimaastoon. Kello ei värikkäästä olemuksestaan ole yliampuva, ja Breitling on tässäkin kohtaa onnistunut säilyttämään tyylitajunsa.

Superocean Heritage '57 Limited Edition
Superocean Heritage ’57 Limited Edition

Limited Edition -mallin kellon kaveriksi saa joko kelta-mustanahkarannekkeen tai Ocean Classic -ruostumattoman teräsrannekkeen. Valmistus on rajoitettu 250 kappaleeseen, ja sitä myydään ainoastaan Breitling Boutique -myymälöissä.

Kaikissa Breitling SuperOcean Heritage ’57 Capsule -malleissa on COSC-sertifioitu Breitling Caliber 10 -automaattikoneisto, joka tarjoaa tarkan ajan näyttämisen lisäksi 42 tunnin käyntivaran. Malliston hinnat alkavat noin 4400 eurosta ylöspäin.

Yhteenveto

Breitling on luonut viimeisen parin vuoden aikana nahkansa uudestaan ja ottanut sen myötä fanien toivoman taka-askeleen anteeksipyytelemättömään suuntaan, josta valmistaja on opittu tuntumaan. Ja mikäpä on askeltaessa, sillä historiankirjojen sivuilta löytyy runsaasti kellomalleja, jotka ansaitsevat modernisoidun uudelleentulkinnan.

Lue lisää