Baselworldin kellomessut tältä vuodelta on peruttu – uusi ajankohta on 28.1.-2.2.2021

Maailman suurin kelloalan messutapahtuma Baselworld on peruttu. Syynä on koronavirusepidemia, jonka takia Sveitsin hallitus on kieltänyt yli 1000 ihmisen kokoontumiset 15. maaliskuuta saakka. Baselworldin peruuntuminen tuli päivä sen jälkeen, kun alan toinen merkittävä tapahtuma, Watches & Wonders Geneva ilmoitti peruutuksestaan

Messuorganisaatio informoi, että Baselworld siirtyy järjestettäväksi 28.1.-2.2.2021.

Kelloalan vaikeat vuodet ovat saaneet tänä vuonna odottamattoman käänteen, kun Kiinan Wuhanista liikkeelle lähtenyt koronavirus on levinnyt ympäri maailmaa, jonka pelossa useita isoja tapahtumia on peruttu. Merkittävimpiä peruutuksia ovat olleet Baselworldin ja Watches & Wondersin lisäksi Grand Seikon 60v-tapahtuma Tokiossa, Geneven ja Pekingin autonäyttelyt, Mobile World Congress -messut Barcelonassa, sekä Kiinan F1-osakilpailu.

Baselworld on itsessään ollut suurissa vaikeuksissa merkittävien poisjääntien takia, joka on käytännössä puolittanut messujen koon muutamassa vuodessa. Tämä pakotti organisaation merkittäviin uudistustoimiin, joista saatiin hieman esimakua viime vuonna.

Lue myös:
Minne menet kelloteollisuus? Pohdintaa Watches & Wondersin ja Baselworldin perumisten jälkeen

Kiinan markkina on hiljentynyt nopeasti

Koronavirus on vaikuttanut kelloalaan muutenkin, kuin pelkästään isojen tapahtumien peruutusten muodossa. Kiina ja Aasia yleisesti ovat monien kellonvalmistajien merkittävimpiä markkina-alueita, jonka on voinut todeta yksinkertaisesti seuraamalla minne uusia myymälöitä on avattu ja mitä kansallisuuksia uudet brändilähettiläät edustavat.

Suosittelemme

Hublot - Baselworld 2019

Hublotin toimitusjohtaja Ricardo Guadalupe kertoi tuoreessa haastattelussaan, että koronavirus on yllättänyt alan toimijat. Samassa haastattelussa Guadalupe totesi, että Hublotin Kiinan myynti on pienentynyt nopeasti 70-80 prosenttia, joka on johtanut mm. Macaon myymälöiden sulkemiseen. Kiinan markkina ei ole kuitenkaan Hublotin suurin, joten kokonaisuudessaan merkillä menee hyvin.

Lue Baselworldin uutiset täältä.

Lue lisää