Baselworld uudistuu askel kerrallaan

Muutosten edessä oleva maailman suurin kello- ja korualan messutapahtuma Baselworld on reagoinut viime aikaisiin muutoksiin uudistamalla konseptiaan mm. monipuolistamalla ravintolatarjontaa (jota ei tähän asti itse messualueella ole juuri ollut), sekä lisäämällä erilaisia oleskelutiloja. Samalla ns. itsenäisten kellontekijöiden alue on siirtymässä ykköshallin alakertaan.

Tuorein muutos ensi vuoden messuille on aiemmin kakkoshallin yläparvella sijainneen mediakeskuksen siirtäminen ykköshalliin Swatch Groupin vapaaksi jättämälle aukiolle, uuden ravintolan viereen. Siirron myötä journalisteille varattu tila kasvaa 60 prosentilla, jonka myötä samanaikaisia paikkoja on käytössä 120. Tämä lisäys onkin tervetullut, sillä viime vuosina etenkin ensimmäisinä päivinä vapaan työpisteen löytäminen mediakeskuksesta oli onnenkauppaa.

Baselworld 2018

Uuteen mediakeskukseen tulee myös lounge-tiloja ja baari, joissa median ja näytteilleasettajien edustajat voivat kohdata toisiaan. Kun tähän lisätään vielä keskiviikon varaaminen pelkästään median edustajille, on messuorganisaatio parantamassa journalistien toimintaedellytyksiä merkittävästi.

Tiiviimmät messut?

Messujen tähänastiset muutokset ovat keskittyneet ykköshalliin ja sen palveluiden kehittämiseen, joten mediakeskuksen poisveto kakkoshallista herättää väistämättä kysymyksen siitä, tiivistyykö ensi vuoden Baselworld pelkästään ykköshallissa pidettäväksi tapahtumaksi.

Lue lisää