Isänpäivän parhaat lahjat: Rannekello

Kaupallinen yhteistyö: Suokko

Isänpäivä lähestyy nopeasti. Nyt on siis juuri sopiva hetki pohtia, millaisella lahjalla isää voi muistaa. Haluamme Tyyliniekassa tuoda esille kaikkiin budjetteihin sopivia lahjavinkkejä. Tärkeintä ei ole lahjan hinta, vaan ajatus. Suosittelemme aikaa kestäviä ja runsasta käyttöä näkeviä tuotteita heikkolaatuisen rihkaman sijaan. Vaikka lahja onkin aina tilannesidonnainen, sen ei tule edustaa kertakäyttökulttuuria ja päätyä kaatopaikalle pian saamisen jälkeen. Kalleinta, mitä isälle voimme antaa, on aika. Tämän huomaten pääsemme sujuvasti ensimmäiseen lahjaideaan.

Rannekello

Kellot ovat kauniita käyttöesineitä – “miehen ainoita koruja”, kuten usein sanotaan. Kelloa valittaessa tuleekin muistaa miehen luonne ja harrastukset, jotta hankinta heijastaa näitä. Tietenkin myös käyttötilanteilla on merkitys miellyttävimmän tyylin löytämisessä. Onneksi monet kellot täyttävät erilaisten tilanteiden vaatimukset, joten tilanteet ja luonne voidaan usein sovittaa yhteen valintaa tehtäessä.

Arkikello

Tissot Heritage Sovereign Gent on lähes jokaiseen tilanteeseen sopiva arkikelloJokaiseen paikkaan ja jokaiseen tyyliin – siinä on arkikellon lähtökohta. Arkikello sopii mutkattomalle isälle, joka kuitenkin arvostaa rannekellon mekaanista taidokkuutta. Sama kello palvelee sekä puvun että farkkujen toverina. Taulu on selkeästi luettavissa lähes jokaisessa tilanteessa. Usein arkikello sopii jopa juhlakelloksi yksinkertaisesti ranneketta vaihtamalla.

Kuvassa oleva Tissot Heritage Sovereign Gent on lähes jokaiseen tilanteeseen sopiva arkikello.

Urheilukello

Sinn Ux (EZM 2B) on sukellusveneteräksestä valmistettu, 5000 metriin asti vesitiivis käytännöllisen kellosuunnittelun mestarinäyteViihtyykö isä vapaa-aikanaan ulkona? Kalastus, veneily, golfaus ja monet muut harrastukset altistavat miehen joskus sään armoille. Urheilullinen kello on tällöin oikea ratkaisu, koska näissä sää ja pärskeet on otettu huomioon jo suunnitteluvaiheessa. Monilla eri lajeilla on myös omat kellonsa, vaikkakin useat ajannäyttäjät soveltuvat moniin lajeihin.

Kuvassa oleva Sinn Ux (EZM 2B) on sukellusveneteräksestä valmistettu, 5000 metriin asti vesitiivis käytännöllisen kellosuunnittelun mestarinäyte.

Suosittelemme

Kronografi

Longines Conquestin tyyli ja toiminnot ovat erinomainen esimerkki klassisesta kronografistaPitääkö isä näkyvästä tekniikasta ja laitteista, joissa on useita toimintoja? Tarvitseeko hän kenties jo arjessaan esimerkiksi mittauslaitetta lyhyille ajoille? Tällöin kronografi on oikea valinta. Kronografien taulut tuovat mieleen auto- ja lentokonetekniikan ja usein sovittavatkin toimintonsa näihin liittyviin mittauksiin. Kronografien maailma on lähes loputon, joten mikäli tällainen kello on ollut isän haaveena, kannattaa suosikkia varovasti kyselläkin.

Kuvassa olevan Longines Conquestin tyyli ja toiminnot ovat erinomainen esimerkki klassisesta kronografista.

Juhlakello

Longines Dolce Vita vie ajatukset kauniiseen historiaan ja vaihtaa tyyliään valitun rannekkeen myötäKuten juhlakorut naisilla, ovat juhlakellot miesten persoonan ja tyylin osoitus. Hillitty koko ja ulkoasu kätkevät usein vahvan ilmaisun omasta mausta, joka tulee esiin numerotyylien ja kellon muodon valinnassa. Isän persoona ja vaatekaappi kertovat paljon siitä, millainen juhlakello on paras. Onko isä moderni ja tekniikan harjalla ratsastava vai palaavatko hänen mieltymyksensä historiaan – kenties hänen oman isänsä aikaan? Näiden huomioiden myötä voi arvioida, millaisena hän haluaa juhlassa näyttäytyä.

Kuvassa oleva Longines Dolce Vita vie ajatukset kauniiseen historiaan ja vaihtaa tyyliään valitun rannekkeen myötä.

Tyyliniekka haluaa osoittaa kiitokset kuvista ja kelloesimerkeistä Kultasepänliike Suokolle sekä Wanhat Warikset -kelloliikkeelle.

Lue lisää