Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition rokkaa

Japanilainen Seiko on tuonut markkinoille Queen-kitaristi Brian Mayn nimeä kantavan rajoitetun erän kellomallin, Seiko 5 Sports Brian May Limited Editionin. 

Tiesitkö, että Queenin perustaja ja kitaristi Brian May on vannoutunut Seiko-fani, jonka kokoelmista löytyy lukuisia japanilaisvalmistajan sukeltajankelloja, joihin hän ihastui Queenin Japanin kiertueilla? Tätä taustaa vasten onkin luonnollista, että Seiko ja Brian May päätyivät tekemään yhteisen kellomallin.

Seiko 5 Sports Brian May Limited Edition

Brian May -erikoismalli perustuu viime vuonna esiteltyyn, Seikon uudistuneeseen Seiko 5 Sports -mallistoon. Tästä johtuen tekniset ominaisuudet ovat yhteneväiset perusmalliston kanssa, joka käyttäjälle tarkoittaa luotettavaa perustekniikkaa järkevään hintaan.

Kellon koko on useimmille käyttäjille sopiva 42,5 millimetriä, joka istuu ranteeseen hyvin. Koneistona on Seikon työhevonen, 4R36, joka tarjoaa kellolle 41 tunnin käyntivaran ja se sisältää mm. hacking-toiminnon, jolla osoittimien liike pysäytetään kellonajan säätämistä varten. Ei-kierrelukittavan vetonupin käyttötuntuma on varsin tunnokas. Kellossa on myös vastapäivään pyörivä kellonkehä, sekä päivämäärä- ja viikonpäivänäytöt.

Brian May -mallin pihvi on kellotaulussa, joka sytyttää tällaisen vannoutuneen Queen-fanin sydämen. Punamusta puunsyykuvioinen kellotaulu jäljittelee Brian Mayn suunnittelemaa ja valmistamaa, legendan maineessa olevaa Red Special -kitaraa. Kellotaulun alaosaan on painettu “Red Special Automatic” -teksti. Kellon takakansi on tehty lasista, johon on painettu Brian Mayn nimikirjoituksen lisäksi Limited Edition ja kellon järjestysnumero muodossa xxxx/9000.

Kello toimitetaan kitaralaukkua muistuttavassa laatikossa, jossa on kellon lisäksi Brian Mayn plektrana käyttämän kuuden pennin kolikkoa jäljittelevä juhlakolikko. Kelloa on valmistettu 9000 kappaleen erä ja se on saatavilla valituilta jälleenmyyjiltä kautta maan.

Brian May Limited Edition -kellon suositushinta on 579 euroa ja siitä on muodostunut ennakkovarausten perusteella erittäin suosittu keräilykappale.

Katso video, missä Brian May esittelee nimeään kantavan kellomallin.

Pähkinänkuoressa

 • Referenssi: SRPE83K1
 • Koneisto: 4R36 inhouse-automaatti
 • Käyntitaajuus: 21 600
 • Käyntivara: 41 tuntia
 • Kuori: teräs
 • Rungon halkaisija: 42,5 mm
 • Kellon paksuus: 13,4 mm
 • Lasi: hardlex-mineraalilasi
 • Vesitiiviys: 100 m (10 ATM)
 • Ranneke: tekstiiliranneke
 • Hinta: 579 €
 • Rajoitettu erä: 9.000 kpl

Haluatko lukea lisää Seikosta?

Lue Seiko-artikkelimme täältä.

Kuvat ja video: Seiko

Matti Airaksinen
Matti Airaksinenhttps://stylefellow.com
Matti Airaksinen on Tyyliniekan ja sen kelloihin erikoistuneen sisarjulkaisu Stylefellow'n perustaja ja päätoimittaja. Tyyli- ja kellointoilun lisäksi hän harrastaa valo- ja videokuvaamista, ruoanlaittoa ja matkailua. Vapaa-aika kuluu pääasiassa perheen parissa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat