Uuteen Audi A8 -edustusautoon on tarjolla melkoinen äänentoistojärjestelmä: 3D-ääni, 23 kaiutinta ja 1920 Wattia

Tanskalainen huippuluokan audio- ja videolaitteita valmistava Bang & Olufsen vastaa uuden Audi A8 -edustusauton äänentoistojärjestelmästä, jonka 23 kaiuttiminen ja 1920 Wattinen 3D-ääni tulee varmasti hivelemään matkustajan korvia.

B&O on ollut mukana uuden A8:n suunnittelussa jo aikaisessa vaiheessa, koska heidän mukaansa kaiuttimien sijoittelu vaikuttaa 80 prosenttisesti auton äänentoistojärjestelmän onnistumiseen. Bang & Olufsen 3D Advanced Sound -järjestelmä sisältääkin useita erillisiä diskantti-, keskiääni-, basso- ja surround-kaiuttimia, sekä toki myös perinteisen Subwooferin, jotka on ripoteltu millintarkasti ympäri autoa. Kaiuttimille potkua tarjoilee 23-kanavainen 1920 Wattinen vahvistin, ja ääniominaisuuksia voi säädellä kojelaudan kosketusnäytöltä tai edustusosastolle tarkoitetusta tabletista.

B&O:n 3D-järjestelmä nähdään ensimmäistä kertaa edustus-sedanissa, mutta se on aimmin koeponnistettu Q7-katumaasturin yhteydessä, tosin pienemmällä kaiutinmäärällä. Äänentoiston 3D-järjestelmä on kehitetty yhteistyössä Fraunhofer-instituutin kanssa, jonka nimi saattaa soittaa kelloja hifistin korvissa.

Audi A8 Bang & Olufsen 3D Advanced Sound System Audi A8 Bang & Olufsen 3D Advanced Sound System Audi A8 Bang & Olufsen 3D Advanced Sound System

Lue lisää