Tyyliniekka Watch Awards palkitsee parhaat kelloalan uutuudet, tekijät ja yritykset

Suomalaisittain parhaat kelloalan uutuudet, tekijät ja yritykset palkitaan Tyyliniekka Watch Awards -palkintogaalassa 24.2.2021 kello 19.

Kelloalan vuosi 2020 oli monin tavoin poikkeuksellinen, johon vallitseva pandemia vaikutti merkittävästi. Mennyt vuosi oli monelta osin kuitenkin onnistunut, sillä uusia kellomalleja ja -mallistoja esiteltiin poikkeusoloihin nähden ahkerasti, pääosin digitaalisin keinoin.

Suomessa kelloalan murros näkyi ja tuntui, mutta periksi ei annettu. Myymälöiden ovet pidettiin auki ja asiakkaita palveltiin kivijalkojen lisäksi entistä aktiivisemmin digitaalisesti. Uusia verkkokauppoja avattiin ja sosiaalisen median palveluissa aktivoitiin. Poikkeusolot näkyivät siinä, että töitä tehtiin sinnikkäästi suomalaisella sisulla.

Tyyliniekka Watch Awards

Suomalainen kelloalan osaaminen on huippuluokkaa, sillä meiltä valmistuu maailman parhaat peruskoulutetut kellosepät, jotka revitään työmarkkinoille. Kelloseppien lisäksi maassamme on paljon osaavia asiakaspalvelun ja myynnin ammattilaisia, jotka palvelevat suomalaisia kuluttajia täydellä sydämellä pandemiasta huolimatta.

Tästä huolimatta Suomesta on puuttunut kelloalan oma palkintogaala, jossa nostetaan esille parhaimmistoa. Tähän tarpeeseen vastaa Tyyliniekka Watch Awards omalla suomalaisella tavallaan. Siinä missä maailmalla palkitsemiset kohdistuvat mitä suurimmassa määrin horologisiin taidonnäytteisiin, haluamme Suomessa nostaa ehdolle laajalla skaalalla niitä tuotteita, joita on täällä myynnissä ja jotka ovat olleet myös kaupallisesti relevantteja suurelle ostavalle yleisölle.

Vuotuiseksi palkintogaalaksi suunniteltu Tyyliniekka Watch Awards käsittää tänä vuonna viisi kategoriaa, joihin jury on valinnut seitsemän ehdokasta per kategoria. Ehdokkaiden valinta tehtiin pitkällisten keskusteluiden ja perusteluiden myötä, ja monta erittäin hyvää ehdokasta jäi listojen ulkopuolelle. Tämä itsessään kertoo siitä, että menneessä vuodessa oli paljon hyvää – ja juuri sitä haluamme osaltaan Tyyliniekka Watch Awards’illa nostaa esille.

Suosittelemme

Viisi kategoriaa, viisi voittajaa

Esittelemme palkintokategorioiden ehdokkaat päivä kerrallaan. Ensimmäisen kategorian ehdokkaat julkistetaan perusteluineen 22. tammikuuta, jolloin avaamme myös kyseisen kategorian yleisöäänestyksen. Seuraava kategoria julkaistaan 23. tammikuuta ja niin edespäin. Yhteistä kaikille kategorioille on äänestyksen päättymisajankohta, joka on 14. helmikuuta 2021.

Palkintokategoriat ovat: 

Suomen Kelloseppäliiton puheenjohtaja Paula Pyhälä on osallistunut juryn toimintaan tuomalla omaa näkemystään alasta, kellomerkeistä ja alalla työskentelevistä ammattilaisista.

“Ehdokkaiden esittäminen ja rajaaminen tiettyyn määrään on ollut vaikeaa. Alalla on viime vuonna tapahtunut paljon merkittäviä ja mainittavia tapahtumia, Covid-19:n tuomista rajoituksista huolimatta. Nämä rajoitukset ovat antaneet mahdollisuudet luoviin ratkaisuihin alalla ja teoilla on myös tehty hyvää maailman laajuisesti. Uusia yrityksiä on laitettu pystyyn ja mallistoja esitelty.”

“Tavallaan Covid-19 on auttanut astumaan oman mukavuus lueen ulkopuolelle ja lähtemään rohkeasti uusiin hankkeisiin. Muutokset ovat näkyneet kasvuna kelloseppien huoltotöiden määrässä. Kellot nähdään sijoituksina ja niistä halutaan pitää huolta. Alallamme työskentelee huippuammattilaisia ja heidän esiintuominen on erittäin tärkeää. Kukapa ei haluaisi olla ensimmäinen tunnustuksen saanut, mikä kunnia se onkaan.”, Paula Pyhälä kertoo.

Kelloseppäliitto yhteistyökumppanina

Tyyliniekka Watch Awards on alan yhteinen ponnistus, jossa mukana on Suomen Kelloseppäliitto ry. Liiton puheenjohtajana toimiva Paula Pyhälä iloitsee siitä, että Suomeen on saatu vihdoin alaa merkittävällä tavalla esilletuova palkintogaala.

Kelloseppäliiton puheenjohtaja Paula Pyhälä
Kelloseppäliiton puheenjohtaja Paula Pyhälä

“Suomen Kelloseppäliitolla on kunnia olla mukana luomassa uutta tapahtumaa, mikä kohdistuu kelloalaan Suomessa ennennäkemättömällä tavalla. Maailmalla alan kilpailuja on järjestetty jo pitkän aikaa ja suomalaista osaamista on huomioitu eri kategorioissa jo useamman kerran.”, Pyhälä kertoo.

“Tyyliniekka Watch Awards järjestetään nyt ensimmäistä kertaa ja aika on mitä parhain, kun Kelloseppäkoulun rahoituksen tiimoilta on pidetty isoa meteliä. Koska valtio ei vieläkään tunnusta rahoituksen tai koulutuksen tarpeellisuutta, on tärkeää tuoda kelloalaa ja kelloseppäkoulutusta julki toisella tapaa. Antamalla tunnustusta esimerkiksi parhaalle alan ammattilaiselle, yritykselle ja kellomerkille muistuttaa, että teemme tätä kaikki yhdessä – ja pitämällä yhtä voimme saavuttaa hienoja asioita.” Pyhälä jatkaa.

Virtuaalinen palkintogaala 24.2.2021

Pandemiavuosi on vaatinut myös Tyyliniekka Watch Awardsin järjestelyiltä joustavuutta ja tänä vuonna palkitsemistilaisuus järjestetään yhteistyökumppanimme Courtyard by Marriott Tampere Cityn tiloissa Youtubeen lähetettävänä virtuaaligaalana.

Kumppanivalinta on tehty pitkäjänteisyys edellä, sillä laadukkaaksi bisneshotelliksi profiloituneena Courtyard by Marriott tarjoaa tuleville vuosille oivallisen ympäristön hybridi-cocktail-tilaisuudelle, kunhan pandemia mahdollistaa fyysiset kohtaamiset.

Tyyliniekka Watch Awards -sivusto löytyy osoitteesta tyyliniekka.fi/watchawards

Lue lisää