Vuoden kello 2020 – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards 2020

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden kello -kategorian ehdokkaat ovat: 

Tudor Black Bay 58 Navy Blue

Tudor esitteli kesällä pienempään Black Bay 58 -mallistoonsa sinisävyisen kellon, joka on noussut valmistajan eräänlaiseksi signature-malliksi. Kelloksi, josta Tudor tunnetaan ja jota halutaan. Tätä mieltä ovat myös kuluttajat, sillä uusi BB 58 Navy Blue on etenkin teräsrannekkeella noussut niin halutuksi malliksi, että sitä joutuu jonottamaan useita kuukausia.

Black Bay 58 Navy Blue on hienosti viimeistelty sukeltajankello, jonka 39 millimetrin koko on miellyttävä useimpiin ranteisiin. Kellon sisällä tikittää kronometritarkkuudella valmistajan in-house-koneisto MT5402, joka tarjoaa 70 tunnin käyntivaran.

Katso lisää: https://www.tudorwatch.com/en/watches/black-bay-fifty-eight/m79030b-0001

 

Suosittelemme

Sarpaneva x Moomin

Stepan Sarpanevan verstaalta tuli elokuussa kiinnostava uutuus, S.U.F Helsinki 180-mallistosta tuttuun kellonkuoreen toteutettu Muumiaiheinen kello, joka julkaistiin Sarpaneva Watches -kellobrändin alla. 75 kappaleen rajoitettu erä myytiin nopeasti loppuun, ja kellon protokappale myytiin Phillipsin järjestämässä huutokaupassa 33 tuhannella eurolla.

Sarpaneva x Moomin -kellon hienous piilee kellotaulussa, jonka käsin maalatut kaislikon lehdet hehkuvat pimeässä tuoden vahvan vau-efektin. Kello noudattelee S.U.F Helsinki 180 -kellon speksejä ollen sopivan kokoinen useimpiin ranteisiin. 38,7 millimetrin kokoisena se istuu ranteeseen erinomaisesti, etenkin kun kellon paksuus on vain 8,9 millimetriä ja kellon korkeus korvakkeen päästä päähän on maltillinen 46,4 millimetriä.

Katso lisää: https://www.sufhelsinki.com/products/sarpanevaxmoomin

 

Oris Aquis Date Calibre 400

Konserneihin kuulumaton Oris esitteli vuoden 2020 lopulla tulevaisuuttaan määrittelevän uutuuden, Oris Aquis Date Calibre 400 -kellomallin, jossa oli ensimmäistä kertaa valmistajan tekemä in-house-automaattikoneisto. Calibre 400 -koneistoperhe on itsenäiseltä kellonvalmistajalta merkittävä investointi, joka on saanut jo jatkoa vuonna 2021.

Calibre 400:n selkeitä kilpailuvaltteja ovat viiden vuorokauden käyntivara, sekä kymmenen vuoden huoltoväli ja takuu. Uuden koneiston omaavan Aquis Daten lanseeraus oli kaupallinen menestys ja sitä myytiin hyvin myös suomalaisten jälleenmyyjien toimesta.

Katso lisää: https://www.oris.ch/news/detail/1132/The%20new%20standard

 

De Motu DM-Z

Waldemar Hirvelän Malmin lentokentällä luotsaama De Motu Watches valmistaa aitoja pilottikelloja lentäjien tarpeisiin. Kahden kvartsimalliston jälkeen vuorossa oli pitkään odotettu DM-Z-kellomalli, jonka ennakkomyynti oli vahvaa. Odotus palkittiin lopulta aivan vuoden lopussa toimitusten alkaessa.

DM-Z on saanut nimensä kellon hivenen harvinaisemmasta kaksoisaikaratkaisusta, jota kutsutaan ilmailutermin mukaan Zulu-ajaksi. Yleensä ilmailukielessä ja sotilasslangissa Zulu-ajalla tarkoitetaan UTC-aikaa, eli aikaa nollapituuspiirillä. DM-Z:ssa Z-aika ei ole ainoastaan kosmeettinen lisäkomplikaatio, vaan koko suunnittelu on toteutettu lentäjiä konsultoiden sen ehdoilla.

Katso lisää: https://tyyliniekka.fi/pirkan-kello-aikarauta-blogi-testaa-de-motu-dm-z/

 

Grand Seiko SLGH003

SLGH003 on Grand Seikon 60-juhlamalli, jonka viimeistely Zaratsu-hiontoineen edustaa taattua Grand Seiko -laatua. Kellon yksi kiinnostavimmista asioista on 40 millimetrin kokoiseen ja 11,7 millimetrin sutjakkaan kuoreen sullottu valmistajan uusin 9SA5-koneisto, joka sykkii 5 Hz:n tahtiin.

Kaliiperin kaksoisimpulssilla toteutettu voimansiirto edustaa Grand Seikon koneisto-osaamisen kirkkainta kärkeä. Siinä energia siirtyy liipottimelle tehokkaasti kahdesta suunnasta, sekä suoraan käyntirattaalta, että perinteisesti ankkurilta. Ratkaisu pienentää koneiston kitkaa ja pidentää huoltoväliä. Se myös mahdollistaa perinteistä hi-beat koneistoa pitemmän käyntivaran, joka 9SA5:ssä on 80 tuntia.

Katso lisää: https://www.grand-seiko.com/us-en/collections/slgh003g

 

Tissot T-Classic Gentleman Powermatic 80 Silicum

Tissot toi markkinoille vuonna 2020 useita yksittäisiä kellomalleja, joista sporttiseen pukukellokategoriaan kuuluva T-Classic Gentleman Powematic 80 Silicum nousi etenkin sinisenä mallina kuluttajien suureen suosioon.

Syy suosiolle oli selvä, sillä hintaluokkaansa nähden kello tarjoaa runsaasti teknistä suorituskykyä antimagneettisen piispiraalin sisältämän ja 80 tunnin käyntivaran tarjoavan Powermatic 80 -koneiston myötä. Kellon 40 millimetrin koko ja klassinen design tekevät siitä monikäyttöisen käyttökellon arkeen ja juhlaan.

Katso lisää: https://www.tissotwatches.com/en-fi/t1274071104100.html

 

Certina DS PH200M

Certinan Heritage-sarjaan kuuluva DS PH200M-mallisto on ollut valmistajan syömähammas ja sen suosituimmaksi malliksi nousi vuonna 2020 esitelty sinisävyinen “Blue”-lempinimeä kantava kellomalli, joka toi aiempiin malleihin nähden safiirilasin ja keraamisen kellonkehän.

Certina DS PH200M

Vintage-henkisessä sukeltajankellouutuudessa on tämän lisäksi päivitetty Powermatic 80 -koneisto, johon oli tuotu Swatch Groupin patentoima Nivachron-metalliseoksesta valmistettu spiraali, joka antaa kellolle vahvan antimagneettisen suojan.

Katso lisää: https://www.certina.com/en/watch/ds-ph200m/c0364071804000

 

Äänestä suosikkiasi

Voit äänestää suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Äänestys on auki 14.2.2021 kello 18 saakka.

[gravityform id=”4″ title=”false” description=”false”]

 

Yhteistyössä

Tyyliniekka Watch Awards järjestetään yhteistyössä Suomen Kelloseppäliitto ry:n ja Courtyard by Marriott Tampere Cityn kanssa.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Oris X Bracenet – kalaverkkoa kellotauluun

Bracenet-järjestön ja Oris-kellomerkin yhteistyön tuloksena syntynyt Aquis Date -malliston sukeltajankello on ainutlaatuinen teos, jonka kellotaulu on valmistettu merenpohjasta kerätyistä kalastusverkoista. On arvioitu, että vuosittain...

Esittelyssä TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche

TAG Heuer Carrera Chronosprint x Porsche juhlistaa Carrera-kellomallin ja Porsche 911 -automallin kuuden vuosikymmenen mittaista taivalta.  Sveitsiläiskellovalmistaja TAG Heuer tunnetaan useista ikonisista kellomallistoistaan, joista tänä...

Älykellon ranneke täydentää tyylisi

Kello on paljon enemmän kuin pelkkä ajanmittari. Se on myös osa yksilöllistä tyyliä. Älykellot ovat tuoneet perinteiseen kelloon modernin ulottuvuuden sekä uutta monipuolisuutta. Yksi...

Grand Seikon 9S-kaliiperin juhlamallisto täydentyy kahdella GMT-mallilla

Vuosi 2023 on Grand Seikolle juhlavuosi. Vuonna 1998 julkaistiin Grand Seikon kehittelemä 9S-koneistosarja, joka lopullisesti sinetöi Grand Seikon maineen horologiseen kärkikaartiin koneistonvalmistuksen osalta. Tätä...

Tyyliniekan uusimmat