Sarpaneva x Moomin -rannekello on suomalaisuuden aarre

Suomalainen kellontekijä Stepan Sarpaneva on julkaissut Muumi-aiheisen Sarpaneva x Moomin -rannekellon Sarpaneva Watches -merkkinsä alla.

Uusin Sarpaneva x Moomin -kello on mielenkiintoinen uutuus, sillä se on toteutettu S.U.F Helsinki -kellomerkin 180-malliston pohjalle, ollen kuitenkin Sarpaneva-brändin kellomalli. 6.200 euron hintaisena se on myös edullisin Sarpaneva-kello.

Sarpaneva x Moomin -rannekello

Sarpaneva x Moomin

Uutuus on tuotu markkinoille kolmena 25 kappaleen rajoitettuna eränä, joiden erot ovat osoittimien värissä, sekä kellotauluissa, jotka on maalattu käsin. Pimeässä kauniisti hehkuvat kaislikon lehdet on maalattu kaikki hieman eri tavoin, joten lopputuloksena on designiltaan 75 uniikkia kelloa.

Kellotaulun toteutus on upea.
Kellotaulun toteutus on upea.

Kellojen osoittimien värit ovat teräs, punakulta ja sininen.

Kello toimitetaan Finlaysonin kanssa yhteistyössä tehdyssä aarrekellorullassa, jossa toistuu hienosti Tove Janssonin ajaton Muumi-maailma sarjakuvan ja -hahmojen muodossa. Näin yhteistyökellossa yhdistyy hienosti kolme merkittävää suomalaista brändiä.

Kello noudattelee S.U.F Helsinki 180 -kellon speksejä ollen sopivan kokoinen useimpiin ranteisiin. 38,7 millimetrin kokoisena se istuu ranteeseen erinomaisesti, etenkin kun kellon paksuus on vain 8,9 millimetriä ja kellon korkeus korvakkeen päästä päähän on maltillinen 46,4 millimetriä. Tämä kellokoko on noussut myös Stepan Sarpanevan omaksi suosikiksi.

Suosittelemme

Sarpaneva x Moomin -kello

Sarpaneva x Moomin toimitetaan miellyttävällä kanvaasirannekkeella, joka patinoituu käytön myötä tuoden kellolle erähenkisen fiiliksen, joka sopii hyvin aina seikkailuihin valmiina olevien Muumien filosofiaan.

Yhteenveto

Stepan Sarpaneva on toteuttanut kellon, joka puhuttelee voimakkaasti ihmisiä, joilla on tunneside Muumeihin. Kello yhdistää samalla kertaa suomalaisille merkitykselliset brändit yhteen tavalla, joka ei tunnu päälleliimatulta.

Kelloharrastajien näkökulmasta katsottuna kellon vahvuus piilee osittain siinä, että se on edullinen tapa päästä kiinni ns. aitoon Sarpanevaan. Menin nimittäin itsekin keväällä kellon nähdessäni siihen halpaan, että kyseessä olisi S.U.F Helsinki -kellomerkin kello, mutta takakannen kuuhahmo paljasti totuuden.

Stepan Sarpanevan uusin Muumi-kello on onnistunut yhdistelmä.

Pukeutumisen kannalta kyseessä on kantajalleen iloa tuottava valinta, sillä arjessa se sujahtaa hienovaraisesti hihan alle ja esillä ollessaankin se ei herätä liikaa huomiota. Mutta jos kelloa pääsee esittelemään siitä kiinnostuneelle ja näyttämään sitä hämärässä, herättää se varmasti vahvoja positiivisia reaktioita.

Kellot ovat myynnissä verkkokaupassa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Sarpaneva x Moomin
 • Koneisto: Soprod A10 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 38,7 mm
 • Kuoren paksuus:  8,9 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 100 m
 • Ranneke: kanvaasi ja joustoranneke
 • Hinta: 6.200 €
 • Rajoitettu erä: 25 kpl per väri, yhteensä kolme eri väriä

Kuvat: Sarpaneva Watches

4 KOMMENTIT

 1. Aprillipäivä ei ole lähelläkään. Aivan karseaa ylihinnoiteltua kitschiähän tuo on. 6200 eurolla saa jo vaikka minkä ajattoman klassikon ranteeseensa.

 2. Muumit muumeina ja kellot kelloina, kiitos. Mauton yhdistelmä, mielestäni, kuten kaikki tällaiset. Ei jatkoon.

 3. Tykkäsin erityisesti kaislikosta. Varmaan sekin kärsisi inflaation jos kaikissa kelloissa olisi lumeella maalattu tauluun värikäs tausta, mutta tällä hetkellä ainakin säväytti. Jos hinta olisi sellainen että tuon voisi ostaa “tuosta vain”, niin ostaisin.

  Timexillä on Peanuts kellot ja niissä tausta hohtaa sähkön voimalla.

  [img]https://m.media-amazon.com/images/S/aplus-media/vc/f7badee7-f293-40e1-9f28-0b00bc09f73a._SL300__.jpg[/img]

 4. Aikaisemmista kommentoinneista poiketen olen täsmälleen tämän muumin puolella! Upea toteutus, ainutkertainen tyyli. Hinta tuntuu minusta köyhästä kovalta, mutta jos tuon verran extraa olisi, niin tähän rahat ennemmin laittaisin kuin perus-rolleen…

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tulossa: Kelloharrastajien juhlakello 10-vuotisen taipaleen kunniaksi

Kelloharrastajat-yhteisö perustettiin kymmenen vuotta sitten vuonna 2013 ja saavutusta juhlistetaan S.U.F Helsinki x KH 10v -juhlakellolla.Kymmenen vuotta on pitkä aika, joka on Kelloharrastajien kohdalla...

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurkottavat Ruotsin markkinoille

Voutilainen x Leijona ja De Motu kurottavat Ruotsin markkinoille joulukuussa avautuvan Watches of Scandinavia -konseptimyymälän mukana. Watches of Scandinavia kokoaa yhteen 12 skandinaavista kellomerkkiä Tukholman...

ProPilot X Calibre 400 Laser – väriloistoa ilman väriä

Oris esitteli uuden ProPilot X Laser -kellomallin, jonka värikäs ja eläväinen kellotaulu on tehty kellopiireissä ennennäkemättömällä lasertekniikalla käyttämättä tippaakaan väriaineita. 

Jukka Haapalainen ja Baume & Mercier yhteistyöhön

Richemont-luksuskonserniin kuuluva ja yksi vanhimpiin sveitsiläisiin kellomerkkeihin lukeutuva Baume & Mercier on aloittanut yhteistyön tanssija Jukka Haapalaisen kanssa. Lähes kaikki luksusmerkit luottavat yhteistyön voimaan, mitä...

Tyyliniekan uusimmat