Sarpaneva x Moomin -rannekello on suomalaisuuden aarre

Suomalainen kellontekijä Stepan Sarpaneva on julkaissut Muumi-aiheisen Sarpaneva x Moomin -rannekellon Sarpaneva Watches -merkkinsä alla.

Uusin Sarpaneva x Moomin -kello on mielenkiintoinen uutuus, sillä se on toteutettu S.U.F Helsinki -kellomerkin 180-malliston pohjalle, ollen kuitenkin Sarpaneva-brändin kellomalli. 6.200 euron hintaisena se on myös edullisin Sarpaneva-kello.

Sarpaneva x Moomin -rannekello

Sarpaneva x Moomin

Uutuus on tuotu markkinoille kolmena 25 kappaleen rajoitettuna eränä, joiden erot ovat osoittimien värissä, sekä kellotauluissa, jotka on maalattu käsin. Pimeässä kauniisti hehkuvat kaislikon lehdet on maalattu kaikki hieman eri tavoin, joten lopputuloksena on designiltaan 75 uniikkia kelloa.

Kellotaulun toteutus on upea.
Kellotaulun toteutus on upea.

Kellojen osoittimien värit ovat teräs, punakulta ja sininen.

Kello toimitetaan Finlaysonin kanssa yhteistyössä tehdyssä aarrekellorullassa, jossa toistuu hienosti Tove Janssonin ajaton Muumi-maailma sarjakuvan ja -hahmojen muodossa. Näin yhteistyökellossa yhdistyy hienosti kolme merkittävää suomalaista brändiä.

Kello noudattelee S.U.F Helsinki 180 -kellon speksejä ollen sopivan kokoinen useimpiin ranteisiin. 38,7 millimetrin kokoisena se istuu ranteeseen erinomaisesti, etenkin kun kellon paksuus on vain 8,9 millimetriä ja kellon korkeus korvakkeen päästä päähän on maltillinen 46,4 millimetriä. Tämä kellokoko on noussut myös Stepan Sarpanevan omaksi suosikiksi.

Suosittelemme

Sarpaneva x Moomin -kello

Sarpaneva x Moomin toimitetaan miellyttävällä kanvaasirannekkeella, joka patinoituu käytön myötä tuoden kellolle erähenkisen fiiliksen, joka sopii hyvin aina seikkailuihin valmiina olevien Muumien filosofiaan.

Yhteenveto

Stepan Sarpaneva on toteuttanut kellon, joka puhuttelee voimakkaasti ihmisiä, joilla on tunneside Muumeihin. Kello yhdistää samalla kertaa suomalaisille merkitykselliset brändit yhteen tavalla, joka ei tunnu päälleliimatulta.

Kelloharrastajien näkökulmasta katsottuna kellon vahvuus piilee osittain siinä, että se on edullinen tapa päästä kiinni ns. aitoon Sarpanevaan. Menin nimittäin itsekin keväällä kellon nähdessäni siihen halpaan, että kyseessä olisi S.U.F Helsinki -kellomerkin kello, mutta takakannen kuuhahmo paljasti totuuden.

Stepan Sarpanevan uusin Muumi-kello on onnistunut yhdistelmä.

Pukeutumisen kannalta kyseessä on kantajalleen iloa tuottava valinta, sillä arjessa se sujahtaa hienovaraisesti hihan alle ja esillä ollessaankin se ei herätä liikaa huomiota. Mutta jos kelloa pääsee esittelemään siitä kiinnostuneelle ja näyttämään sitä hämärässä, herättää se varmasti vahvoja positiivisia reaktioita.

Kellot ovat myynnissä verkkokaupassa.

Pähkinänkuoressa

 • Malli: Sarpaneva x Moomin
 • Koneisto: Soprod A10 (automaatti)
 • Käyntitaajuus: 4 Hz (28 800 A/h)
 • Käyntivara: 42 tuntia
 • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs
 • Kuoren halkaisija: 38,7 mm
 • Kuoren paksuus:  8,9 mm
 • Lasi: safiiri (heijastesuojattu sisäpuolelta)
 • Vesitiiviys: 100 m
 • Ranneke: kanvaasi ja joustoranneke
 • Hinta: 6.200 €
 • Rajoitettu erä: 25 kpl per väri, yhteensä kolme eri väriä

Kuvat: Sarpaneva Watches

Lue lisää