Vuoden kelloteko 2020 – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards 2020

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden kelloteko -kategorian ehdokkaat ovat: 

 

Kelloharrastajien Boxit Auki 2020 -hyväntekeväisyyskeräys

Kelloharrastajat-yhteisön vuotuinen joulun alle ajoittuva hyväntekeväisyyskeräys on muodostunut käsitteeksi, jonka ovat uutisoineet valtakunnan mediatkin. Vuonna 2020 keräys kohdistettiin haastavassa asemassa olevien lapsiperheiden tukemiseen keskittyneelle Hope Ry:lle. Kolmen viikon mittainen keräys tuotti yli 50 tuhatta euroa.

Kuva: Kelloharrastajat.fi

Aarnin kaupunkikellot

Puukellot ovat olleet viime vuosien kasvava trendi, jonka Aarni on vienyt Suomessa omalle tasolleen. Suomalaisten puumateriaalien hyödyntäminen on erottanut Aarnin kilpailijoistaan jo vuosien ajan. Lifestyle-brändiksi muuntautuva Aarni osoitti pelisilmää toteuttamalla kolme kaupunkikelloa (Manse, Mechelininkatu, Vallisaari), joihin käytettiin kyseisten kaupunkien tunnettujen ja sittemmin kaadettujen puiden puumateriaalia. Nämä kellot olivat myyntihittejä, joten ne tukivat samalla jälleenmyyjien kaupallista menestystä.

 

Polus Watchesin perustaminen

Tiukka pandemiavuosi ei estänyt kelloseppäkaksikkoa perustamasta uutta kelloalan huolto- ja palveluyritystä Helsingin keskustan paraatipaikalle Torikortteliin. Eric Wikholmin ja Kari-Matti Ratsulan kunnianhimoinen haave omasta yrityksestä on osoittautunut menestykseksi, sillä tilauskirjat ovat täyttyneet nopeasti. Yritys on löytänyt oman paikkansa suomalaisessa kelloskenessä.

Suosittelemme

Polus Watches

 

Susan Galvinin Alku-kellomalliston joukkorahoituskampanja

Suomalainen, Australiaan muuttanut Susan Galvin halusi toteuttaa pitkäaikaisen unelmansa omasta kellomerkistä. Galvin Watch Company -niminen yritys sai vauhdikkaan startin joukkorahoituskampanjan avulla, joka rikkoi kaikki odotukset. Mikrokellobrändiksi poikkeuksellisen yrityksestä tekee se, että Susan Galvin on Kelloseppäkoulusta valmistunut ja vankan kansainvälisen kokemuksen omaava kelloseppä. Alku-kellomallisto on saanut hyvän vastaanoton, ja kelloja voi ostaa myös Suomesta.

Susan Galvin - Galvin Watch Company

 

Pook-kellojen kokoonpanon siirtäminen Suomeen

Pohjois-Karjalasta ponnistava Pook on rakentanut omaa tarinaansa kunnianhimoisesti. Piensarjoja tuottava mikrokellobrändi on lunastanut paikkansa suomalaisten kelloharrastajien keskuudessa kohtuuhintaisilla ja tunnistettavilla kellomalleillaan. Laadun parantamiseksi yritys teki rohkean liikkeen siirtämällä kellojensa kokoonpanon Suomeen, jonka mahdollisti yhteisen toimitilan hankkiminen paikallisen kellosepän kanssa.

 

Leijona Heritage -kellomalliston eteenpäin vieminen covid-19-pandemiasta huolimatta

Pandemia vaikutti radikaalisti kelloalan toimintaan ja monin paikoin, etenkin Keski-Euroopassa, tehtaat ja myymälät olivat suljettuna kevään ja kesän aikana. Uusia kellomalleja lanseerattiin tavanomaista vähemmän ja kellojen toimitusajat venyivät. Oy Perkko kulki sveitsiläisvalmisteisella Leijona Heritage -mallistollaan vastavirtaan, sillä yritys ei keskeyttänyt investointejaan, vaan jatkoi systemaattisesti kellojen tuotantoa ja toimituksia – esitellen mm. uuden kellomallin Urho-mallistoonsa. Lisäksi tulevaisuuteen investoitiin jatkamalla merkittäviä markkinointiponnisteluita.

Leijona Heritage Urho Chrono

 

Grand Seiko -ilta Helsingissä 30.1.2020

Kelloalan vuosi tapahtumien osalta päättyi ennen kuin se ehti oikeastaan alkaa, mutta yksi erittäin tasokas tapahtuma ehdittiin kokea. Kyseessä oli tammikuun lopussa järjestetty Grand Seiko -ilta, joita järjestettiin muutamia ympäri Eurooppaa. Suomi pääsi harvalukuiseen joukkoon, jossa mukana oli mm. Grand Seikon (silloinen) pääsuunnittelija, joka kertoi seikkaperäisesti omasta suunnittelufilosofiastaan ja samalla Grand Seikon dna:sta.

 

Äänestä suosikkiasi

Voit äänestää suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Äänestys on auki 14.2.2021 kello 18 saakka.

[gravityform id=”1″ title=”false” description=”false”]

Yhteistyössä

Tyyliniekka Watch Awards järjestetään yhteistyössä Suomen Kelloseppäliitto ry:n ja Courtyard by Marriott Tampere Cityn kanssa.

 

Lue lisää