Pirskahteleva Nitrogen III Limited suomalaiselta mikrokellobrändi Pookilta

Kaupallinen yhteistyö: Pook Watches

Suomalainen mikrobrändi Pook Watches ponnistaa Pohjois-Karjalan Ylämyllyltä, inspiraationaan sukeltaminen ja pohjoismaiden luonto. Pirskahtelevia värejä ja ajatonta designia yhdistelevä Pook on tarjonnut kelloharrastajille vuodesta 2016 hinta-laadultaan järkeviä vaihtoehtoja.

Pook ei selvästikään halua sulautua harmaaseen massaan vaan erottuu edukseen kelloissa persoonallisella designilla, tarinallaan sekä laadukkailla materiaaleilla. Brändin tarinan taustaan sopivien sukeltajankellojen joukosta löytyy myös villin muotokielen omaava Nitrogen-mallisto, joka huokuu vintage-henkeä ja urheilullisuutta.

Nitrogen-sarjan kolmatta mallia valmistetaan 100 kappaleen erä sarjanumeroituna. Tarjolla on lisäksi eri värivariaatiot Nitrogen I- ja II -malleina, joissa kuoret ovat teräksen väriset, kellotaulun ja rannekkeiden värien vaihdellessa.

Pook Nitrogen III Limited – sukellus yksityiskohtiin

Mustan kuoren ruostumaton teräs 316L on PVD-pinnoitettu (Physical Vapour Deposition), joka paitsi mahdollistaa mustan värin, parantaa myös teräksen kulumiskestävyyttä. Samaa pinnoitustapaa käytetään yleisesti useiden tuhansien eurojen arvoisissa kelloissa, joten se on osoittautunut oivalliseksi valinnaksi kovaan käyttöön.

Nitrogenin koko on varsin maltillisesti 42 millimetriä, joka on turvallinen valinta sporttiselle kronografille. Omaan 17,5 senttimetrin ranteeseen se istuu hyvin. Kellon mukana tulee kaksi ranneketta, nato-ranneke ja kumiranneke. Näistä nato-ranneke on ranteessa miellyttävämpi tuttavuus, sillä kumirannekkeen kumi tuntuu rannetta vastaan omaan makuuni liian kovalta.

Nitrogenille luvattu 100 metrin vesitiiviys antaa luvan käyttää kelloa huoleti arjessa ja harrastuksissa veden äärellä. Usein edullisen hintaluokan kelloissa laiminlyödään joko vesitiiviyttä tai materiaalien kulutuskestävyyttä, jonka karikot Pook on onnistuneesti ohittanut. Mikäpä onkaan parempi tapa kunnioittaa brändiin liittyvän seikkailijan vaatimuksia?

Kuva: Viimeistely tämän hintaluokan kellolla on linjassaan.

Keltainen nahkainen nato-ranneke on erittäin pehmeä ja mukava. Väriltään se luo kontrastin mustalle kuorelle, joka varmasti erottuu. Nahkainen nato-ranneke saattaa kärsiä jatkuvasta vedelle altistumisesta, joten jos kellon kanssa on tarkoitus vaikkapa uida, kannattaa sen kaveriksi hankkia nylonista tehtyjä nato-rannekkeita. Tällöin rannekeostoksilla etsitään 22 millimetrin leveydelle sopivia rannekkeita.

Nitrogen on siinäkin mielessä mainio rannekello, että sen ulkonäköön sopivat monenlaiset rannekkeet. Nitrogen III -mallin kellotaulusta löytyvät värit kuten harmaa, oranssi ja lumen vihertävä keltainen ovat varmoja valintoja rannekkeiden väriksi – aina klassisen mustan lisäksi toki. Näiden avulla kellosta saa todella monipuolisen kellon arkeen ja harrastuksiin.

Tekniset speksit kunnossa

Seikon VK 64 kvartsikoneisto tarjoaa ajanottotoiminnon, päivyrin sekä 24h näytön. Ruuvilukittava kruunu parantaa vesitiiviyttä. Taulun 1970-luvulta inspiroitunut muotokieli on vauhdikas, mutta helppolukuinen. Kellosta näkee nopeasti ajan ja lume on kohtuullinen.

Kello sopii erinomaisesti rentoon oleskeluun ja vapaa-aikaan.

Pook Nitrogenin hivenen kupera lasi on safiiria ja siinä on heijastesuojaus, mikä ei ole itsestäänselvyys tämän hintaluokan rannekelloissa. Konkreettisesti heijastesuojaus ilmenee käyttäjälleen kellotaulun kauniin sinisenä helmeilynä, joka teknisesti johtuu suojauksen muita värispektrin värejä suodattavasta vaikutuksesta.

Mielestäni kelloon olisi voinut valita vieläkin kuperamman lasin retrohenkisyyttä lisämään, sillä itse pidin kuperan lasin tuomasta fiiliksestä – sitä olisi siis voinut korostaa vieläkin enemmän. Teknisesti kellossa ei ole mitään vikaa, materiaalit ja speksit ovat kunnossa. Näiden syiden takia hintalappu 249 euroa on hyvin linjassaan.

Rennon seikkailijan valinta

Kello on selvästikin suunnattu seikkailijalle, joka arvostaa kellon sporttisuutta eikä halua maksaa rymyilyä kestävästä kellosta tuhansia euroja. Sen takia Pook Nitrogen III on mielenkiintoinen valinta kelloharrastuksesta innostuneelle, joka etsii edullisemman hintaluokan vaihtoehtoja, joilla laajentaa kokoelmansa sisältöä. Mikäli mekaaninen koneisto ei ole ehdottomuus, kvartsikoneiston huolettomuus satunnaiselle käyttäjälle näkyy kellon helppona arkikäyttönä.

Pähkinänkuoressa

  • Malli: Pookwatches Nitrogen III Limited
  • Koneisto: Seiko VK 64 kvartsikoneisto
  • Kuoren materiaali: ruostumaton teräs 316L, PVD-pinnoitteella
  • Kuoren halkaisija: 42 mm
  • Lasi: K1-heijastesuojattu safiirilasi
  • Vesitiiviys: 100 m
  • Rannekkeen leveys: 22 mm
  • Ranneke: keltainen nato-ranneke, nahkaa
  • Hinta: 249 euroa

Jälleenmyyjät Suomessa

Hovisepät
Alatori 1
65100 Vaasa

Pirkan Kello
Kuninkaankatu 19
33210 Tampere

Kulta Nalle
Kauppakatu 24
80100 Joensuu

Suomen Kultakello
Aleksanterinkatu 11
00100 Helsinki

Kulta-Center
Voimatie 2
80110 Joensuu

Puustjärven kello ja kulta
Puijonkatu 23
70100 Kuopio

Kelloseppä M. Sandberg
Yrjönkatu 7
28100 Pori

Tommi Puuska
Tommi Puuska on Tyyliniekan valokuvaaja-toimittaja. Hän katosi 2010-luvun alussa mittavaatteiden nirvanaan ja nyt aiheesta kiinnostuneena tuottaa tekstisisällön lisäksi myös valokuvausta Tyyliniekan verkkolehteen. Häntä kiinnostaa lisäksi sisustus, hifi, teknologia ja nörtteily.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Uusimmat

Pyhäinhäväistys vai tervetullut parannus – jenkkivirittäjä kutittaa Porsche 959:stä jopa 800 hevosvoimaa

Porsche 959 taisteli 1980-luvulla mm. Ferrari F40:n kanssa maailman nopeimman katuauton tittelistä. 959:n 450 hevosvoiman huipputeho oli aikanaan kova...

Miksi kaksioviset kansanautot ovat katoamassa?

Kaukana ovat ajat, jolloin Ford Capri, Opel Manta tai vaikka Toyota Celica olivat itsestään selviä valintoja työmiehelle tehdä naapurin...

Peugeot julkaisi lisää kuvia sporttihybridistään – 508 Sport Engineered tarjoaa vähintään 360 heppaa ja sähköisen nelivedon

Peugeot esitteli jo vuoden takaisessa Geneven autonäyttelyssä konseptiversion 508:n urheilullisesta hybridistä. 508 Sport Engineered -nimen saava auto tulee myyntiin...

Fiat Chrysler valmistaa nyt kasvosuojaimia Hellcat-muskeliautojen sijaan

Jälleen yksi autonvalmistaja rientää auttamaan maailmanlaajuisen hädän hetkellä. Yhdysvaltain Valkoinen talo on pyytänyt autotehtaita apuun COVID-19 -taistelussa. Dodge Challenger...

Lähes uudenveroinen klassikko tarjolla – vuoden 1979 VW Golf GTI:tä kehutaan maailman virheettömimmäksi lajissaan

Klassisten hot hatchien ystäville on nyt tiedossa todellista herkkua Isosta-Britanniasta. Saarivaltakunnassa huutokaupataan nimittäin mustaa ykköskorista VW Golf GTI:tä, jonka...

Suosittelemme

Tänään ranteessa: Bell & Ross BR 03-92 Diver Black Matte

Ranskalainen Bell & Ross on osoittanut viime vuosien aikana kuuluvansa markkinoiden kiinnostavimpiin kellonvalmistajiin, joka...

Esittelyssä maailmanmatkaajan kello: Citizen Satellite Wave GPS Eco-Drive

Kellovalmistaja Citizenin historia alkoi jo vuonna 1918, kun Shokosha Watch Research Institute -kellotehdas perustettiin...