Galvin Watch Company – australiansuomalainen kellomerkki

Galvin Watch Company on Susan Galvinin perustama kelloalan startup, joka aloittaa vintage-henkisen Alku-kellomalliston ennakkomyynnin Kickstarter-joukkorahoituspalvelussa 1. elokuuta.

Kelloalan viime vuosien yksi merkittävin trendi on ollut mikrokellobrändit, jotka ovat perustuneet suurelta osin joukkorahoituspalveluiden kautta saatuun rahoitukseen. Idea on kaikilla jotakuinkin sama, eli takana on yksi tai muutama perustaja, sekä suunnitelma tai jopa prototyyppi omasta kellosta.

idea on sitten muotoiltu mahdollisimman myyvään pakettiin johonkin lukuisista joukkorahoitusalustoista, jonka kautta kampanjalle on pyritty saamaan ennalta määritelty, toteutukseen vaadittava minimirahoitus. Nyt tähän joukkoon pyrkii suomalaisaustralialainen Galvin Watch Company, jonka taustalla vaikuttaa Leppävaaran kelloseppäkoulusta valmistunut Susan Galvin (os. Väärälä).

Galvin Watch Company ponnistaa Sydneysta

Galvin Watch Companyn kampanjan tekee poikkeuksellisen kiinnostavaksi se, että sen taustalla on Australiaan työn perässä muuttanut suomalainen kelloseppä Susan Galvin, joka on yksi harvoista naispuolisista mikrokellobrändin perustaneista – ja kellosepän koulutuksen saaneista – yrittäjistä maailmanlaajuisesti.

Koska mikrokellobrändi tarvitsee taustalleen hyvän tarinan, on syytä käydä lyhyesti läpi kymmenen vuotta kelloseppänä työskennelleen Susan Galvinin polku tähän hetkeen. Susan aloitti opintonsa Västra Nylands Folkhögskolanin taide- ja muotoilulinjalla, jossa hän sai arvokasta oppia erilaisista työkaluista ja pienten yksityiskohtien tekemisestä. Tämän jälkeen Susan hakeutui isänsä vinkin myötä Kelloseppäkouluun, josta hän valmistui vuonna 2010. Kelloseppäkoulun myötä avautuivat ovet ulkomailla työskentelyyn.

Susan Galvin

Suosittelemme

Valmistumisen jälkeen Susan Galvin työskenteli arvostetun LVMH:n huoltokeskuksessa Manchesterissa, josta hän muutti englantilaisen puolisonsa kanssa Sydneyyn jatkaen edelleen LVMH:n palveluksessa kelloseppänä. LVMH:n jälkeen hän työskenteli Sydneyssa vintage-kelloihin erikoistuneessa huoltoliikkeessä, sekä Omegalla huoltotehtävissä. Tässä kohtaa Susan sai äitiysloman alkutaipaleella kutsun esimiehensä juttusille…

Kun Susan näki, että paikan päälle oli tullut myös henkilöstöpäällikkö Melbournesta saakka, hän oivalsi, että vaihtoehtoja oli kaksi – ylennys tai potkut.

“Sain fudut. Työnantajani kertoi siirtävänsä toimintansa Sydneystä Melbourneen, ja samalla sai kenkää neljä muutakin. Tajusin, että nyt on oikea aika perustaa oma kellomerkki”, Australiaan kellosepän töiden perässä muuttanut Galvin kertoo.

Galvin Watch Company Alku

Tästä pääsemme takaisin nykyhetkeen, koska potkuista saatu kimmoke oman yrityksen perustamiseen oli tosiasia. Pidemmän aikaa kytenyt unelma oman kellomerkin perustamisesta sai nyt lopullisen sinetin. Tästä sai Alku alkunsa.

Alku on 40- ja 50-luvun tyylimaailmasta inspiraationsa ammentava pukukello, jonka sisällä sykkii kantajan liikkeestä käyntivoimansa saava, japanilaisen koneistovalmistaja Miyotan automaattikoneisto 9039, joka antaa kellolle mukavan 42 tunnin käyntivaran. Koneistossa on myös sekuntiosoittimen liikkumisen pysäyttävä ns. hacking-toiminto, jolloin kellon asettaminen tarkkaan aikaan on helppoa. Koneistoa voi tarkastella safiirista tehdyn takakannen läpi.

Galvin Watch Company Alku -takakansi on safiiria.

Omaan silmääni Galvinin ensimmäinen kellomalli Alku on puhutteleva, koska sen designissa on sopivassa määrin vintage-vivahdetta, sen 38,65 millimetrin koko on omaan ja useimpiin ranteisiin pukukellolle oivallinen – etenkin kun korvakkeiden väli (eli suomeksi kellon korkeus) kärjestä kärkeen on maltilliset 44,59 millimetriä.

Kellon 12,45 millimetrin paksuus on pukukellolle vielä hyväksyttävä, vaikkei se aivan ohuimmasta päästä olekaan. Korkeuteen vaikuttaa osaltaan kellon kupera safiirilasi sekä kupera kellotaulu, jotka luovat kauniin kolmiulotteisen vaikutelman. Safiirilasissa on myös heijastesuojaus.

Ensimmäisessä vaiheessa kellomalleja on kaksi; mustatauluinen ja vaaleataluinen. Rannekevaihtoehtoja on kummassakin mallissa neljä, jotka on tehty italialaisesta vasikannahkasta. Rannekkeet ovat saatavilla joko normaalilla soljella, tai taittolukolla. Rannekkeen leveys kiinnityspäästä on 19 millimetriä ja se kapeneen 16 millimetriin. Susan Galvinin mukaan nämä ovat kellon kokoon nähden optimaaliset mitat.

Galvin Watch Company Alku - Kickstarter-paketti

Kello toimitetaan nahkataskussa, jossa on kellon lisäksi rannekkeenvaihtotyökalu, puhdistusliina sekä takuukortti. Kellolle myönnetään kahden vuoden kansainvälinen takuu.

Sananen tuotannosta

Mikrokellobrändien, jollaiseksi Galvin Watch Company voidaan luokitella, tuotanto perustuu lean-ajatteluun, eli kelloja tuotetaan sen verran, kuin niitä ennakkoon myydään. Pidemmälle ehtineet “mikrot” saattavat ylläpitää myös pientä varastoa suosituimpien malliensa osalta.

Mikrokellobrändin lean-ajattelussa lähestulkoon kaikki muu, paitsi kellon suunnittelu ja markkinointi, on ulkoistettu. Tämä tarkoittaa sitä, että kellon kaikki osat alihankintaan ja useimmissa tapauksissa myös kokoonpannaan yhteistyökumppanin toimesta. Kellojen toimittaminen ja takuuasiat jäävät mikrokellobrändin vastuulle.

Galvin Watch Companyn vahvuus sakeassa kilpailukentässä on kelloseppäosaamista vaativan työn tekeminen itse, eli koneistot reguloidaan ja kellot testaataan Sydneyn verstaalla ennen niiden toimittamista asiakkaille. Tuotannon osalta koneistot tulevat Japanista, muut osat Aasiasta. Kellojen kokoonpano ja nahkarannekkeiden valmistus tapahtuvat myös Aasiassa. Ja kuten aiemmin mainitsin, rannekkeiden nahka on peräisin Italiasta.

Kickstarter-kampanja käynnistyy 1. elokuuta kello 15

Galvin Watch Companyn Kickstarter-kampanja käynnistyy elokuun 1. päivä kello 15 Suomen aikaan. Kellon hinta on 399 euroa, jota pidän hyvin kohtuullisena. Normaaliin tapaan kampanjaan nopeimmin sitoutuneille on luvassa huomattavia tarjouksia.

Tyylinsä puolesta Galvin Watch Companyn Alku on kiinnostava ja houkuttelevan hintainen vaihtoehto pukukelloa etsivälle.

Susan Galvin kertoo kampanjan onnistumisen myötä panostavansa verkkokaupan rakentamiseen, sekä oman työpajan laajentamiseen, jossa kellot voidaan jatkossa koota itse.

Kuvat: Galvin Watch Company

Lue lisää