Vuoden yritys 2020 – äänestä suosikkiasi

Tyyliniekka Watch Awards 2020

Tyyliniekka Watch Awards palkitsee yleisöäänestyksen perusteella kelloalan parhaimmiston vuodelta 2020. Vuoden yritys -kategorian ehdokkaat ovat: 

 

Lindroos

Lindroos on korkeatasoinen kello- ja korualan yritys, joka edustaa Suomen mittapuulla arvostetuimpia kellomerkkejä. Tämän lisäksi Lindroos on Suomen suurimpia kelloalan huoltoyrityksiä.

Lindroos - logo

Koronavuosi vaikutti myös Lindroosin toimintaan etenkin Helsingin lentoaseman myymälöiden osalta, kun asema oli käytännössä suljettu. Lindroos käytti hiljentyneen ajan hyödyksi uudistamalla yhden lentoaseman myymälöistään. Sama uudistuslinja jatkui Helsingin keskustan myymälöissä, sillä Mikonkullan muutos Lindroos Kämp Galleriaksi vietiin suunnitellusti maaliin ja uuteen avarampaan myymälään rakennettiin mm. upea BVLGARI shop-in-shop, sekä Omega Corner. Hiljaiseen syksyyn saatiin asiakkaita tutustumaan uuteen myymälään järjestämällä Lindroos x Johanna Oras -näyttely. Myös Lindroosin lippulaivamyymälää uudistettiin ja sinne rakentui uusi Cartier Shop.

Katso lisää: https://lindroos.fi/

Suosittelemme

 

Keskisen Kello

Keskisen Kello on Suomen johtava kellojen verkkokauppias, jonka toiminta on ollut vakuuttavaa myös koronavuonna. Yritys tunnetaan kellojen digitaalisen markkinoinnin edelläkävijänä ja nopeiden toimitusten mestarina, joka on näkynyt vahvan kotimaan markkina-aseman lisäksi mm. Ruotsin markkinan onnistuneena haltuunottona.

Keskisen Kello on mallioppilas siinä, miten kelloalan yritystä kasvatetaan kannattavasti Suomessa. Tämä kunnianhimo palkittiin toukokuussa, kun A-lehdet osti enemmistön yrityksestä. Kaupan tavoitteena on Euroopan markkinoiden valloitus.

Katso lisää: https://www.keskisenkello.fi/

 

Hovisepät

Vaasa on kokoonsa nähden kova kellokaupunki. Paikkakunnan lippulaiva on Hovisepät, joka on yksi Suomen kolmesta Rolex-jälleenmyyjästä. Koronavuosi vaikutti myös Hoviseppien toimintaan, mutta perheyrityksen sitkeydellä tilanne saatiin normalisoitua kesän ja syksyn aikana. Tämä näkyi siinä, että myymälää uudistettiin rohkeasti ja sinne rakentui mm. uusi Rolex Corner.

Hovisepät - logo

Hovisepät tunnetaan laadukkaasta kellomerkkivalikoimastaan, erinomaisesta asiakaspalvelustaan, sekä alan korkeatasoisimmasta visuaalisesta markkinoinnista sosiaalisessa mediassa. Hovisepät on muutenkin panostanut some-läsnäoloonsa ja yrityksen kolmannen sukupolven veljeskaksikko on tuttu näky kelloalan Facebook-ryhmissä.

Katso lisää: https://www.hovisepat.fi/

 

Perkko

Suomalainen tukkurimaailma koki suuren kolauksen, kun Retadan lopetti toimintansa vuoteen 2019. Vapautuneen ilmatilan otti haltuunsa Perkko, jonka edustamat kellomerkit ja kelloammattilaiset näkyivät ja kuuluivat suomalaisessa kelloskenessä.

Perkko - logo

Perkon maahantuomista kellomerkeistä Casio (ja erityisesti G-SHOCK), Seiko ja Grand Seiko kasvattivat myyntiään merkittävästi. Perkon merkittävin teko vuonna 2020 oli kuitenkin Leijona Heritage -malliston eteenpäin vieminen suunnitellusti, eli yritys jatkoi merkittäviä investointejaan brändin ja malliston rakentamiseen, kellojen toimituksiin sekä markkinointiin.

Katso lisää: https://www.perkko.fi/

 

Salkari

Vaasalainen Salkari on erinomaisen asiakaspalvelun ja laajan tuotevalikoiman kelloliike, joka investoi jatkuvasti palvelukokemukseen niin myymälässä kuin verkkokaupassa. Ei siis ihme, että koronavuoden alkushokin jälkeen liiketoiminta palasi terveelle pohjalle, sillä pohjat olivat kunnossa. Kellot ja korut toimitettiin edelleen nopeasti ja yrityksen saamat asiakasarvostelut olivat positiivisia.

Salkari - logo

Salkari panosti voimakkaasti verkkokauppaan ohjaavaan digitaaliseen markkinointiin, joka tuotti tulosta. Kun tähän yhdistettiin Salkarin kauppiaspariskunnan aktiivinen ote sosiaalisessa mediassa kelloalan Facebook-ryhmissä, oli vuosi 2020 lopulta onnistunut.

Katso lisää: https://salkari.fi/

 

Watch Service Finland

Watch Service Finland on monimerkkihuolto (mm. kaikki Swatch Groupin merkit, Oris, Raymond Weil), joka mainitaan usein ensimmäisenä, kun tiedustellaan minne kello kannattaa viedä huoltoon. Hyvinkään lisäksi WSF toimii Helsingin Kaapelitehtaalla yhteisissä tiloissa Kellokonttorin kanssa.

Watch Service Finland - logo

Koronan asettamat haasteet onnistuttiin kääntämään eduksi. Watch Service Finland ei jäänyt pelkästään selviytymismoodiin, vaan teki vuoden aikana toimenpiteitä tulevia vuosia silmällä pitäen.

Katso lisää: https://watchservice.fi/

 

Sarpaneva Watches

Siinä missä valtaosa kellonvalmistajista toivat markkinoille poikkeuksellisen vähän uusia kellomalleja, teki Kaapelitehtaalla toimiva Stepan Sarpanevan kelloverstas vahvaa jälkeä.

Sarpaneva - logo

Myyntiin tuli kaksi S.U.F Helsinki 180 -kellomallia (vihreätauluinen “Studio Sarpaneva”, sekä M180), sekä GPHG:n finalistiksi asti yltänyt Sarpaneva x Moomin -kello, joka meni kuin kuumille kiville. Kaiken kaikkiaan S.U.F Helsinki -merkin kellot olivat jälleenmyyjille kaupallisesti vahva tuotesegmentti. Unohtaa ei sovi myöskään GPHG:ssa finalistina ollutta Sarpaneva Lunations Harvest Moon -kellomallia.

Katso lisää: https://www.sarpanevawatches.com/

 

Äänestä suosikkiasi

Voit äänestää suosikkiasi alla olevalla lomakkeella. Äänestys on auki 14.2.2021 kello 18 saakka.

[gravityform id=”6″ title=”false” description=”false”]

 

Yhteistyössä

Tyyliniekka Watch Awards järjestetään yhteistyössä Suomen Kelloseppäliitto ry:n ja Courtyard by Marriott Tampere Cityn kanssa.

Lue lisää