Baselworldin kuohunta jatkuu – taustayhtiön toimitusjohtaja on eronnut

Maailman suurin kelloalan messutapahtuma Baselworld on ollut viimeiset kuukauden suuren kuohunnan alla, koska näytteilleasettajien määrä on pudonnut vuosi vuodelta ja messuala on ylipäänsä suuren murroksen kourissa.

Baselworldin kohdalla muutokset ovat olleet merkittäviä, sillä tämän vuoden messujen jälkeen ilmoitettiin Baselworldin toimitusjohtajan ja myyntijohtajan vaihtumisesta. Kuukausi tästä koettiin pienimuotoinen uutispommi, kun Swatch Group ilmoitti jättävänsä ensi vuoden Baselworldin väliin.

Swatch Groupin tunnetuin kellomerkki on eittämättä Omega.
Swatch Groupin tunnetuin kellomerkki on eittämättä Omega.

Tätä 18 brändin poisjäämistä pidettiin vakavana iskuna messujen tulevaisuudelle, sillä yksi Swatch Groupin perustelu poisjäänille oli paitsi karanneet kustannukset, myös mitä ilmeisesti henkilötasolla hiertäneet ristiriidat messuorganisaation ja Swatch Groupin johdon välillä.

Viikonloppuna ilmoitettiin, että Baselworldin taustayhtiö MCH Groupin toimitusjohtaja René Kamm on jättänyt tehtävänsä, jota pidetään suorana reagointina Swatch Groupin ilmoitukseen. Päätöstä voidaan pitää merkittävänä, sillä René Kamm on toiminut organisaation eri tehtävissä, mm. Baselworldin johtajana, lähes kahden vuosikymmenen ajan – ja Baselworldin eronnut johtajakaksikko raportoi suoraan hänelle.

Stylefellow on Baselworldin kellomessujen Press Partner.

Lue lisää