Vanteet tekevät auton – lisää näyttävyyttä helposti

Useimmille autoharrastajille auton suorituskyvyn lisäksi tärkeä ominaisuus autolle on sen näyttävä ulkonäkö. Auton erottuminen massasta on tärkeää, ja omaan silmään miellyttävää autoa on mukava vilkaista vielä kerran taaksepäin jätettyään sen parkkiruutuun työpaikan parkkihallissa tai vaikka kaupan pihalle.

Yksi helpoimmista ja suosituimmista tavoista saada autoon lisää näyttävyyttä on uusien vanteiden ja renkaiden asennus. 90-luvulta lähtien autovalmistajilla on ollut selkeä trendi asentaa tuotteisiinsa yhä isompia ja näyttävämpiä ensiasennusvanteita ja -renkaita. Trendi sai alkunsa urheiluautojen ja sporttimallien vannekoon kasvatuksesta, mutta nykypäivänä voi jopa 19” tai 20” tehdasasenteinen vanne olla arkipäivää perheautossa. Autoharrastajat ovat seuranneet trendin perässä, oman auton saa helposti persoonallisemmaksi ja näyttävämmäksi uuden rengassarjan hankkimalla.

Vuosien varrella vanteita ja renkaita tarjoavien nettikauppojen määrä on kasvanut valtavasti, kuten myös niiden tarjonnan laajuus. Useissa nettikaupoissa on mahdollista myös sovittaa uusia vanteita autoosi, näet mallikuvan siitä mille autosi tulisi uusilla vanteilla näyttämään. Yhtenä tuoreimmista tällaisista toimijoista mainittakoon giga-rengas.fi, jonka valikoimasta löytyy vanteiden lisäksi todella kattavasti eri valmistajien renkaita.

Nykyaikana eri tyylisuuntiin tuunattuja autoja näkee sekä Suomessa että maailmalla. Toisille tärkeintä on maksimaalinen näyttävyys, jolloin myös vanteelta haetaan vain äärimmäistä näyttävyyttä usein jopa muiden ominaisuuksien kustannuksella. Tällöin merkittävintä tekijää hankinnassa näyttelee usein mahdollisimman suuri vannekoko. Osa autoharrastajista haluaa maksimoida autonsa ajo-ominaisuuksia, vannekoko ei välttämättä juurikaan kasva alkuperäisestä, tai ehkä sitä kasvatetaan mallisarjan huipulla olevaa erikoismallia vastaavaksi.

Renkaaksi hankitaan ajo-ominaisuuksiltaan mahdollisimman hyvä, testeissä menestynyt sporttiseen ajoon tarkoitettu rengas. Radalla enemmän viihtyvät autoharrastajat tyypillisesti hankkivat viikonloppujen ratapäiville erillisen sarjan, rata-ajo kun on tunnetusti katurenkaille kuluttavaa hommaa. Millä perusteella tahansa vanteiden ja renkaiden valinta tapahtuukaan, on tärkeää kuitenkin pitää mielessä renkaiden ja vanteiden tärkeä rooli auton ajettavuudessa ja ajoturvallisuudessa.

Usealle autoilijalle tulee yllätyksenä suuri hintahaarukka alumiinivanteissa ja renkaissa. Käytännössä tietyn kokoinen rengas voi olla kappalehinnaltaan esimerkiksi 80 ja 400 euron haarukassa. Fakta on se, ettei kaikille sopivinta yhtä oikeaa vaihtoehtoa ole olemassa. Toiset arvostavat edullisen hankintahinnan niin korkealle, että ovat valmiita tinkimään joistain muista ominaisuuksista huippurenkaisiin verrattuna, kun taas toiset meistä ovat valmiit sijoittamiin suuria rahasummia saadakseen parasta mitä markkinoilla on tarjota.

Suosittelemme

Valintaa helpottaakseen on hyvä tutustua netin rengashintavertailuihin, sillä hankintapaikan oikein valitsemalla voi saavuttaa isot säästöt.

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat