Uuttaja: maistelussa Slurp-kahvit maalis- ja huhtikuussa

Kaupallinen yhteistyö: Uuttaja & Slurp

Jo edellisessä Slurp-kahvipotpurissa kerroin yhteistyömme kuviosta. Siihen en sen enempää puutu, vaan nyt esittelen ja puin palvelun kautta Uuttajalle toimitetut kahvit maalis- ja huhtikuun ajalta. Maistelussa oli jälleen neljä melkolailla erityyppistä kahvia, joissa on valmistuksen suhteen hyvinkin runsaasti varianssia.

Kaffe Obscura Colombia Excelso Santa Lucia

Maaliskuun ensimmäinen kahvi tuli tutulta paahtimolta, mutta enpä heidänkään tuotteitaan ollut maistellut tai nautiskellut pitkään aikaan. Siksi olikin ilo huomata, että Slurpin tuonkertainen vaalea paahto tuli Kaffe Obscuran valikoimasta. Obscuran tuotteista on useita positiivisia kokemuksia, joten tätä oli ilo päästä maistelemaan.Kaffe Obscura Colombia Excelso Santa Lucia

Colombia Excelso Santa Lucia oli tosiaankin vaaleaa suodatinpaahtoa edustava, aarniometsän seassa kasvatettu excelso-laatuluokan kahvi. Kaffe Obscuran touhumies ja paahtomestari Lasse Wuori on itse vieraillut kyseisellä tilalla valitsemassa juuri tämän kyseisen kahvin oman paahtimonsa tuotevalikoimaan. Uuttajan virallisessa maistelussa kahvi valmistettiin Chemexillä.

Parhaimmillaan: Suodatin- ja pour over –kahvina, mutta erinomainen myös aeropressattuna.

RPS Roastery Uganda Sipi Falls

Kuopiolainen RPS Roastery teki itsensä varsin tunnetuksi ulkomaita myöden huomioidulla ”trumputin-tuoteperheellä”, johon kuului sekä olut että kahvi. Ei tullut Trumppi-kahvia Slurpin mukana, mutta jotain varsin mielenkiintoista silti: ugandalaista Sipi Falls –kahvia. Läheisten vesiputousten mukaan nimensä saanut SL-lajikkeista koostuva kahvi oli kauniin tummaa paahtoa.

RPS Roastery Uganda Sipi Falls

Ugandan maine kahvimaana on toistaiseksi vielä hiukan huonohko, johtuen suuresta Robusta-lajikkeen tuotantomäärästä, mutta paikoitellen olosuhteet ovat varsin suotuisat myös erinomaisten Arabica-kahvin tuottamiseen. Tässä yksi hyvä esimerkki: monia juhlapyhien suklaamakeisia maultaan muistuttava Sipi Falls.

Parhaimmillaan: Perinteisenä suodatinkahvina tai pressopannulla valmistettuna. Hyvä myös espressopohjana esimerkiksi cappuccinolle.

Kahiwa Coffee Roasters Ruanda Minazi Village

Seuraavakin kahvi tuli hieman pienemmältä pienpaahtimolta. Lahdessa toimiva Kahiwa Coffee Roasters laittoi omasta valikoimastaan Slurp-tilaajille vaaleaa ruandalaista Minazi Village –kahvia.

Kahiwa Coffee Roasters Ruanda Minazi Village

Abakundakawan osuuskunnan viljelijöiden kasvattama Bourbon-lajikkeen kahvi on saanut paikallisella käsittelyasemalla natural-käsittelyn ja Kahiwan antaman vaalean paahtotyön jälkeen lopputuloksena oli suutuntumaltaan siirappinen, maultaan mansikkainen, melonimainen sekä hunajaisen makea kahvi.

Parhaimmillaan: Aeropress-uutettuna, miksei myös Chemexillä valmistettuna kevyeksi ja kirkkaaksi

Keakoffee Guatemala El Limon

Porvoolainen Keakoffee voi olla nimenä vielä hiukan outo monelle kahvinystävällekin, mutta paahtimon tuotteista löytyy silti erittäin hyviä kahveja. Vuodesta 2015 toiminut pienpaahtimo omistautuu kahville täysin ja pyrkii toiminnassaan läpinäkyvyyteen ja kestävän kehityksen periaatteen noudattamiseen.

Keakoffee Guatemala El Limon

Heidän Slurp-kahvinsa oli guatemalalainen tummaksi suodatinpaahdoksi luokiteltu El Limon. Suuripapuista Caturra-lajikkeen kahvia valmistin blogiini Harion V60 –pour over –suppilolla, mutta El Limonista on kyllä moneen muuhunkin menetelmään. Tummahkosta paahdosta huolimatta kyseessä ei ollut mikään tupakantuhkamainen antikliimaksi, vaan tasapainoinen, hedelmäinen ja miellyttävän hapokas elämys.

Parhaimmillaan: Suodatinkahvina. Myös Aeropress ja esimerkiksi V60 oikein oivia menetelmiä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tilaa Tyyliniekan uutiskirjeLähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lähetämme sinulle koosteen uusimmista julkaisuistamme maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Tietojasi emme luovuta eteenpäin.