Uusi Lamborghini Countach saapui Amerikkaan – ensimmäiset kaksi yksilöä luovutettiin Montereyn ”autoviikolla”

Lamborghini esitteli noin vuosi sitten uuden tulkintansa legendaarisesta Countachista. Nyt ensimmäiset autot ovat ehtineet jo Amerikan mantereelle paikallisten asiakkaiden käsiin.

Mallinimeä Countach LPI 800-4 totteleva retrohenkinen superauto debytoi Kalifornian Montereyn ”autoviikolla” kahden metalliruskean yksilön voimin. Nämä asiakasautot ovat Pohjois-Amerikassa värinsä puolesta ainoita lajissaan, eli toista Luci Del Bosco – tai Bronzo Zante -sävyistä yksilöä ei Atlantin toisella puolella tulla näkemään.

Ensimmäisten Amerikan-Countachien esittely ja luovutus asiakkaille oli sen verran tärkeä tapahtuma, että paikalla olivat Lamborghinin toimitusjohtaja Stephan Winkelmann, merkin päämuotoilija Mitja Borkert sekä tekniikkapomo Rouven Mohr. Lamborghini Lounge Montereyssa järjestetty tilaisuus oli erityinen myös Lambon väelle, koska he pääsivät näkemään vierestä asiakkaiden ensireaktiot uuteen Countachiin, joka tulkitsee uudella tavalla merkin muotokieleen vuosikymmenten ajan vaikuttanutta ikonia.

Elokuussa 2021 ensimmäistä kertaa julkisuuteen tuotu uusi Countach LPI 800-4 on tehty Sian FKP 37 -erikoismallin pohjalta, joka puolestaan perustuu jo yli kymmenen vuoden ikäiseen Aventadoriin. Uusi Countach jää harvinaiseksi näyksi, koska autoa valmistetaan koko maailman markkinoille ainoastaan 112 yksilöä. Italialaismerkin yritys tuoda Countachin muodot nykypäivään on herättänyt monenlaisia reaktioita, mutta asiakkaita retrotulkinta tuntuu ainakin miellyttävän. Kaikki yksilöt löysivät nimittäin ostajan todella nopeasti.

Suosittelemme

Countach LPI 800-4:n Sian FKP 37:stä perimä voimalinja koostuu 6,5-litraisesta vapari-V12:sta miedon hybridijärjestelmän parina. 819 hevosvoiman kokonaisteho välitetään kaikille neljälle pyörälle, ja nollasta sataan pyrähdetään vain 2,8 sekunnissa. Kahdensadan nopeus on puolestaan taulussa 8,6 sekunnissa ja huippunopeudeksi kerrotaan 355 km/h, joten ainakin suorituskyvyn osalta uusi Countach jättää klassisen esikuvansa nielemään pölyä.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis on valmis kääntämään takkinsa, jos sähköautojen kysyntä sakkaa

Stellantiksen toimitusjohtaja Carlos Tavares on todennut, että maailman kolmanneksi suurin autonvalmistaja on valmis muuttamaan sähköautostrategiaansa ensi vuoden tärkeiden Yhdysvaltojen ja Euroopan vaalien tulosten perusteella.

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Tyyliniekan uusimmat