Uudessa Kia cee’dissä on vain kolme sylinteriä, mutta seitsemän vaihdetta

Uudistunut Kia cee’d vetoaa hienostuneemmalla ulkonäöllään ja teknisillä uudistuksilla. Ceed´dissä on nyt uusi 3-sylinterinen turbomoottori ja 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto, mitkä vähentävät polttoaineen kulutusta ja CO2-päästöjä tinkimättä suorituskyvystä. Mallistoon tulee tarjolle myös urheilullinen GT Line -varustetaso. Uudistukset käsittävät koko cee’d-malliston (hatchback, Sportswagon ja pro_cee’d). Myös tehokkaat cee’d GT- ja pro_cee’d GT -mallit uudistuvat samassa yhteydessä muun cee’d-malliston kanssa.

Cee’d näyttää aiempaa modernimmalta. Uudistuneen cee’din keulailmettä koristavat uusi aiempaa leveämpi etupuskuri, kromikoristeiset sumuvalot ja uusi ovaalinmuotoinen keulasäleikkö. Myös auton takaosaan on tehty vastaavia uudistuksia. Uudelleen muotoiltu takapuskuri ja urheilulliset heijastimet takana korostavat auton dynaamista ulkonäköä. LED-takavalot viimeistelevät auton takaosan. Uudet 16” ja 17” kevytmetallivanteet tulevat tarjolle kautta malliston.

Kia cee’d 2015

Kia cee’d 2015

Hiljaisempi matkustamo

Kia cee’din sisätiloihin on tehty uudistuksia, jotka täydentävät auton tyylikästä vaikutelmaa. Matkustamon muoto on pysynyt ennallaan, mutta sisätiloihin tehdyt uudistukset antavat autolle modernin sisäilmeen. Uusi valinnainen sisämateriaalien väripaketti lisää entisestään cee’din vetovoimaisuutta.

Uudistuneen cee’din kojelautaa koristavat uudet kromikoristeet. Kojelaudan korkealaatuinen viimeistely lisää ohjaamon laatuvaikutelmaa. Muut sisätilojen kromikoristeet on sijoitettu vaihteenvalitsimen, ovenkahvojen ja ilmastointipainikkeiden yhteyteen varustetasosta riippuen.

Suosittelemme

Uusien dieselmoottoristen cee’d-mallien äänieritystä on parannettu. Samoin moottorin värinää on saatu pudotettua. Kaikissa dieselmoottoreissa on käytetty ääntä vaimentavia materiaaleja moottorilohkossa, öljypohjassa ja hiukkassuodattimessa.

Uusi 3-sylinterinen turbomoottori

Uudessa cee’dissä nähdään keulalla täysin uusi 1.0-litrainen T-GDI-turbomoottori. Kian itse kehittämässä turboahdetussa moottorissa on korkeapainesuorasuihkutus ja kehittynyt jäähdytys, jotka osaltaan pienentävät päästöjä. Moottorin kehitystyön kulmakiviä ovat olleet sen välitön vastine kaasuun ja tehokas palaminen.

Uusi voimanlähde on saatavana kahtena eri tehoversiona: 100 hv ja 120 hv. Molemmat versiot tarjoavat vääntöä 172 Nm. Maksimivääntö on käytettävissä laajalla 1500–4000:n kierrosalueella tehden siitä nautittavan ajettavan kaikissa ajo-olosuhteissa. Uuden moottorin odotetaankin tarjoavan bensamoottorisen cee’d-malliston alhaisimman CO2-päästön, kun moottorin tyyppihyväksyntä valmis.

Cee’diin saa myös uudistuneen 1.6-litraisen CRDi-dieselmoottorin. Uusi korkeapaineruiskutusjärjestelmä ja jatkuvasti säätyvä öljypumppu vähentävät kitkahäviöitä moottorissa. 110-hevosvoimainen diesel tulee tarjolle kaikkiin korimalleihin myös GT-Line varustetasoihin. Uudistuneen moottorin CO2-päästöt ovat alhaisimmillaan 94 g/km Kian ISG-järjestelmällä (Idle Stop/Go) varustettuna.

Uudistuneesta dieselmoottorista on saatavana myös tehokkaampi versio. 136-hevosvoimainen 1.6 CRDi -dieselmoottori korvaa 128-hevosvoimaisen edeltäjänsä. Uudistunut voimalähde tarjoaa nyt vääntöä 285 Nm aikaisemman 265 Nm:n sijaan. Maksimivääntö on käytettävissä entisistä matalammalta kierrosalueelta tarjoten vaivatonta kiihtyvyyttä kaikissa olosuhteissa.

Kia cee’d 2015 Kia cee’d 2015

Uusi DCT-kaksoiskytkinvaihteisto

Uuden cee’d GT Linen yhteydessä esitellään Kian kehittämä täysin uusi 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto, joka tulee saataville 133-hevosvoimaisen, 1.6-litraisen CRDi-dieselmoottorin kanssa. Kian uusi DCT-vaihteisto pystyy käsittelemään suuremman vääntömomentin kuin nykyinen 6-vaihteinen momentinmuuntimella varustettu automaattivaihteisto, jonka uusi DCT-vaihteisto korvaa.

Parempi ajettavuus sekä uusia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita

Kian insinöörit ovat tehneet uudistuksia cee’din alustaan ja jousitukseen parantaen auton ajettavuutta ja käsiteltävyyttä. Tärkein ajettavuuteen vaikuttava parannus on uusi kaarreajohallintajärjestelmä, joka vähentää auton aliohjautuvuutta tiukassa kaarteessa. Myös auton ohjaustehostinta ja etupyörien geometriaa on kehitetty, ja siten saatu aiempaa parempi ohjaustuntuma.

Uudistuneeseen cee’diin tulee tarjolle uusia mukavuus- ja turvallisuusvarusteita. Liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä lukee nopeusrajoituksia tien varrelta kameran ja navigointijärjestelmän avulla ja näyttää rajoitukset sekä nopeusmittarin vieressä että navigointinäytöllä. Risteävän poikittaisliikenteen varoitusjärjestelmä varoittaa kuljettajaa (peruutettaessa) takana kulkevista ajoneuvoista. Uudistunut Smart Parking Assist System -pysäköintiavustin puolestaan tekee sekä tasku- että ruutuun pysäköinnistä helppoa ja vaivatonta.

Uudistunut cee’d on saatavana Kian uusimmalla 7” audiovisuaalisella navikointijärjestelmällä, jonka yhteyteen tulee tarjolle Kia Connected Services -palvelu. TomTomin toimittama palvelu tarjoaa kuljettajalle reaaliaikaista tietoa liikenteestä, nopeuskameroiden sijainnista ja säästä. Kia Connected Services -palvelu lanseerataan Euroopassa vuoden viimeisellä neljänneksellä GT Line -malliston yhteydessä.

kia-ceed-05 Kia cee’d 2015

kia-ceed-07

Uudistunut Kia cee’d esitellään Suomessa syyskuun alussa.

Lue lisää