Uusi Jaguar XJ 2016 – luksusta, designia ja dynamiikkaa

Jaguar julkisti juuri lippulaivansa Jaguar XJ:n 2016-mallin. Valmistaja kehuu uuden XJ:n määrittelevän dynaamisen luksusauton uudelleen. Auton ajo-ominaisuuksia on parannettu ja kokoalumiininen kori tekee siitä keveän luokassaan. Luksusta on jo perustasolla, mutta varustepaketein saavutetaan taso, joka ei jätä ketään kylmäksi.

Moottoripuolella uutta XJ:ssä on päivitetty kolmilitrainen V6 diesel, joka tarjoaa noin 300 hevosvoimaa ja 700 Newtonmetriä vääntöä. Ohjaus on nyt sähköisesti tehostettu ja se tarjoaa entistä paremman tunnon ja vasteen, sekä vähentää polttoaineen kulutusta.

All-Surface Progress Control, eli kansanomaisesti luistonesto, auttaa kuljettajaa selviämään huonoistakin olosuhteista ja Jaguarin mukaan kuljettajan tarvitsee vain ohjata. XJ:stä löytyy myös adaptiivinen vakionopeussäädin jono-toiminnolla, ympäröivien ajoneuvojen tunnistus ja varoitusjärjestelmä, surround-valvontakamera ja pysäköintiavustin.

Viihdepuolella on tarjolla uusi InControl Touch Pro -viihdejärjestelmä, mistä löytyy ovelta-ovelle navigointi, saumaton iOS ja Androind yhteensopivuus, Wi-Fi tukiasema sekä 26-kaiuttiminen ja 1300 wattinen Meridian Digital Reference -äänentoistojärjestelmä. 12,3 -tuumainen näyttö tarjoaa full screen -navigointitoiminnon, joten kartanluku on helppoa.

Jaguar XJ mallit: XJ Luxury, Premium Luxury, Portfolio, R-Sport ja XJR. Mallit tulevat myyntiin syksyllä 2015.

Jaguar XJ 2016 Jaguar XJ 2016 Jaguar XJ 2016 Jaguar XJ 2016 Jaguar XJ 2016 Jaguar XJ 2016

Suosittelemme

 

Aihepiirin uusimmat

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Hyvää syntymäpäivää Rättäri – Citroën 2 CV täyttää 75 vuotta

Kaikkein ikonisimpiin automalleihin kuuluva Rättisitikka, eli virallisemmin Citroën 2 CV on ehtinyt jo 75 vuoden ikään. Citroën juhlistaa merkkipaalua omassa museossaan järjestettävän erikoisnäyttelyn avulla.

Polestar 3:n muotoilija kritisoi perunan muotoisia sähköautoja – ulkonäköä ei pitäisi uhrata aerodynamiikan alttarilla

Monet sähköautot ovat perinnetietoisten silmään vähintäänkin kummallisen näköisiä. Osittain tämä johtuu uutta teknologiaa korostavasta erikoisuudentavoittelusta, mutta tärkeämpi syy löytyy pyrkimyksestä mahdollisimman pieneen ilmanvastukseen.

Skoda on tehnyt jo kolme miljoonaa katumaasturia – jatkoa seuraa muutaman viikon päästä esiteltävän uuden Kodiaqin myötä

Skoda on parhaillaan juhlatunnelmissa. SUV-luokan autot muodostavat tätä nykyä merkittävän osan tšekkimerkinkin myynnistä, ja Skodan tuotantolinjoilta putkahti juuri ulos kolmen miljoonan valmistetun katumaasturin rajapyykin rikkonut yksilö.

Tyyliniekan uusimmat