Tutustuimme yksiteräiseen mutta monitoimiseen Philips OneBlade -parranajokoneeseen

Frederik Philips perusti ensimmäisen tehtaansa vuonna 1891. Tehdas rakennettiin Alankomaiden Eindhoveniin ja hihnan päästä tuli ulos pääasiassa hehkulamppuja, joiden tuottamisessa siitä tulikin pian Euroopan suurin. Nykyään Philips valmistaa huomattavia määriä erilaisia elämää helpottavia ja sen laatua parantavia sähkölaitteita.

Yksi Philipsin uusimmista tuotteista on OneBlade -partatrimmeri ja -parranajokone. OneBlade:ssa on sen nimen mukaisesti vain yksi terä, johon voidaan myös liittää kolme trimmauskampaa: 1 mm päivän sänkeä varten, 3 mm tavallista sänkeä varten ja 5 mm pitkää sänkeä varten. Ilman trimmauskampaa, sillä voi ajaa parran sileäksi – pienin varauksin.

Trimmaus ja muotoilu

Trimmaus sujuu OneBladella todella nätisti. Nopeasti liikkuva (n. 200krt/min) terä katkaisee parran kivuttomasti ja helposti. Terä ei takkuile sotkuisemmassakaan parrassa, eikä näin ollen nypi karvoja ärsyttävästi. Kampa pois ja parran reunojen sekä pulisonkien muotoilu käy myös helposti kaksipuolisen terän ansiosta.

Parranajo

OneBlade mahdollistaa myös parranajon ja se voidaan tehdä vaikka suihkussa, sillä vekotin sietää vettä. Kokeilimme parranajoa eripituisilla sängillä ja yhteenvetona täytyy todeta, että sängen silottaminen ei ole OneBladen vahvin laji. Se tekee silti tehtävänsä ja sen sijaan, että konetta yrittäisi käyttää päivittäiseen parranajoon, se toimii ehkä paremmin reissukaverina, jolloin ei myöskään tarvitse ottaa mukaan kuin yksi kone.

Koska tuotteessa ei ole paikkaa katkenneille karvoille, konetta ei tarvitse puhdistaa kesken ajon, mutta sen jälkeen kannattaa vilkaista lavuaarin reunaa ja pyyhkäistä vaikka bideesuihkulla karvat viemäriin, ettei puolisolta tule sanomista.

Summa summarum

OneBlade on näppärä laite ja sopii päivittäiseen parran trimmaukseen ja muotoiluun hienosti, mutta varsinaiseen parranajoon suosittelemme sitä vain satunnaiseen käyttöön, esimerkiksi reissuilla tai kun ei jaksa kaivaa höylää ja vaahtoa esiin.

Philipsin mukaan OneBladen terä kestää normaalikäytössä noin neljä kuukautta, joten sitä ei tarvitse olla jatkuvasti vaihtamassa. Laitteessa on ladattava NiMH-akku, joka tarjoaa kahdeksan tunnin latauksella 45 minuuttia yhtäjaksoista ajoa.

Philips OneBlade suositushinta on 49,99 euroa ja kahden kappaleen pakkaus vaihtoteriä maksaa 24,90 euroa.

Palvelut

Tyyliniekka Kellostudio

Tyyliniekka Kellostudio on asiakkaan tiloissa monikameratekniikalla toteutettava Facebook-live, joka lähetetään 25 tuhannen jäsenen Kellofoorumi-ryhmään.  Tyyliniekka Kellostudion tuotannoista uniikin tekevät keskittyminen...

Natiivimainonta Tyyliniekassa

Natiivimainonta on tehokasta keino puhutella Tyyliniekan ostovoimaista yleisöä, jolle haluat myydä laadukkaita tuotteita ja palveluita. Tuottamalla lukijoitamme puhuttelevaa sisältöä...

Videomainonta Tyyliniekassa

Videomainonta on tehokasta keino erottautua ja saavuttaa korkea huomioarvo Tyyliniekan ostovoimaisen lukijakunnan keskuudessa. Tätä varten tarjoamme omaa videomainonnan alustaa,...

Tyyliniekka LIVE Watch Show

Tyyliniekka LIVE Watch Show is a live broadcast to the 25,000-member Facebook watch community from a multi-camera studio built...