Tämä ruohonleikkuri on nopeampi kuin useimmat autot – Hondan Mean Mower teki taas uuden ennätyksen

Honda on tunnettu pääosin autoistaan ja moottoripyöristään, mutta japanilainen monialakonserni tekee monia muitakin laitteita. Yhtenä tuoteryhmänä toimivat ruohonleikkurit, joiden markkinoinnin edistämiseksi Honda kehitti muutama vuosi sitten Mean Moweriksi nimetyn hurjan laitteen. Maailman nopeimman ruohonleikkurin titteli irtosi vuonna 2014, kun rakennelman huipuiksi mitattiin tarkalleen 188,08 km/h.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt japanilaisille, joten Mean Moweria lähdettiin parantelemaan vieläkin kovempien lukemien saavuttamiseksi. Laite ylsi viime kuussa jälleen uuteen ennätykseen, kun se pääsi Guinnessin ennätystenkirjaan maailman nopeimmin kiihtyvänä ruohonleikkurina. Suorituspaikkana toimi Saksan Dresdenin lähistöllä sijaitseva Lausitzring, jossa Mean Mower tykitti 100 mailin tuntinopeuteen (161 km/h) vain 6,29 sekunnissa. Lukema mitattiin VBOX-laitteella, ja samalla huippunopeudeksi kirjattiin ruohonleikkurille huimat 242,99 km/h.

Tällaiset nopeudet kysyvät myös kuskilta kanttia. Ruohonleikkurin pukille istahti Jess Hawkins, joka on toiminut stunt-kuskina ja kerännyt myös kokemusta useista eri kilpasarjoista. Mean Mowerin kakkosversiota vauhdittaa 999 kuutiosentin kokoinen neloskone, joka on napattu Hondan CBR1000RR Fireblade SP -sporttipyörästä. Myllystä irtoaa tasan 200 hevosvoimaa 13 000 kierroksen kohdalla, eli teholukema on lähes tuplaantunut ruohonleikkurin alkuperäiseen versioon nähden.

Ruohonleikkurin kuivapaino on vain 69,1 kiloa, eli teho-painosuhde on edemmän kuin kohdallaan. Se on itse asiassa parempi kuin maailman nopeimpiin hyperautoihin kuuluvassa Bugatti Chironissa, joten Mean Mowerin kulkuhalut eivät ole mikään ihme. Ruohonleikkuri haastaisi hyperautot myös paikaltaan lähdettäessä, koska Mean Mower tykittää kuulemma nollasta sataan alle kolmessa sekunnissa.

Suosittelemme

Laitetta voi tehokuuristaan huolimatta käyttää edelleen myös ruohonleikkurina. Leikkurin terät on tehty ilmeisesti painonsäästön vuoksi hiilikuidusta, ja ne pyörivät sähkömoottorien voimin. Ne taas saavat virtansa kahdelta akulta, joten alle 70 kilon painoon on saatu sovitettua melkoinen määrä tekniikkaa ja ominaisuuksia. Hondan johto ylistää kovasti laitteen rakentaneen Team Dynamicsin saavutuksia, joten ehkäpä Mean Mowerista nähdään joskus vieläkin nopeampi kolmosversio.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon.  DEFA...

Sähköautokanta jatkaa kasvuaan – näitä sähköautoja rekisteröidään eniten Suomessa

Suomen täyssähköisten autojen osuus autokannasta jatkaa kasvuaan. Tuoreessa Sähköinen liikenne ry:n teettämässä raportissa kerrotaan, että jo yli joka kolmas Suomen teillä liikkuva sähköauto on...

Kerrankin kevyt sähköauto – David Brownin muokkaama klassikko-Mini painaa vain 640 kiloa

Suurin osa sähköautoista on merkittävästi polttomoottorivastineitaan painavampia möhkäleitä, mikä on melkoisessa ristiriidassa ympäristöä säästävän ekoauton idean kanssa. Asia on kuitenkin toisin, kun sähköauton lähtökohta on esitelty vuonna 1959.

Tyyliniekan uusimmat