Mercedes-AMG sähköpotkulauta tarjoaa kyytiä oman elämänsä Lewis Hamiltoneille

Mercedes-AMG E-Scooter -sähköpotkulaudan huippunopeus on 20 km/t, ja se voi kulkea latausten välillä jopa 40 kilometriä.

Kuva: Micro Mobility Systems AG.

AMG valmistaa tunnetusti melkoisen nopeita urheiluautoja, mutta se myös lisensoi nimeään useille eri tuotteille. Viimeisin esimerkki ei tule Affalterbachin insinöörien pääkallopaikalta, mutta yhteistä on ainakin pyörillä eteenpäin liikkuminen. Yksinkertaisesti ilmaistuna Mercedes-AMG E-Scooter on sähköinen ja piskuinen liikkumisratkaisu paikasta toiseen siirtymiseen.

Skootterin on itse asiassa rakentanut sveitsiläinen Micro Mobility Systems AG, ja se on lähes identtinen Micro Explorer S -skuutin kanssa, joka löytyy heidän nykyisestä tuotepaletistaan. Jalkatukeen ja ohjaustankoon lätkäisty AMG-merkki yhdessä Mercedes-tähtitunnuksen kanssa pyrkii kuitenkin tekemään siitä houkuttelevamman asiakkaille.

Tekniset tiedot ovat peräisin Micro Explorer S:stä. Keksintö on siis varustettu säädettävällä etu- ja takajousituksella, pienellä näytöllä ja teleskooppisella ohjaustangolla. Siinä on myös etu- ja takavalot, ja mikä tärkeintä, se taittuu mahtumaan vaikkapa pienen auton tavaratilaan. Jos laitetta haluaa muutoin raahailla mukanaan, pitää onnistua kanniskelemaan laitteen 14,7 kilogramman elopainoa.

Kuva: Micro Mobility Systems AG.

Sähkömoottori tuottaa 9,5 kW, mikä mahdollistaa 20 km/t huippunopeuden. 9,6A / 450W akku riittää 40 km kantamaan Eco-tilassa, tai 25 km matkaan Sport-tilassa, ja täysi lataus kestää 2,1–3,5 tuntia. AMG kehuskelee, että sähkisskootteri kiihtyy käyttämällä kiertokahvaa tavallisemman peukalokaasun sijaan. Kuljettaja voi hidastaa menoaan joko etupyörän sähkömoottorijarrua ja takarenkaan rumpujarrua hyväksi käyttäen, tahi vaihtoehtoisesti perinteistä takarenkaan jalkajarrua apuna käyttäen.

Kuljettaja voi myös yhdistää älypuhelimensa bluetoothin kautta käyttämällä erityistä sovellusta ja erityistä pidikettä, joka antaa pääsyn navigointiin, ajotietoihin ja ohjaimiin. Mercedes suhtautuu vakavasti turvallisuuteen autojen suhteen, mutta tämän liikkumisvälineen luonne rajoittaa turvavarusteet “leveään seisontalautaan liukuestepinnoitteella” ja “integroituun soittokelloon”. Yritys ei ole paljastanut hintoja, mutta olemme varmoja, että Mercedes-AMG -brändi tekee siitä kalliimman kuin Micro Mobility Systems AG:n vastaavan perusmallin hintalappu.

Suosittelemme

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Kimeran uusi tulkinta Lancia 037:stä myytiin jo loppuun – seuraavaksi tulossa ovat nelivetomalli ja rataspesiaali

Markku Alén nimesi aikoinaan Lancia 037:n maailman kauneimmaksi ralliautoksi, ja Lancian taika vetoaa faneihin vielä neljä vuosikymmentä myöhemminkin. Italialaisen Kimeran tekemä moderni EVO37-tulkinta 037:n pohjalta myytiin jo loppuun huimasta hinnasta huolimatta, mutta uusia versioita on luvassa.

ABT esitteli hurjan näköisen XGT:n – Audi R8:n joutsenlaulu on katukelpoinen GT2-luokan kilpuri

Nürburgringin Nordschleifella on viime aikoina bongattu testiajoissa kovasti kilpuria muistuttava Audi R8 kadulle rekisteröitynä. Nyt tuon auton taustat selvisivät, kun Audi-virityspajojen eliittiin kuuluva ABT toi julkisuuteen uusimman luomuksensa.

Audi TT:n taru päättyi – yli 25 vuoden aikana ehdittiin valmistaa reilut 660 000 autoa

Audi TT:n taru päättyi ainakin toistaiseksi neljännesvuosisadan ja tarkalleen 662 762 valmistetun yksilön jälkeen.

Fiatin “Mikki Hiiri” on nyt nimensä kaltainen – uusi Topolino sai ylleen Disney-kuosin

Mikki Hiiri tunnetaan Italiassa Topolinona. Saman lempinimen sai myös vuonna 1936 debytoinut ensimmäinen Fiat 500, ja tällä hetkellä Fiatilla on tuotannossa mikrokokoinen sähköauto nimeltään Topolino.

Tyyliniekan uusimmat