Tällä superautolla pääsee huonommillakin teillä – Lamborghini esitteli maastokelpoisen Huracán Sterrato -konseptin

Superautot ovat supernopeita laitteita hyväkuntoisilla teillä liikuttaessa, mutta jopa hidastetöyssyt ja parkkihallien ajoluiskat uhkaavat jättää monen tämän kategorian auton mahastaan kiinni. Ongelmaan on kehitetty napin painalluksella korkeammalle nousevan keulan kaltaisia apuja, ja myös esimerkiksi useimmista Lamborghinin malleista löytyvä neliveto jouduttaa etenemistä. Mutta millainen olisi maastokelpoinen superauto?

Lamborghini antaa vastauksen tähän kysymykseen Huracán Sterratoksi nimetyn tutkielman avulla. Maastosportin voisi ajatella juontavan juurensa nykyisestä SUV-buumista, mutta italialaismerkin legendaarinen testikuski Bob Wallace loi itse asiassa jo 1970-luvulla aavikolle suunnitellut yksittäiskappaleet Jarama- ja Urraco-urheiluautojen pohjalta. Uuden konseptin Sterrato-nimi tarkoittaa italiaksi likaa tai päällystämätöntä tietä, ja sinne Huracánin viimeisimmän Evo-version pohjalta tehty auto on suunniteltukin.

Tutkielmassa on hyödynnetty myös Urus-katumaasturin kehittämisessä syntynyttä osaamista. Maavaraa on kasvatettu 47 millin verran, ja korin lähestymis- sekä jättökulmiakin on kohennettu maastoajoon sopivammiksi. Raideväliä on puolestaan kasvatettu 30 millillä, ja 20-tuumaisille vanteille on kietaistu paljon perus-Huracánia korkeampiprofiiliset renkaat. Ne parantavat sekä pitoa että vaimentavat töyssyjä vähemmän hyvillä teillä. Alustaa on suojattu pohjapanssareilla sekä edessä että takana, ja myös sivuhelmoja on vahvistettu alumiinilla.

Korissa käytetään puolestaan komposiittimateriaalista tehtyjä kiveniskemäsuojia, joita on sijoitettu ilmanottoaukkojen ja moottoritilan läheisyyteen. Lambosta löytyy jopa kuraläpät, jotka on tehty hiilikuidun sekä elastomeerin sekoituksesta. Pimeällä kulkua avitetaan puskurin päälle lisätyillä ledivaloilla, ja katollekin on sijoitettu ledivalopalkki. Sisustaa on puolestaan höystetty alumiinisilla lattiapaneeleilla, hiilikuiturunkoisilla sporttipenkeillä, nelipistevöillä ja erityisen kevyillä titaanisilla turvakaarilla.

Suosittelemme

Moottoria ei sen sijaan ole peukaloitu, eli kulusta vastaa edelleen vapaasti hengittävä 5,2-litrainen V10. Siitä irtoavat 640 heppaa ohjataan kaikille neljälle pyörälle, ja herkkuihin lukeutuvat myös vääntöä saman akselin eri pyörien välillä jakava torque vectoring -toiminto sekä nelipyöräohjaus. Näiden ja modifioidun jousituksen toimintaa ohjaavaa LDVI-järjestelmää on säädetty maastoajon ehdoilla, mutta meno on edelleen takapainoista.

Lamborghini kertoo, että Sterrato jää ainoastaan yksittäiskappaleeksi. Emme kuitenkaan yllättyisi nykyisen katumaasturibuumin aikoina, mikäli urheiluautomerkki päättäisi kehittää Sterratossa esiteltyjä ideoita hyödyntävän maastokelpoisemman version esimerkiksi Huracánin seuraajan pohjalta. Uusi ja odottamaton on kuulemma osa Lamborghinin DNA:ta, joten ehkäpä perästä kuuluu vielä.

LähdeCarscoops

Aihepiirin uusimmat

Tappaja-auto Christine esitteli korinsa muotoja Järvenpään Autoshowssa

Viime viikonloppuna nähtiin murhanhimoinen siipikaunotar jenkkiautopainotteisessa autonäyttelyssä, jossa paikalla oli myös muita tunnettuja elokuva-autoja.

Pieni voi olla kaunista – Järvenpään Auto Show päätti tasokkaasti harrastekauden

Vielä ennen koronavuosia monen autoharrastajan kausi päättyi syys-lokakuun vaihteessa Lahdessa järjestetyn Jenkkiautonäyttelyn ja X-treme Car Show’n merkeissä. Koronatauon jälkeen Jenkkiautonäyttely pidettiin pienimuotoisemmissa puitteissa Järvenpään Aino Areenalla, ja tänä vuonna jatkettiin samalla paikalla.

Toyotan taskuraketti saa lisää tehoa ja valinnaisen automaattivaihteiston – faceliftatun GR Yariksen esittelyä odotetaan jo lähikuukausina

Toyotan maine on varsin kaukana ajajan autosta, vaikka japanilaismerkin valikoimaan on vuosien saatossa kuulunut myös hienoja sporttimalleja. Viime vuosina Toyotan imago on autoentusiastien keskuudessa kohonnut erityisesti GR Yariksen ansiosta, joka on yksi nykyajan hauskimpia hot hatcheja.

EU höllentää polttomoottoriautoja koskevaa Euro 7 -päästösääntöään

Eurooppalaiset ministerit sopivat lieventävänsä ”likaisia autoja” koskevaa ehdotustaan, joskin rengas- ja jarrupäästöt otetaan edelleen käyttöön.

Tyyliniekan uusimmat