Suomalaisen Ove’s Garage -yksityiskokoelman helmiä

Ove’s Garage on Turussa sijaitseva yksityinen autokokoelma, josta löytyy muun muassa SLR McLaren, AC Cobra, Ariel Atom, sekä useampia Porsche, Ferrari ja Lamborghini -malleja. Kokoelman takana on muun muassa rahoitusalan yrityksensä Yhdysvaltoihin myynyt ja nykyään autoalalla toimiva Tim Olin.

SLR McLaren
SLR McLaren. Kuva: Esko Pettay

Ove’s Garagen kokoelmasta löytyy muutamia todellisia helmiä, kuten vuonna 2005 ensiesitelty Mercedes-Benz SLR McLaren -superauto, jonka matkamittariin on kertynyt vaivaiset 31 000 kilometriä. Tämän 650 hevosvoimaisen upean luomuksen hinta karkottaa renkaanpotkijat, sillä hintalapussa lukee 695 000 euroa. Toinen mielenkiintoinen harvinaisuus on priimakuntoinen ja aito vuoden 1965 Shelby Cobra CSX, jonka arvo on karvan alta 200 000 euroa. Aito Shelby Cobra on Suomessa melkoinen harvinaisuus ja kesäisellä tiellä ei varmasti tule montaa vastaan.

AC Cobra
AC Cobra. Kuva: Esko Pettay
AC Cobra
AC Cobra. Kuva: Esko Pettay

Huomattavasti edullisempi, mutta myös erittäin mielenkiintoinen vaihtoehto on rallipoluilta tuttu vuoden 1988 Lancia HF Integrale, jonka WRC-versiolla otettiin 80 ja 90-luvun taitteessa useita rallin maailmanmestaruuksia, joista kaksi meni Juha Kankkusen nimiin.

Lancia HF Integrale
Lancia HF Integrale. Kuva: Esko Pettay

Ariel Atom on varsinainen erikoisuus, sillä siinä ei ole lainkaan tuulilasia eikä kattoa. Putkirunkoista autoa vauhdittaa Hondan VTEC-moottori, joka mallista riippuen tarjoilee 200 – 500 hevosvoimaa. Ariel on sen verran kevyt, että jo 200 hevosvoimaa riittää viemään sitä vauhdikkaasti ja malliston lippulaiva, 500 hevosvoimainen V8 on sellainen raketti, että sitä uskaltaa antaa vain kokeneempien rattimiesten (tai -naisten) käteen.

Ariel Atom
Ariel Atom. Kuva: Esko Pettay

Alakuvassa legendaarisen Ferrari Testarossan takaosa. Muistatko missä 80-luvun tv-sarjassa oli valkoinen Ferrari Testarossa huumepoliisin kulkupelinä? Aivan oiken, kyseessä on niin ikään legendaarinen Miami Vice.

Ferrari Testarossa
Ferrari Testarossa. Kuva: Esko Pettay

Porsche-harrastajalle Ove’s Garage tarjoaa leuat loksauttavan kokemuksen. Tarjolla on useita Porscheja eri vuosikymmeniltä, alkaen vuoden 1966 Porsche 912 SWB Coupesta.

Suosittelemme

Kokoelma on saanut alkunsa rakkaudesta autoihin ja lajiin, mutta pelkästä keräilystä ei toki ole kyse. Kokoelman autot ovat myös myynnissä ja ne löytyvät Ove’s Garagen nettisivuilta.

Kuva: Esko Pettay

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

MGB tekee comebackin tehokkaampana kuin koskaan – saatavilla ovat sekä bensa-V8 että sähköversio

Brittisporttien ikoneihin kuuluva MGB täytti hiljattain 60 vuotta. MG:n brändin alla tehdään nykyisin kiinalaisia sähköautoja, mutta myös aidosta asiasta tuotiin nyt tarjolle tyylikkäästi modernisoitu versio.

YangWang U8 kelluu ja kahlaa vedessä renkaitaan potkureina käyttäen

Eikä siinä vielä kaikki: 1 184 heppainen nelimoottorinen YangWang U8 sähköauto pystyy myös kääntymään paikoillaan 360-astetta.

Kiinalaiset sähköautot valtaavat maailmaa, mutta Yhdysvalloissa niitä ei ole nähty

Arvioiden mukaan Kiina tuottaa jo 60 prosenttia kaikista myydyistä sähköautoista tänä vuonna. Pohjois-Amerikassa kadut kuitenkin kumisevat tyhjyyttään kiinalaisista sähköautoista.

DEFA Power: Älykäs ja edullinen sähköauton latausasema

DEFA toi tänä vuonna markkinoille uuden latausaseman kiinteällä latauskaapelilla. Uusia sähköautojen latausasemia julkaistaan ​​koko ajan, eikä valinta ole kuluttajana helppoa. Hinnat ja ominaisuudet vaihtelevat paljon. DEFA...

Tyyliniekan uusimmat