Sportscar Breakfast Club – urheiluautoharrastajien aamiainen

Sportscar Breakfast Club on järjestäjän nettisivujen mukaan parhaaseen aamiaisaikaan, valikoituina kesälauantaina, järjestettävä kaikille urheiluautoharrastajille ja -faneille tarkoitettu kokoontumisajo – merkistä ja vuosimallista riippumatta. 12.9 oli tämän kesän viimeinen SBC, jossa teemana oli Miata Club ja Lotus. Esillä oli myös Presco autonhoitotuotteita. Tavallinen autoverokansa pääsi lisäksi näkemään ensimmäistä kertaa Suomessa myös Mazdan uusimman MX-5 -mallin.

Mazda Miata tunnetaan myös nimillä MX-5 ja Japanissa Eunos. Sen urheiluautostatuksesta voidaan olla montaa mieltä, mutta tähän tapahtumaan se on siis tervetullut. Vaikka tehdaskuntoinen Miata ei pullistele tehoilla, ajo-ominaisuuksissa on kelpo annos urheilullisuutta. Toisaalta perheautoksikin se on kehno valinta. Tampereen seudulla on yksi valtakunnan aktiivisimmista MX-5 -harrastajajoukoista, josta saimme mukaan kuuden auton ja seitsemän hengen edustusjoukkueen tapahtumaan. Autoja oli kolmelta eri vuosikymmeneltä ja henkilöitä vielä pidemmältä aikaikkunalta. Mukava harrastus yhdistää ikään katsomatta.

sportscarbreakfastclub

Tarkoitus oli ajaa harrastuksen henkeen sopivasti letkassa pienempiä teitä, moottoriteitä vältellen. Yksi Tampereen osanottajista saapui paikalle omia matkojaan. Muun joukon reitti kulki vanhaa kolmostietä Sääksmäen sillalle. Sieltä kurvasimme Kuurilan ja Iittalan kautta kohti Hämeenlinnaa. Hämeenlinnan jälkeen matka jatkui Turenki-Turkhauta-Lavinto-Ridasjärvi-Jokela-Tuusula-Vantaa. Osittain aikatauluvaatimus vei voiton teiden nautintoarvosta reittivalinnassamme.

Kokoonnuimme lähtökuoppiin aamuvarhaisella Lempäälään. Aurinko oli juuri aloittanut työpäivänsä, mutta yöllinen kaste ja paikoittainen sumu piti lämpötilan kurissa vielä pitkään. Vasta Turengin jälkeen aurinko sai kunnon selkävoiton yön viileydestä ja lämpötila nousi kymmenen asteen tuntumaan. Laskimme katot alas ja nautimme aamun raikkaudesta.

sportscarbreakfastclub2

Suosittelemme

Perillä Ilmailumuseolla kävi lopulta hämmästyttävät 38 Miataa. Paikalla oli kaikkiaan noin 140 toinen toistaan näyttävämpää autoa. Mukana oli koko joukko harvinaisuuksia, joita ei isänmaamme asvalttiviidakossa bongaa edes yhden vuoden aikana. Iso osa autoista oli sitä luokkaa, että niiden urheiluautostatusta ei kukaan voi kyseenalaistaa. Melkoista silmänruokaa siis tarjoillaan autoharrastajalle. Myös maittavaa ja runsasta vatsanruokaa oli saatavana seisovasta pöydästä. Suosittelen varauksetta niille, joilla edes vähän virtaa bensaa suonissa. Ensi kesänä homma toivottavasti jatkuu entisellään.

Kuvagalleria Sportscar Breakfast Club  12.9.2015 -tapahtumasta

Kuvat ja teksti: Hannu Laurikainen

 


 

Lue lisää