Pieni mutta pippurinen Opel Adam Rocks S – avokatumaasturi

Opel Adam Rocksista on tullut myyntiin uusi urheilullinen vaihtoehto – S. Autossa yhdistyy pienen katumaasturimaisen auton ominaisuudet, avoautoilun ilot ja sporttisuus.

Rocks S -malli poikkeaa perusmalleista positiivisesti niin ulkoisesti kuin sisäisestikin. Kookas takaspoileri, isot aluvanteet ja korin muut yksityiskohdat antavat ymmärtää, että auto on ripeä. Onneksi konehuone myös ymmärtää antaa, eli 150 hevosvoiman turvin pieni sportti liikahtaa iloisesti.

Suorituskyky

Konehuoneesta löytyy 1,4-litrainen turbomoottori, mikä kehittää 110 kW (150 hv) ja vääntää 220 Nm. Kiihdytys 0-100km/h vie 8,5 sekuntia ja huippunopeus on 210km/h.  Moottori toimii hyvin ja ohituskiihtyvyys 80 – 120 km/h sujuu viitosvaihteella 7,9 sekunnissa. Vaihteiston välitykset ovat sporttisen lyhyet. Kulutus on ripeydestä huolimatta maltillinen, sillä yhdistetyt lukemat ovat 5,9 l/100 km ja CO2-päästöt 139 g/km.

Opel Adam Rocks S on kotonaan mutkaisilla teillä. Koria on laskettu 15 mm alemmaksi ja alusta on urheilullisempi kuin perusmalleissa. Ohjaus antaa tarkan palautteen, jarrut ovat riittävän tehokkaat ja ajonvakautuksen voi halutessaan kytkeä kokonaan pois päältä.

Varustelu

Opel on lähivuosina panostanut urakalla autojensa varusteluun ja se näkyy myös Adam Rocks S:n tapauksessa. Varusteluun kuuluu muun muassa kookas sähkötoiminen kangaskatto, automaatti-ilmastointi ja ohjauspyörän lämmitys. Persoonallisuutta ässään tuovat Red Your Engine -sisätilapaketti sekä takaikkunoiden tummennukset.

Uusi Opel Adam Rocks S maksaa 23 956,14 euroa. Lisävarustelistalta löytyy esimerkiksi 1 022 euron nahkaverhoillut Recaro-istuimet tai 453 euron pysäköintiavustin.

Lue lisää