Minin sähkö-crossoverista julkaistiin ensimmäiset tiiserikuvat – Aceman debytoi huhtikuun lopussa

Mininkin mallisto laajenee crossovereiden suuntaan. Jo tarjolla olevan Countrymanin rinnalle esitellään pikapuoliin kompaktimpi Aceman, josta julkaistiin nyt ensimmäiset viralliset tiiserikuvat.

Uutuus on niissä vielä kirjavan naamioteipin peitossa, joka ei enää juuri muotoja peitä. Täyssähköisen Acemanin muodot ovat taattua Miniä, eli reseptiin kuuluvat varsin pysty tuulilasi, ”kelluva” katto ja tuttua muotokieltä toistava maski. Uutta ovat melko kulmikkaat pyöränaukot, ja etuvaloissakin on samankaltaista särmää kuin tuoreessa Countrymanissa. Peräpään ja takavalojen design brittilippukuvioineen on puolestaan varsin lähellä tuoretta täyssähköistä Cooperia.

Kuva: Mini

Aceman asettuu myös mitoiltaan näiden mallien väliin, ja sen on tarkoitus toimia hieman käytännöllisempänä vaihtoehtona perinteiselle hatchback-Minille. Vaikka tuotantoversion muodot ovat astetta miedommat kuin toissavuoden konseptiversiossa, mittasuhteet ovat pitkälti ennallaan. Tuotantoauton pituudeksi kerrotaan 4075 milliä, leveydeksi 1754 milliä ja korkeudeksi 1495 milliä. Crossover on siis 217 milliä Cooperia pidempi, minkä pitäisi tuntua taka- ja tavaratiloissa. Toisaalta Aceman on 354 milliä Countrymania lyhyempi ja varmasti ketterämpi.

Muuta Minin mallistoa saa halutessaan sähkö- tai polttomoottoreilla, mutta Aceman on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi. Uutuuden akun kapasiteetti on sama 54,2 kWh kuin Cooper SE:ssä, ja etupyöriin yhdistetyn sähkömoottorin teho on todennäköisesti 218 hevosvoimaa. Sähkö-crossoverista saattaa tulla tarjolle myös Cooper SE JCW:n kaltainen sporttiversio, jossa höystetään alustaa ja muotoilua mutta itse sähkötekniikka jätetään ennalleen.

Kuva: Mini

Minin lehdistötiedotteen mukaan Aceman esitellään koko komeudessaan muutaman kuukauden päästä. Brittiläinen Autocar tietää jo kertoa tarkemmin, että debyytti tapahtuu 24.4. Pekingissä järjestettävässä Auto China -näyttelyssä. Myös auton tuotanto starttaa Kiinassa loppuvuodesta, mutta Acemania valmistetaan myös Ison-Britannian Oxfordin tehtaalla vuodesta 2026 alkaen.

Kuva: Mini
Kuva: Mini
LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Stellantis palkitsee työntekijöitään viime vuoden myynneistä miltei kahdella miljardilla eurolla

Viime vuoden vahvan myynnin jälkeen Stellantis palkitsee ahkeroijansa tuoreella ja muhkealla potilla, sillä työntekijät saavat yhteensä huikeat 1,9 miljardia euroa.

Nelipaikkaisten avo-Mersujen perinteet jatkuvat – uusi CLE Cabriolet korvaa sekä C- että E-sarjan avomallit

Mercedes esitteli viime kesänä aiemmat C- ja E-luokan coupét korvaavan kaksiovisen CLE Coupén, ja samassa yhteydessä vilautettiin myös avoversion ensimmäiset kuvat. Nyt CLE Cabrioletista julkaistiin kaikki viralliset tiedot sopivasti ennen keväällä tapahtuvaa myynnin aloitusta.

Tästä piti tulla BMW i8:n seuraaja – klassisen M1:n henkeä tavoitellut i16 ei kuitenkaan päässyt tuotantoon

BMW:n M-divisioonan lippulaivana toimiva möhkälemäinen XM-katumaasturi on herättänyt melkoisesti tunteita, joista useimmat eivät ole kovin positiivisia. Tunnemyrskyä ei liennyttäne sekään tieto, että asioiden mentyä toisin baijerilaisten valikoimaan voisi nyt kuulua keskimoottorinen urheiluauto alkuperäisen M1:n hengessä.

Jaguar Land Rover hidastaa sähköautosuunnitelmiaan – hybridit saavat lähivuosina suuremman painoarvon

Moni merkki on ilmoittanut julkisuuteen kunnianhimoisia sähköautotavoitteita, joista kiinni pitäminen voi olla kuitenkin vaikeaa markkinoilla viime aikoina tapahtuneiden muutosten jälkeen. Nyt päivitetyistä suunnitelmistaan kertoi intialaisen Tatan omistama brittiyhtymä Jaguar Land Rover.

Tyyliniekan uusimmat