Minin sähkö-crossoverista julkaistiin ensimmäiset tiiserikuvat – Aceman debytoi huhtikuun lopussa

Mininkin mallisto laajenee crossovereiden suuntaan. Jo tarjolla olevan Countrymanin rinnalle esitellään pikapuoliin kompaktimpi Aceman, josta julkaistiin nyt ensimmäiset viralliset tiiserikuvat.

Uutuus on niissä vielä kirjavan naamioteipin peitossa, joka ei enää juuri muotoja peitä. Täyssähköisen Acemanin muodot ovat taattua Miniä, eli reseptiin kuuluvat varsin pysty tuulilasi, ”kelluva” katto ja tuttua muotokieltä toistava maski. Uutta ovat melko kulmikkaat pyöränaukot, ja etuvaloissakin on samankaltaista särmää kuin tuoreessa Countrymanissa. Peräpään ja takavalojen design brittilippukuvioineen on puolestaan varsin lähellä tuoretta täyssähköistä Cooperia.

Kuva: Mini

Aceman asettuu myös mitoiltaan näiden mallien väliin, ja sen on tarkoitus toimia hieman käytännöllisempänä vaihtoehtona perinteiselle hatchback-Minille. Vaikka tuotantoversion muodot ovat astetta miedommat kuin toissavuoden konseptiversiossa, mittasuhteet ovat pitkälti ennallaan. Tuotantoauton pituudeksi kerrotaan 4075 milliä, leveydeksi 1754 milliä ja korkeudeksi 1495 milliä. Crossover on siis 217 milliä Cooperia pidempi, minkä pitäisi tuntua taka- ja tavaratiloissa. Toisaalta Aceman on 354 milliä Countrymania lyhyempi ja varmasti ketterämpi.

Muuta Minin mallistoa saa halutessaan sähkö- tai polttomoottoreilla, mutta Aceman on suunniteltu alusta alkaen sähköautoksi. Uutuuden akun kapasiteetti on sama 54,2 kWh kuin Cooper SE:ssä, ja etupyöriin yhdistetyn sähkömoottorin teho on todennäköisesti 218 hevosvoimaa. Sähkö-crossoverista saattaa tulla tarjolle myös Cooper SE JCW:n kaltainen sporttiversio, jossa höystetään alustaa ja muotoilua mutta itse sähkötekniikka jätetään ennalleen.

Kuva: Mini

Minin lehdistötiedotteen mukaan Aceman esitellään koko komeudessaan muutaman kuukauden päästä. Brittiläinen Autocar tietää jo kertoa tarkemmin, että debyytti tapahtuu 24.4. Pekingissä järjestettävässä Auto China -näyttelyssä. Myös auton tuotanto starttaa Kiinassa loppuvuodesta, mutta Acemania valmistetaan myös Ison-Britannian Oxfordin tehtaalla vuodesta 2026 alkaen.

Kuva: Mini
Kuva: Mini
LähdeCarscoops

Lue lisää