Mercedes-Benz investoi 3 miljardia uuteen moottoriteknologiaan

Mercedes-Benz tuo ensimmäisenä autonvalmistajana markkinoille uudet dieselmoottorit, jotka täyttävät tulossa olevat tiukimmat EU-päästömääräykset.

Uutta moottoriperhettä hyödynnetään jatkossa koko Mercedes-Benzin henkilö- ja pakettiautomallistossa. Ensimmäinen näistä moottoreista on E-sarjassa debytoinut OM 654 –moottori. E 220 d –mallissa se tuottaa 143 kW/195 hv tehon keskikulutuksen ollessa 3,9 litraa/100 km ja CO2-päästöjen ainoastaan 102 g/km.

Alhaisen kulutuksen lisäksi OM 654 –moottorin etuna ovat alhaiset typenoksidipäästöt. Dekran testeissä E 220 d tuotti NOx-yhdisteitä selvästi alle raja-arvon (80 mg/km). Moottori täyttää näin uuden RDE-päästötestin (Real Driving Emissions) vaatimukset jo yli vuotta ennen kuin testi on tarkoitus ottaa käyttöön syyskuussa 2017.

Mercedes-Benz käytti uusien bensiini- ja dieselmoottorien tuotekehitykseen kaikkiaan 3 miljardia euroa.

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat