Maasturilegendan uusi versio bodattuna – Land Rover Defender näyttää tältä Lumma Designin käsittelyn jälkeen

Alkuperäinen Land Rover Defender poistui muutama vuosi sitten tuotannosta lähes 70 vuoden valmistuksen jälkeen, ja täysin uusi seuraaja on vihdoinkin saatu myyntiin. Uusi Defender sopii paljon edeltäjäänsä paremmin asfalttiviidakkoon, joten tuning-pajatkin ovat jo innostuneet autosta.

Yksi ensimmäisistä virityspajoista tällä asialla on saksalainen Lumma Design, joka on tunnettu vähemmän hillityistä luomuksistaan erilaisten urheilu- ja luksusautojen pohjalta. Nykyään Defenderkin kuuluu tähän kategoriaan, joten maasto-ominaisuuksille ei ole enää annettu suurta painoarvoa. Lumman villin korisarjan näkyvintä antia ovat tuntuvat lokasuojanlevitykset, jotka pullistavat autoa noin 40 millillä. Lisäksi keulan ilme on paljon vakiota aggressiivisempi uuden etuhelman ansiosta, ja maskikin on hiilikuitua.

CLR LD:ksi nimetyn tuning-luomuksen konepeltiä koristaa lisäksi hiilikuituinen muhkura, jota täydentävät ilmeisesti samasta materiaalista tehdyt ilmanpoistoaukot konepellin reunoilla. Myös sivuhelmat ovat paljon vakiota erottuvammat, ja katollekin on sijoitettu hiilikuituinen paneeli. Sen molemmille reunoille on integroitu kaksi ledivaloa. Takapäätä dominoivat puolestaan muhkea diffuusori ja sen alta esiin työntyvät neljä putkenpäätä.

Defenderin alle saa 19-23-tuumaisia vanteita, joille voidaan kietaista niin asfaltille kuin maastoonkin sopivia renkaita. Britti-ikonin alkuperäistä tarkoitusta ei ole siis täysin unohdettu, mutta maastokumit kuulunevat tuumaskaalan pienempään päähän. Sisustasta ei ole julkaistu vielä kuvia, mutta tarjolle tulevat ainakin alumiinipolkimet ja Lumma Designin omat lattiamatot.

Suosittelemme

Virityspaja kehittää parhaillaan myös moottori- ja putkistopäivityksiä uuteen Defenderiin. Niiden viimeistelyyn on vielä aikaa, koska ensimmäiset yksilöt aiotaan luovuttaa asiakkaille ensi keväänä. Lumman virityssarja on tarkoitettu Defenderin tulevaan huippuversioon, jota vauhdittaa ilmeisesti tehokas bensakasi. Siitä ei ole kuitenkaan vielä varmuutta, turvaudutaanko Defenderissäkin brittien jo pitkään käyttämään viisilitraiseen kompressoriahdettuun V8:aan vai BMW:ltä lainattuun 4,4-litraiseen tuplaturbomyllyyn. Auton teholukema saattaa joka tapauksessa olla jopa 600 hevosvoiman paremmalla puolella.

LähdeCarscoops

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Uusi VW Tiguan tuotiin julkisuuteen – suosikki-SUV:ssa on nyt kurvikkaammat linjat ja pistokehybridissä parhaimmillaan 100 kilometrin sähköinen toimintasäde

Volkswagen Tiguan on noussut viime vuosina kaikessa hiljaisuudessa valmistajansa myydyimmäksi malliksi yleisen SUV-buumin vanavedessä. Jossakin vaiheessa myös Tiguan muuttuu täyssähköautoksi, mutta sitä ennen on vielä yhden polttomoottoripohjaisen sukupolven vuoro.

Turkin presidentti haluaisi Elon Muskin rakentavan Teslan tehtaan maahansa

Turkki haluaa olla Teslan seuraavan sähköajoneuvotehtaan loppusijoituspaikka, vaikka maa on jo ehtinyt luomaan oman sähköautobrändin.

ELegend EL1 driftaa kuin 1980-luvun B-ryhmän rallitykki – lähes 900 000 euron sähköauton esikuvana palvelee Audin pätkä-Quattro

Pari vuotta sitten julkisuuteen putkahteli luonnoskuvia ELegend EL1 -nimisestä sähköautosta, jonka oli tarkoitus toimia 1980-luvun Audi Sport Quattron modernina tulkintana. Monista vastaavista projekteista ei ole kuultu ensimmäisen lehdistötiedotteen jälkeen enää mitään, mutta ELegendin kohdalla asia on onneksi toisin.

Volkswagen esitteli yli 550-heppaisen sähkösedanin – ID.X Performance uhkaa kuitenkin jäädä pelkäksi tutkielmaksi

GTI-fanit häädettiin Itävallan Wörtherseen rannalta kestävän kehityksen nimissä, mutta Volkswagenin ID-sähkömallien omistajat saavat sentään kokoontua paikallisesti päästöttömästi Sveitsin Locarnossa. Tapaamisen kohokohta valmistajan puolelta oli varsin yllätyksellinen konseptiauto.

Tyyliniekan uusimmat