Kilometripohjaisen autovakuutuksen käyttö yleistyy

POP Vakuutuksen vuonna 2016 lanseeraama kilometripohjainen autovakuutus on saanut autoilijoiden keskuudessa erinomaisen vastaanoton.

POP Auto Kilsa -vakuutuksen suosion myötä vakuutusyhtiö on uudistanut autovakuutustaan ja tuo sen nyt entistä laajemman kuluttajaryhmän saataville. Jatkossa myös kaikki alle 20 000 kilometriä vuodessa ajavat saavat jatkuvaa alennusta autovakuutuksestaan.

Kaksi vuotta sitten POP Vakuutus toi ensimmäisenä Suomessa markkinoille autovakuutustuotteen, jossa sekä kasko- että liikennevakuutusmaksun suuruus määräytyy vuosittaisten ajokilometrien mukaan. Nyt markkinoilla on jo tarjolla useampi ajettuihin kilometreihin pohjautuva autovakuutus.

– POP Vakuutuksella ajokilometrit vaikuttavat aidosti ja radikaalisti autovakuutuksen hintaan. Omat ajokilometrit ilmoitetaan vakuutuksen ostovaiheessa, ja moni vähemmän ajava autoilija yllättyy siitä, miten paljon heidän autovakuutuksensa hinta tippuu kilometrihinnoittelun myötä, kertoo POP Vakuutuksen ajoneuvoasiantuntija Emilia Sonné.

POP Vakuutuksen teettämän kyselyn* mukaan lähes 80 prosenttia kotitalouksista ajaa ykkösautollaan alle 20 000 kilometriä vuodessa ja kuuluu näin POP Vakuutuksen kilometreihin pohjautuvan autovakuutushinnoittelun piiriin.

Aikaisemmin POP Vakuutuksen asiakkaat saivat valita tavallisen ja kilometripohjaisen autovakuutuksen väliltä. Heinäkuusta 2018 alkaen ajokilometrien huomioiminen hinnoittelussa koskee kaikkia POP Vakuutuksen uusmyynnissä olevia henkilö- ja asuntoautovakuutuksia. Kun kilometreihin perustuva hinnoittelu koskee sekä liikenne- että kaskovakuutuksia, säästöä voi tulla aikaisempaan autovakuutukseen verrattuna jopa satasia.

Suosittelemme

Vähemmän ajaville sattuu vähemmän vahinkoja

Suomessa suurin osa autoilijoista ajaa suhteellisen vähän, alle 20 000 kilometriä vuodessa. Vahinkotilastojen mukaan suurin osa vahingoista sattuu kuitenkin autoilijoille, joille vuosittaisia ajokilometrejä tien päällä kertyy enemmän.

– Vahinkotilastot vaikuttavat ja tulevat jatkossakin vaikuttamaan vakuutusten hinnoitteluun – vakuutusyhtiöstä riippumatta. Liikennevahinkojen kulut jakaantuvat kaikkien vakuutusyhtiöiden ja vakuutusmaksujen kautta kaikkien autoilijoiden maksettaviksi, selittää Sonné.

Mutta miksi vähemmän ajavien täytyisi maksaa enemmän ajavien vahingoista, jos vähemmän ajaville vahinkoja sattuu vähemmän?

– Kilometrihinnoitellun autovakuutuksemme ydinajatus on, että jokainen maksaa omista ajokilometreistään. Pyrimme hinnoittelemaan vakuutuksiamme läpinäkyvästi ja reilusti, täydentää Sonné.

*Kyselyn toteutti POP Vakuutuksen toimeksiannosta tutkimusyhtiö M3 Research huhtikuussa 2017. Kyselyyn osallistui 1000 suomalaista aikuista eri puolilta Suomea, iältään 18−65 vuotta.

Aihepiirin uusimmat

Tältä näyttää maailman kevein Toyota Land Cruiser 70

Kuvassa ei ole maailman vahvimmat miehet, vaan klassisen maastoauton uutuusmallin yksityiskohtainen ja täysikokoinen versio, joka on taitavasti valmistettu styroksista.

Toyota esitteli pienen sähkö-SUV:n konseptin – Volvo EX30:n kilpailija tulee myyntiin jo ensi vuonna

Toyota järjesti Brysselissä Euroopan markkinoille suunnatun tilaisuuden, jossa tuotiin ensimmäistä kertaa julkisuuteen vanhan mantereen asiakkaiden makuhermoon iskevä pieni sähkö-SUV. Tällä hetkellä kyse on vielä tutkielmasta, mutta autoa voidaan odottaa myyntiin jo ensi vuonna.

Vihdoinkin uusi Lancia – täyssähköinen Ypsilon esitellään helmikuussa

Lancialla on hieno historia, mutta viime vuodet ovat olleet melkoista tuskien taivalta perinteikkäälle italialaismerkille. Lancia on myynyt ainoastaan Italiassa pahasti ikääntymään päässyttä Ypsilonia, mutta tilanteeseen on luvassa helpotusta jo pikapuoliin.

Uusi Daihatsu Taft haluaa haastaa jälleen Suzuki Jimnyn maastossa

Daihatsu Taft on jääny Suomessa toistaiseksi aika vieraaksi automalliksi, mutta kyseessä on alkujaan täälläkin paremmin tunnetun Suzuki Jimnyn kilpailija.

Tyyliniekan uusimmat