Kia esittelee uuden sukupolven äänivyöhyketeknologiaa

Kia on esitellyt uuden sukupolven kaiutinteknologiaa, jota kehitetään nimellä Separated Sound Zone, SSZ. Teknologia mahdollistaa matkustajien kuunnella lempimusiikkiaan ja ottaa vastaan hands-free puheluita omilla äänivyöhykkeillään ilman kuulokkeita. SSZ-äänivyöhyketeknologian ansiosta matkustajat voivat samalla myös keskustella normaalisti keskenään.

SSZ-äänivyöhyketeknologia muodostaa autoon erillisiä ja eristettyjä äänivyöhykkeitä, joiden avulla kuljettaja ja matkustajat voivat kukin nauttia juuri haluamastaan äänisisällöstä. Autoon asennetut kaiuttimet on varustettu järjestelmällä, joka pystyy ohjaamaan eri ääniaaltojen voimakkuuksia. SSZ-äänivyöhyketeknologia luo istumapaikkojen välille saman vaikutuksen kuin vastamelujärjestelmä, mutta ilman tarvetta kuulokkeille.

Ihmisten musiikkimaut ovat erilaisia, joten kuulokkeiden käyttö on yleistä automatkoilla. SSZ-äänivyöhyke-teknologialla varustetussa autossa kaikki matkustajat voivat kytkeä älypuhelimensa Bluetoothin avulla järjestelmään ja kuunnella oman makunsa mukaista musiikkia häiritsemättä toisia. Samalla keskusteluyhteys säilyy kuitenkin kanssamatkustajien välillä.

– Uuden sukupolven asiakkaat vaativat yksilöllisiä viihdejärjestelmäratkaisuja autoihinsa. Uskomme, että SSZ-äänivyöhyketeknologia lisää kaikkien matkustajien matkustusmukavuutta, mutta samalla myös sosiaalista kanssakäymistä automatkojen aikana, Kia Motorsin NVH tutkimuskeskuksen tutkijatohtori Kang-duck Ih sanoo.

Kukin matkustaja voi myös soittaa ja ottaa vastaan hands-free puheluita, säilyttäen samalla yksityisyyden omalla äänivyöhykkeellään. Lisäksi SSZ-äänivyöhyketeknologia mahdollistaa ajoneuvon hallintaan tai navigaatioon liittyvien äänimerkkien kuulumisen vain kuljettajalle. Näin esimerkiksi nukkuva lapsi ei herää tarpeettomasti matkan aikana auton äänimerkkeihin.

Suosittelemme

Kian SSZ-äänivyöhyketeknologiaa on kehitetty vuodesta 2014 alkaen, ja se on valmis sarjatuotantoon noin 1-2 vuoden sisällä.

Aihepiirin uusimmat

Tesla Cybertruckin tuotantomalli esiteltiin vihdoinkin – osa lupauksista jäi kuitenkin täyttymättä

Siitä on kulunut jo neljä vuotta, kun Tesla Cybertruckin tutkielma tuotiin julkisuuteen. Monien viivästysten jälkeen nyt on vihdoinkin tuotantomallin esittelyn vuoro.

Uusi Porsche Panamera esiteltiin – iso luksusauto kallistuu nyt kaarteisiin kuin moottoripyörä

Porsche on jo julkaissut monenlaisia tiisereitä kolmannen sukupolven Panamerasta, ja nyt uutuus tuotiin vihdoinkin julkisuuteen. Panamera ei ole täysin uusi auto, mutta sekä tekniikkaa että ulkonäköä on hiottu kattavasti.

Maailman suurin autonvalmistaja kamppailee yhä vaikeuksien kanssa

”Emme ole enää kilpailukykyisiä”, on Volkswagenin toimitusjohtajan viesti, kun yhtiö vähentää henkilöstöä osana 10 miljardin euron säästökuuria.

Romukuntoisten Teslojen virta Pohjois-Amerikasta Ukrainaan voi olla vaarassa loppua

Yhdysvalloista ja Kanadasta päätyy vakuutusyhtiöiden kautta vaurioituneita sähköautoja Ukrainaan, jossa mekaanikot korjaavat ja myyvät niitä korkeista polttoainekustannuksista kärsiville.

Tyyliniekan uusimmat