Keikari.com ja mies sen takana

Keikari.com on Suomen suosituin miesten klassiseen tyyliin erikoistunut verkkosivusto, jonka aktiivisimmat lukijat muodostavat ydinjoukon Keikarin foorumin keskusteluissa. Foorumi puolestaan on Suomen ainoa samaan aihepiiriin erikoistunut keskustelupalsta ja avainasemassa määrittelemässä hyvää makua Suomen klassisemman tyylin suhteen.

Blogikirjoituksista vastaa pääasiassa Keikarin perustaja Ville Raivio, joka on Suomen johtava miesten klassisesta tyylistä kirjoittava vapaa toimittaja. Tyyliniekka sai kunnian haastatella Villeä ja kysyä häneltä pari tiukkaa kysymystä.

Olet suomen tunnetuimpia klassisen tyylin puolestapuhujia. Miten olet itse kehittynyt pukeutujana vuosien saatossa?

Oma tyylini oli kauan kateissa. Kävin läpi ensin farkku-skeittikenkä -vaiheen, sitten Suomi-reggae -vaiheen ja vielä klubitusvaiheen ennen kuin klassinen vetosi kunnolla. Muistan kyllä lapsuudessa katselleeni ihmeissäni Sherlock Holmesia, James Bondia, Hercule Poirot’a telkusta, sillä heidän tyylissä ja persoonassaan oli jotakin kiehtovaa.

Ville Raivio, Keikari.com
Ville Raivio, Keikari.com

Vasta myöhemmin ymmärsin, miksi vaikkapa Sherlock oli erilainen: Jeremy Brett -filmatisoinneissa hänen solmukkeensa on taitettu kauluskärkien sisäpuolelle. Poirot taas on hullukurisuuteen asti virallinen ja jäykkä, kulkien Egyptissä kolmiosaisessa puvussa hansikkaat kädessä. James Bondin puvut puolestaan istuvat vuosikymmenestä toiseen kuin valettuna, eikä murha tai pari tuota rypyn ryppyä.

Siispä löydettyäni Roetzelin “Täydellinen herrasmies” -teoksen löysin räätälöityjen vaatteiden maailman, enkä taakse ole katsellut. Uutta opittavaa löytyy viikko viikolta enemmän ja kun luulee jotain tietävänsä, todella tietää vain tietonsa rajat. Tyylihän on vahvasti orgaanista ja elää kantajansa mukana.

Suosittelemme

Tällä hetkellä vapaa-ajan asuni seuraa englantilaista maaseututyyliä, jossa Tattersall-paidat ja vakosamettihousut lyövät kättä. Tämä asuhan on kaukana edustavasta, mutta vetoaa minuun värikkyyden, käytännöllisyyden ja nöyryyden vuoksi. Edustavammalla puolella minuun vetoaa alun perin univormuista syntynyt englantilainen leikkaus, jossa hartiat ja rinta ovat vahvat, takin taskut vinot ja nappeja takissa kaksi tai yksi.

Mitä neuvoja antaisit suomalaiselle miehelle, joka on tehnyt päätöksen pukeutua paremmin, mutta ei tiedä mistä aloittaa?

Vaatekaappinsa uusimista suunnittelevalle minulla on samat neuvot kuin haastattelemillani miehillä. Aloitus rauhallisesti ja omia mieltymyksiä selvittäen, käytetyt vaatteet sekä alennusmyynnit hyödyntäen. Virhehankintoja tulee kertymään ja niistä tunnetusti oppii parhaiten. Epäonnistuminen on ajoittain suotavaa.

On mielekästä hankkia niin laadukasta kuin vain voi, sillä mikä tahansa vaate on tasan yhtä kestävä kuin materiaalinsa ja viimeistelynsä. Yksin hintalappua on turha katsoa, sillä ruma on rumaa myös kalliina. Mitä enemmän on valmis käyttämään aikaansa vaatteiden, materiaalien ja hinta-laatusuhteiden opiskeluun, sitä enemmän voi hankinnoistaan saada irti. Erityisen tärkeää tämä on, jos budjetti asettaa kovat rajoitukset.

Kaikkein turhin ja kallein hankinta on sellainen, joka kestää vuoden tai kaksi. Jos tyylin opiskelu ei innosta, nopein vaihtoehto on sitten löytää asiansa osaava räätäli, joka ei palvele pelkkä rahankiilto silmäkulmassa.

Vaatteet ovat harraste siinä missä viinit, kirjallisuus tai metsästys, eikä mielenkiinnostaan tule kokea alemmuutta. Vaikka naapurin Jaskalla on aina verkkarit, sinun ei tarvitse seurata Jaskaa. Satunnaisia kommentteja tulee aina, ne voi kuitata pelkkänä luullun väärinymmärtämisenä.

1 KOMMENTTI

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

Aihepiirin uusimmat

Tyylikkäästi tien päälle – esittelyssä Montblanc Sartorial Medium -reppu

Mustasta nahkasta tehty Montblanc Sartorial Medium -reppu on tyylikäs ja ergonominen valinta liikkuvaan työhön.Olen etsinyt jonkin aikaa matkatyöhön sopivaa laukkua, jossa kulkeutuisi mukana peilitön...

Montblanc tuo toimivan tyylin matkustamiseen

Montblanc on monelle synonyymi laatukynille, jonka lisäksi valmistajan laukut ja reput edustavat alansa tyylikkäintä ja laadukkainta osaamista. Unohtaa ei sovi myöskään rannekelloja, joista löytyy...

Underbros pukee miehen ensimmäisen kerroksen

Underbros on täyttänyt suomalaisen miehen vaatekaapista puutteen, joka ei näy ulospäin, mutta joka tuntuu hyvältä. Kyse on tietenkin istuvista alusvaatteista.Olen kirjoittanut vuosien ajan siitä,...

Titaaninen unelmakello – BVLGARI Octo Finissimo

Lähes yhdeksän vuoden matkani tyylin ja rannekellojen parissa on saavuttanut eräänlaisen lakipisteen, sillä olen löytänyt merkin ja mallin, johon olen palannut säännöllisesti viimeisen puolen...

Tyyliniekan uusimmat