Montblanc tuo toimivan tyylin matkustamiseen

Kaupallinen yhteistyö: Sisältää affiliate-linkkejä

Montblanc on monelle synonyymi laatukynille, jonka lisäksi valmistajan laukut ja reput edustavat alansa tyylikkäintä ja laadukkainta osaamista. Unohtaa ei sovi myöskään rannekelloja, joista löytyy sekoitus formaalia eleganssia ja sporttisempaa tyyliä.

Maailman taas ollessa avoin on Montblanc ajankohtaisempi, kuin koskaan. Omassa työssäni matkustaminen edustaa merkittävää roolia, jossa luottolaukkuna on toiminut jo useamman vuoden ajan lentokoneen matkustamoon kulkeutuva lentomatkalaukku (*Trolley Cabin). Laukkuun mahtuu mukavasti 2-4 päivän vaatteet ja hygieniatarvikkeet, ja tilaa jää jopa pienille tuomisille. Tämä tietysti sillä edellytyksellä, että tietokone ja kamera tykötarpeineen kulkevat pienemmässä laukussa tai repussa.

Montblancin lentomatkalaukun päälle teleskooppivarteen saa näppärästi laitettua myös olkalaukun.

Montblancin lentomatkalaukku on paljon matkustavalle silkkaa luksusta, sillä sen neljä pyörää pyörivät silkinpehmeästi, joten sitä ei käytännössä tarvitse tasaisella pinnalla lentoasemilla tai asfaltilla vetää, vaan se rullaa kevyesti mukana. Tällöin lentolaukun teleskooppivarteen asetettu reppu tai olkalaukku kulkee vaivattomasti mukana, joka säästää olkapäitä ja selkää. Suoraan lentokentältä töihin menevänä arvostan sitä, että laukkuja ei tarvitse raahata selkä vääränä ja märkänä.

Asusteet

Olen kehittänyt itselleni ns. parittajan vaatekaapin, jonka kantavana ideana on satsata järkevään määrään laatuvaatteita, joita voi yhdistää keskenään. Yksi pieni osa tätä konseptia on Montblancin nahkainen kääntövyö, joka toimii formaalissa ja vähemmän formaaleissa tyyleissä.

Montblancin nahkainen kääntövyö toimii hyvin rennommassakin pukeutumisessa, kuten chinojen ja denim-paidan kanssa.
Montblancin nahkainen kääntövyö toimii hyvin rennommassakin pukeutumisessa, kuten chinojen ja denim-paidan kanssa.

Digitalisoituneessa maailmassa kynän tarve on pienentynyt, mutta merkityksellisyys on vastavuoroisesti kasvanut. Kun kynää tarvitaan, on se jopa poikkeuksellinen hetki, jolloin laadukkaan mustekynän käyttäminen tuottaa mielihyvää. Ja omissa ympyröissäni sille laskee joku jopa jonkinlaista arvoa. Oma valintani on ns. rollerball-mustekynä, jossa käytetään samaa vesiliukoista ja juoksevaa mustetta, kuin täytekynässä, mutta jossa on kuulakärkikynistä tuttu huoleton käyttötuntuma.

Montblanc 163 Classique Meisterstück Rollerball Pen Platinum Line
Montblanc 163 Classique Meisterstück Rollerball Pen Platinum Line on erinomainen käyttökynä.

Rannekello ja reppu

Seuraavaksi pääsenkin must have -osastoon, eli mistä haaveilen. Näitä ovat kello ja reppu. Kelloissa en osaa päättää, kohdistuisiko valinta klassiseen pukukelloon vai sporttisempaan malliin GMT-toiminnolla, joka sopisi hyvin matkustamiseen. Valintani on ehkä kuitenkin kuvassa oleva 39 millimetrin teräskuoriin toteutettu nahkarannekkeinen Star Automatic (MB111881) -kellomalli, jonka kellotaulussa on “breguetmaista” tyyliä roomalaisine indekseineen, vohvelikuvioineen, pikkusekuntitauluineen ja sinisine osoittimineen. Kellon istuvuus on niin ikään erinomainen, johon vaikuttaa osaltaan mukavan pehmeä musta nahkaranneke.

Suosittelemme

Montblanc Star Automatic MB111881
Montblanc Star Automatic (ref. MB111881)

Toinen pohdinnan arvoinen hankinta on tyylikäs nahkareppu, johon mahtuisi kannettava tietokone, järjestelmäkamera ja mahdollisesti kevyt podcast-setti. Rennompiin tyyleihin minulla löytyy jo valokuvaajille suunnattu reppu, mutta sen rinnalle etsin formaalimpaa reppua, joka ei näytä tyhmältä puvun kanssa. Repun etu on myös olkapäille tasaisesti jakautuva kantoergonomia, joka ei toteudu parhaalla tavalla olkalaukkujen kanssa.

Kokonsa puolesta juuri ja juuri riittävän iso ja samalla riittävän pieni olisi Montblanc Sartorial Backpack Medium 3 Comp -nimellä kulkeva reppu, joka on valmistettu nahkasta. Sisälle mahtuu 13 tuuman läppäri, sekä peilitön järjestelmäkamera, sekä varavirtalähteet ja kevyt podcast-nauhuri solmiomikkeineen. Tämä olisi optimaalinen ratkaisu mm. messuilla, joissa pitää kiirehtiä osastolta toiselle em. kaluston kanssa.

Lue lisää