Kun laatu korvaa määrän – esittelyssä Montblancin tyylikäs käännettävä nahkavyö

Kaupallinen yhteistyö: Care of Carl

Montblanc tunnetaan legendan maineessa olevista kirjoitusvälineistään, mutta valmistajalla on valikoimissaan paljon muutakin lifestyle-kategoriaan kuuluvia tuotteita, kuten rannekelloja, kalvosinnappeja ja solmioneuloja, nahka- ja matkalaukkuja, sekä laadukkaita nahkatuotteita kuten lompakoita ja vöitä.

Oma agendani vaatekaapin rakentamisessa on ollut viimeisten vuosien aikana vähemmän on enemmän, mutta laadukkaasti. Olen tietoisesti optimoinut vaatekaappini sisällön sellaiseksi, että siellä on vain tarvittava ja että eri vaatekappaleet ovat mahdollisimman pitkälti yhteensopivia keskenään. Asialla on myös eettinen puolensa, sillä panostamalla laadukkaisiin ja sen myötä käyttöä kestäviin vaatekappaleisiin kuormitan luontoa mahdollisimman vähän.

Tämän filosofian pohjalta olen käynyt vaatekaappiani läpi pala palalta ja yksi pieni, mutta kuitenkin tärkeä palanen ovat vyöt. Olen viimeisten vuosien aikana parempien elämäntapojen johdosta kutistunut, joten suurin osa vöistäni kävivät liian pitkiksi. Samaan aikaan olen innostunut olkaimien käytöstä, joten vyön käyttö on ollut vähäisempää, mutta edelleen minulla on vaatteita, joihin vyötä tarvitsen.

Koska matkustan varsin paljon ulkomailla, olen pyrkinyt optimoimaan myös matkatavaroiden määrän. Tätä varten hankin käyttööni suurimman mahdollisen lentoyhtiöiden hyväksymän käsimatkatavaralaukun, jolla pyrin liikkumaan kaikki pidemmätkin reissut. Toisin sanoen kuljetettavien vaatteiden määrä pitää optimoida tarkkaan ja esimerkiksi messukäytössä mukanani on useampi puku ja kaksi paria kenkiä (toiset jalassa ja toiset laukussa). Mikäli kengät sattuvat olemaan vaikka mustat ja ruskeat, on tyylistään tarkalla mukanaan kaksi vyötä.

Reversible Horseshoe Buckle 30 mm Belt Black

Kaikki säännöllisesti lentomatkustavat tietävät sen tunteen, kun matkalaukku käy uhkaavan pieneksi ja painavaksi. Tässä vaiheessa aloitetaan armoton pudotuspeli, jossa matkasta jätetään pois vähiten tärkeitä tavaroita. Vyöt ovat helppo kohde keventää matkalaukkua, joten kääntövyö antaa tässä suhteessa mahdollisuuden jättää tämä kompromissi tekemättä.

Suosittelemme

Montblancin vyön tunnistaa hillitysti toteutetuista yksityiskohdista.
Montblancin vyön tunnistaa hillitysti toteutetuista yksityiskohdista.

Nyt pääsenkin itse asiaan, sillä Montblanc tarjoaa tähän tarpeeseen täydellisen ja ennen kaikkea tyylikkään ratkaisun – tai no, onhan niitä vöitä valmistajalla useita erilaisia. Oma valintani kohdistui lopulta klassiseen vaihtoehtoon, *kolmen senttimetrin korkuiseen nahkavyöhön, jossa on hevosenkenkää muistuttava palladiummetallista tehty solki. Palladium estää solkea tummumasta ja antaa sille kauniin tummankuultavan pinnan.

Kääntövyön ehdoton valtti on se, että sinulla on käytännössä kaksi eri vyötä käytössä. Montblancin vyön värit ovat klassiset musta ja tummanruskea. Luvalla sanoen kyseessä on sen verran tummanruskea sävy, että sävyä ei välttämättä kaukaa erota mustasta. Mutta kantajana toki tiedän, kumpi sävy on näkyvillä ja silloin tiedät käyttäväsi ruskeaa vyötä mustien nahkakenkien kanssa. Piru kun asuu todellakin yksityiskohdissa. 😀

Montblancin kääntövyön solkimekanismi on helppokäyttöinen.

Montblancin yksityiskohdat ovat kohdallaan. Huomioida kannattaa myös se, että mustan puolen tikkaukset on värjätty mustaksi.
Montblancin yksityiskohdat ovat kohdallaan. Huomioida kannattaa myös se, että mustan puolen tikkaukset on värjätty mustaksi.
Monblancin nahkainen kääntövyö toimii hyvin rennommassa pukeutumisessa, kuten chinojen ja denim-paidan kanssa.
Monblancin nahkainen kääntövyö toimii hyvin rennommassa pukeutumisessa, kuten chinojen ja denim-paidan kanssa.

Montblancin nahkavyö toimitetaan ns. pitkänä, jonka voi lyhentää irroitettavan soljen puolelta haluttuun mittaan. Lyhentämisen kanssa kannattaa olla tarkkana, että vyö ei mene liian lyhyeksi. On nimittäin helpompi lyhentää lisää tarpeen vaatiessa, kuten itselläkin on kuvia katsomalla helposti todettavissa.

Koska piru asuu yksityiskohdissa, kuten aiemmin totesin, on myös Montblanc tämän tiedostanut. Vyö toimitetaan muiden Montblancin tuotteiden tapaan tyylikkäässä pakkauksessa, jonka sisällä vasikannahkasta valmistettu vyö on omassa suojapussissaan. Vyön mukana tulee kaksi nahkaista vyölenkkiä, mustana ja ruskeana. Eihän se kävisi päinsä, että mustassa nahkavyössä olisi tummanruskea lenkki tai päinvastoin. 🙂

Yhteenvetona voin lämpimästi suositella *Montblancin nahkaista kääntövyötä tyyliä arvostavalle käyttäjälle. Vyö on myös helppo lahjahankinta, sillä sen saa muokattua saajalle sopivaksi ja se toimitetaan tyylikkäässä pakkauksessa. Vyön suositushinta on 230 euroa ja sitä myy yhteistyökumppanimme *Care of Carl.

* sisältää affiliate-linkin.

Lue lisää